Hvordan glemme noe om formålet: det er mulig?

Beskrivelse

Under våre liv samler vi minner som vi foretrekker å glemme. For folk som har hatt alvorlige traumer, som for eksempel kampopplevelser, vold i hjemmet eller barndommen, kan disse minnene være mer enn uvelkomne: de kan være ødeleggende.

Forskere begynner bare å forstå den komplekse prosessen med minnet. Men det er fortsatt mange ting som ikke forstår, inkludert grunnen til at noen mennesker utvikler en posttraumatisk stresslidelse (PTSD) og andre nei.

Forskning på # 8217; forsettlig glemsel fortsetter for bare et tiår. Tidligere revet minneforskningen rundt å opprettholde og forbedre minnet. Temaet for avbestillingen eller undertrykkelsen av minner er kontroversiell. Nylig søk I & # 8220; piller å glemme & # 8221; Det utfordres ofte for motiver av medisinsk etikk. For noen mennesker, skjønt, det kan være en ekte taccasana. Fortsett å lese for å lære hva vi vet så langt for å forsøke å glemme ting.

Hvordan glemme de smertefulle minnene

1. Identifiser dine utløsere

Minner avhenger av signalet, noe som betyr at de krever en utløser. Ditt dårlige minne er ikke stadig i hodet ditt; Noe i ditt nåværende miljø minner deg om din dårlige opplevelse og utløser anropsprosessen.

Noen minner har bare noen få utløsere, for eksempel lukt eller bestemte bilder, mens andre har så mange som er vanskelige å unngå. For eksempel kan noen med et traumer relatert til kamp utløses av sterk støy, lukt av røyk, lukkede dører, bestemte sanger, gjenstander på siden av veien og så videre.

Identifisere de vanligste utløserne kan hjelpe deg med å ta kontroll. Når du bevisst gjenkjenner en utløser, kan du undertrykke deg undertrykke den negative foreningen. Ofte undertrykker denne foreningen, desto lettere vil det bli. Forskere mener Du kan også reassociate en utløser med en positiv eller sikker opplevelse, og dermed forstyrre koblingen mellom utløseren og negativt minnet.

2. Snakk med en terapeut

Dra nytte av minnekonstruksjonsprosessen. Hver gang du husker et minne, kobler hjernen din på nytt. Etter et traumer, vent noen uker slik at dine følelser kan plasseres og deretter aktivt husker minnet ditt i et trygt rom. Noen terapeuter anbefaler deg å snakke om’erfaring i detalj en eller to ganger i uken. Andre foretrekker deg å skrive en fortelling av historien din og deretter lese den under behandlingen.

Tvinge hjernen din til å gjenoppbygge ditt smertefulle minne om gjentatte ganger, slik at du kan omskrive minnet på en måte som reduserer følelsesmessig traumer. Du vil ikke slette minnet, men når du husker det, blir det mindre smertefullt.

3. Minneundertrykkelse

I årevis, forskere De studerte en minneundertrykkende teori som heter Paradigme, tenker / tror ikke. De tror at du kan bruke de øvre funksjonene i hjernen din, for eksempel resonnement og rasjonalitet, for å bevisst avbryte minnekallprosessen.

I utgangspunktet betyr dette at du trener for å forsøke å slå av ditt smertefulle minne så snart det starter. Etter å ha gjort dette i flere uker eller måneder, kan du (teoretisk) trene hjernen din for ikke å huske. I utgangspunktet svekkes den nevrale tilkoblingen som lar deg huske det aktuelle minnet.

4. Terapi dell’eksponering

Terapien av 9217; eksponering er en type adferdsterapi som er mye brukt i behandlingen av PTSD, som kan være spesielt nyttig for flashbacks og mareritt. Mens du arbeider med en terapeut, møter trygt både traumatiske minner og vanlige utløsende faktorer, slik at du kan lære å møte dem.

Terapien av eksponering, noen ganger kalt langvarig eksponering, involverer ofte historien eller tanken på historien til traumeren din. I noen tilfeller bærer terapeuter pasienter til steder som har unngått på grunn av PTSD. EN Multisite klinisk eksperimentering Eksponeringsbehandling blant kvinnelige tjenestemedlemmer fant at eksponeringsbehandling har hatt mer suksess på en annen felles terapi i å redusere PTSD-symptomer.

5. Propranolol

Propranololo er en blodtrykksmedisin som tilhører klassen av narkotika kjent som beta-blokkere og brukes ofte til behandling av traumatiske minner. Propranololen, som også brukes til å behandle ytelsesangst, stopper det fysiske svaret på frykt: skjelvende hender, svette, hjerterytme og tørket munn.

