Chondrodermatitt NoDularis Helicis: Symptomer og mer

COS’er Condrodrodermite Nudularis Helicis?

Condrodermite NoDularis Helicis (CNH) er en hudtilstand som påvirker bruskens brusk. Det er en smertefull nodule, som kan eller ikke har en skorpe, som vokser over en periode. Nodulen vokser raskt, som vanligvis måler mellom 2 og 4 millimeter, så slutte å vokse, men forblir vedvarende.

Ofte vises nodulen på # 8217; øre på siden av hodet for å sove. Condrodermite NoDularis Helicis er noen ganger definert av Winklers sykdom. Condrodermite NoDularis Helicis er ikke smittsom og er oftere hos menn Utover 40 år. Imidlertid kan det også ses hos yngre kvinner og pasienter.

Symptomer på Condrodermatitt NoDularis Helicis

Kondrodermitt NoDularis Helicis produserer et avgjørende symptom: utseendet på en lettelse-fremspring (kalt papule eller nodule) på # 8217; øre. Denne fremspringet finnes vanligvis på propell eller # 8217; anthelic of brusk av # 8217; en persons øre.

Nodulen skaper en følelse av smerte eller trykk når det er irritert og er følsomt for berøring. Noen mennesker med CNH rapporterer episoder av lakende smerte i # 8217; området som varer flere timer.

Nodulen ser ofte spontant. Noen pasienter kan imidlertid ha tidligere traumer, frysing eller kronisk solskade før utseendet på denne lesjonen. Ingen skudd eller knusing av knutepunktet vil smale eller eliminere det, selv om det kan bløde hvis du prøver å fjerne det.

Bilder

Årsaker til Condroodermatitt NoDularis Helicis

Folk utvikler CNH av flere grunner. Noen ganger ser det ut til å utvikle seg uten grunn. Noen mulige årsaker inkluderer:

  • Sov hele tiden på den ene siden, som kan være en kilde til trykk eller irritasjon på et øre
  • Blodinnstrømning kompromitterer til brusk
  • Utstilling til ekstrem kulde
  • Trauma All’øre på grunn av fortsatt bruk av hodetelefoner, telefoner eller høreapparater
  • Langvarig eksponering for solen for livet, ifølge noen teorier

Hudtilstanden er ikke smittsom eller forårsaket av noen form for bakterie eller virus. Menn over 40 år er mer sannsynlig å utvikle CNH, men selv kvinner får det. Det har også vært noen sjeldne rapporterte tilfeller av barn som har hatt CNH.

Det er imidlertid noen få undersøkelser på # 8217; faktisk utvikling av CNH. Det er ingen bevis på at CNH er smittsom og ingen bakterie eller virus er koblet til utseendet på CNH.

Hva er årsakene til knuterne bak ørene? »

Hvordan Condrodrodermite NoDularis Helicis er diagnostisert?

Condrodermite NoDularis Helicis ser vanligvis ut som en hevet knutepunkt på brytene av brusken til Dell’Ear named & # 8220; propeller & # 8221; O & # 8220; Andle & # 8221;. Dette er de interne og ytre kammene i brusk i # 8217; øre. Hvis du oppdager at en smertefull nodule dukket opp i # 8217; øre må du vise den til legen din. Hvis du føler deg smerte og ønsker en henvisning til en spesialist, informer legen din, du opplever CNH symptomer og ønsker å bli undersøkt for tilstanden.

En hudlege kan være i stand til å gjette hva det ser på ham. For sikkerhet, vil du sannsynligvis trenge en biopsi for å sikre at CNH er årsaken til fremspringet på # 8217; øre. Tilstanden kan forveksles feil eller utveksles for hudkreft. Noen ganger huden rundt eller over blødningsnodulen eller blir scaly. Dette gjør det spesielt vanskelig å utelukke ondskapsfullhet uten biopsi. Basal Cell Cancer, Squamous Cell Cancer og Pentinal Keratose (Precancerous) kan alle imitere en CNH.

Som Condrodrodermite NoDularis Helicis behandles?

Den vanligste behandlingen for CNH var kirurgi. L’Intervensjon forsøker å fjerne hele nodulen fra personen fra personen. Under L’Excision Surgery, noen ganger er nervene kuttet for å fjerne smertefulle opplevelser rundt papulaen. Selv etter # 8217; kirurgi, kan CNH gå tilbake til samme område av Earen. Dette gjelder spesielt hvis operasjonen ikke klarer å fjerne all den betente brusk under nodulen.

Tilbakevendingshastigheten etter denne typen kirurgi Det er rundt 10-30 prosent, Ifølge en studie.

Nye studier De har vist at mer konservative behandlinger for CNH kan ha samme samlet gjentagelseshastighet. Av denne grunn kan det være bedre å unngå kirurgi, om mulig. Alternativer til kirurgi kan omfatte:

  • Sove med en personlig pute laget for folk med CNH
  • Bruk en aktuell behandling til nitroglyserin.
  • Fryser nodulen med nitrogen
  • Motta laser eller fotodynamisk terapi

Sove med en personlig pute eller en skumprotese er en av de anbefalte metodene for å behandle smerten som kommer fra å sove på knutepunktene. De spesielle puter som har et hull der øret ellers ville bli flatt mot putevaret, selges spesielt for folk som har CNH. Noen individer tror at så lenge de er i stand til å sove og ikke føler smerte eller press, er dette all den behandlingen de trenger for deres CNH.

En annen behandlingsmetode er A’nitroglyserin aktuell applikasjon. En studie, som brukte en oppdatering for å påføre nitroglyserin til nodule Dell’øret hadde svært positive resultater. Denne studien indikerte at behandling med lappen, hvis den fortsatte over tid, kunne forbedre blodstrømmen i nr. 8217; noduleområdet og redusere størrelsen.

Noen dermatologer kan velge å fryse knutepunktet med nitrogen eller behandle den med en serie kortisoninjeksjoner. Selv laserbehandling har blitt brukt med en viss suksess.

Din personlige medisinske historie, ditt nivå av komfort med ulike typer behandlingsstrategier og behandling av hudlege er alle tatt i betraktning når du bestemmer deg for å behandle din CNH.

Outlook

Kondonen Nudularis Helicis kan være en kilde til ubehag når du skjønner det for første gang. Denne diagnosen kan sikkert være et ulempe. Det er imidlertid behandlet av en hudlege og viser vanligvis ikke noe mer alvorlig.

Langsiktig, prognosen å håndtere CNH er bra. Bruker konservative behandlinger som tilpassede puter eller nitroglyserinapplikasjoner, C’er muligheten for at du ikke har smerte på CNH. Hvis det oppstår tvil på # 8217; estetisk aspekt av din CNH, SECHE 8217; kirurgi er ganske enkelt og utvinningen er rask.