Nylige dobbeltblinde studier På 60 personer med PTSD fant at en dose propranolol administrerte 90 minutter før’Start av en minneinnkallingsøkt (som forteller historien din), en gang i uken i seks uker, ga en betydelig reduksjon i symptomene PTSD.

Denne prosessen utnytter minnekonkurranseprosessen som oppstår når man henter et minne. Ha propranolol i systemet ditt mens du husker en suvenir undertrykker den følelsesmessige responsen på frykt. Deretter kan folk fortsatt huske detaljene i arrangementet, men det virker ikke mer ødeleggende og uhåndterlig.

Propranolol har en meget høy sikkerhetsprofil, noe som betyr at det generelt anses som trygt. Psykiatere foreskriver ofte dette off-label-stoffet. (Det er ennå ikke godkjent av FDA for behandling av posttraumatisk stressforstyrrelse). Du kan spørre om lokale psykiatere i ditt område og se om de bruker denne behandlingsprotokollen i sin praksis.

Hvordan minnet fungerer?

Minne er prosessen der tankene dine registrerer, lagrer og husker informasjonen. Det er en ekstremt kompleks prosess som ennå ikke har blitt godt forstått. Mange teorier om hvordan ulike aspekter av minnearbeid fortsatt ikke er bevist og diskutert.

Forskere Vet at det finnes ulike typer minne, som alle avhenger av et komplekst nettverk av nevroner (du har ca 100 milliarder) i mange forskjellige deler av hjernen din.

Det første trinnet i opprettelsen av minne er registrering av informasjon i korttidsminne. Forskere Jeg har vært kjent i flere tiår at denne kodende prosessen med nye minner i stor grad er basert på et lite område i hjernen som heter Hippocampus. Det er at det store flertallet av informasjonen du får i løpet av dagen går og kommer, gjenstår i mindre enn et minutt.

Noen ganger rapporterer hjernen din spesiell informasjon som viktig og verdig å bli overført til et langsiktig minne gjennom en prosess som kalles minnekonsolidering. Det er allment anerkjent at følelsene spiller en viktig rolle i denne prosessen.

I flere tiår trodde forskerne at konsolidering var en engangs ting. Når du lagret et minne, ville det alltid være der. Nylig søk, Imidlertid har han vist at det ikke er det.

Tenk på et bestemt minne som et uttrykk på en dataskjerm. Hver gang du husker et minne, må du omskrive om setningen, aktivere bestemte nevroner i en bestemt rekkefølge, som om du skriver ordene. Dette er en prosess kjent som rekonstruksjon.

Noen ganger, når du skriver for fort, gjør feil, endrer et ord her eller der. Hjernen din kan også gjøre feil når du rekonstruerer et minne. Under gjenoppbyggingsprosessen blir dine minner malleable, noe som betyr at det er mulig å justere dem eller manipulere dem.

Noen teknikker og narkotika kan dra nytte av rekonsolideringsprosessen, effektivt fjerning, for eksempel følelser av frykt forbundet med et bestemt minne.

Som vi husker de vakre og dårlige minnene

Det er generelt forstått at folk husker de følelsesmessige minnerne mer levende enn kjedelige minner. Dette har å gjøre med en liten region dypt i hjernen, kalt Amigdala.

L’Amigdala spiller en viktig rolle i det følelsesmessige svaret. Forskere mener at den følelsesmessige responsen på’Amigdala øker din sensoriske bevissthet, noe som betyr at du går inn og kodes minner mer effektivt.

Evnen til å oppleve og huske frykt har spilt en viktig rolle i # 8217; utviklingen av menneskeheten. Det er av denne grunn at traumatiske minner er så vanskelig å glemme.

Nylig søk Han fant at gode og dårlige minner faktisk er forankret i forskjellige deler av # 8217; Amigdala, i separate grupper av nevroner. Dette viser at tankene dine fysisk rekonstruerer gode og dårlige minner på en annen måte.

Bunnlinjen

Minner om smerte og traumer er vanskelig å glemme, men det er måter å administrere dem på. Selv om søket går raskt, er ingen narkotika ikke tilgjengelige som kan slette spesielle minner.

Med et PO & # 8216; av hardt arbeid, kan du imidlertid finne en måte å hindre dårlige minner i å være kontinuerlig i tankene. Du kan også jobbe for å fjerne det følelsesmessige elementet i disse minner, noe som gjør dem mye lettere å tolerere.