CholesteAtoma: Årsaker, symptomer og diagnose

Beskrivelse

Et kolesteatom er en unormal og ikke-kreftig hudvekst som kan vokse i den sentrale delen av øret, bak trommehinnen. Det kan være en medfødt defekt, men det er mer vanlig forårsaket av gjentatte infeksjoner i mellomøret.

En kolesteatom utvikler seg ofte som en cyste eller en sekk, som mister lag av gammel hud. Da disse døde hudcellene akkumuleres, kan veksten øke i størrelse og ødelegge de delikate beinene på 5217. Dette kan påvirke høringen, balansen og funksjonen til ansiktsmuskler.

Hva forårsaker et kolesteatom?

I tillegg til gjentatte infeksjoner, kan en kolesteatom også være forårsaket av en feil i Eustachio Tuba, som er røret som går fra nesenes bakside til midten av # 8217; øre.

Eustachio Trumpet tillater luften å strømme gjennom øret og utligne øret på øret. Det kan ikke fungere skikkelig på grunn av en av følgende årsaker:

  • Kroniske infeksjoner i øre
  • sinusinfeksjoner
  • kald
  • allergier

Hvis din Eustachio-trompet ikke fungerer riktig, kan et delvis vakuum forekomme i # 8217; mellomøret. Dette kan føre til at tiltrekningen av en tympanumseksjon i mellomøret, og skaper en cyste som kan bli til et kolesteatom. Veksten blir da større når den fyller med gamle hudceller, væsker og andre avfallsmaterialer.

Cholesteatoma hos barn

I svært sjeldne tilfeller kan et barn bli født med en kolesteatom. Dette regnes som en feil ved fødselen. Medfødte kolesteadomer kan danne seg i # 8217; medium øre eller andre områder av # 8217;.

I tilfeller der barn gjentatte ganger får øreinfeksjoner i de tidlige stadiene av livet, er det mulig at kolesteatomer er utviklet siden den unge alderen.

Hva er symptomene på en kolesteatom?

Symptomene som er forbundet med et kolesteatom, begynner generelt mild. De blir mer alvorlige når cysten forstørrer og begynner å forårsake problemer med alle øre.

I utgangspunktet # 8217; Hit øre kan tømme en stinkende væske. Som cysten vokser, vil han begynne å skape en følelse av trykk i # 8217; øre, som kan forårsake ubehag. Du kan også høre en smertefull smerte inne eller bak øret. Voksende cysttrykk kan til og med føre til tap på’hørsel i # 8217; Hit øre.

Ring legen din nå hvis du har en av disse symptomene. Hvis cysten fortsetter å vokse ukontrollert, kan svimmelhet forekomme, lammelse av ansiktsemuskler og permanent tap av’høre.

Hva er de potensielle komplikasjonene til et kolesteatom?

Hvis ikke behandlet, vil en kolesteat bli større og vil føre til at komplikasjoner varierer fra mild til svært alvorlig.

Døde hudceller som akkumuleres i # 8217; øre gir et ideelt miljø for spredning av bakterier og sopp. Dette betyr at cysten kan bli smittet, forårsaker betennelse og kontinuerlig drenering av øret.

Over tid kan en kolesteatom også ødelegge det omkringliggende beinet. Kan skade trommehinnen, beinene alle’inne i øret, beinene i nærheten av hjernen og nervene i ansiktet. Det permanente tapet av høringen kan oppstå hvis beinene alle er i øret, er ødelagt.

Cysten kan også spre seg i ansiktet hvis det fortsetter å vokse, forårsaker ansikts svakhet.

Andre potensielle komplikasjoner inkluderer:

  • Kronisk infeksjon på # 8217; øre
  • Hevelse Dell’internt øre
  • Lammelse av ansiktsmuskler
  • Meningitt, som er en «8217; farlig hjerneinfeksjon for livet
  • Cerebrale abscesser eller pus samlinger i hjernen

Hvordan en kolesteatom er diagnostisert?

For å avgjøre om du har et kolesteatom, vil legen undersøke innsiden av øret ved hjelp av et otoskop. Denne medisinske enheten lar legen se om det er tegn på en voksende cyste. Spesielt vil de se etter et synlig lager av hudceller eller en stor masse blodkar i # 8217; øre.

Legen må kanskje bestille en TAC hvis det ikke er noen åpenbare tegn på et kolesteatom. En TC-skanning kan også bestilles hvis du viser noen symptomer, for eksempel svimmelhet og svakhet i ansiktsmuskler. En TC-skanning er en smertefri avbildningstest som fanger bilder fra et tverrsnitt av kroppen din. Skann tillater legen å se alle «8217; Orecchio og Skull. Dette kan hjelpe dem bedre å visualisere cyster eller utelukke andre mulige årsaker til symptomene dine.

Hvordan en kolesteatom er behandlet?

Generelt er den eneste måten å behandle et kolesteatom for å få det til å fjerne kirurgisk. Cyster må fjernes for å hindre komplikasjoner som kan oppstå hvis det forstørres. Cholesteatomas går ikke bort naturlig. Fortsett å fortsette å vokse og forårsake ytterligere problemer.

Når en kolesteatom har blitt diagnostisert, vil et regime av antibiotika mest sannsynlig bli foreskrevet, dråper for ører og A’nøyaktig rengjøring av de infiserte cysterene, reduserer betennelsen og drenerer «8217 8217; øre. Legen din vil derfor kunne bedre analysere egenskapene til cystveksten og lage en kirurgisk fjerningsplan.

I de fleste tilfeller er kirurgi en poliklinisk prosedyre. Dette betyr at du ikke trenger å bli på sykehuset etter prosedyren. Et sykehus opphold er nødvendig bare hvis cysten er veldig stor eller hvis du har en alvorlig infeksjon. L’Intervensjon utføres under generell anestesi. Etter den opprinnelige inngrep for å fjerne cysten, oppfølgingsintervensjon for å gjenoppbygge eventuelle skadede deler av # 8217; indre øre og sørg for at cysten er helt fjernet Det er ofte nødvendig.

Når kolesteatoma har fjernet, må du delta i oppfølgingsavtaler for å evaluere resultatene og sørge for at cysten ikke er tilbake. Hvis cysten har ødelagte bein i # 8217; øre, trenger du en annen operasjon for å reparere dem.

Etter operasjonen, opplever noen mennesker midlertidig svimmelhet eller smaksanomalier. Disse bivirkningene løser nesten alltid innen få dager.

Tips for å forhindre kolesteadomer

Medfødte cholesteadomer kan ikke forebygges, men foreldrene bør være oppmerksomme på tilstanden slik at den raskt kan identifiseres og behandles når det er til stede.

Du kan forhindre cholesteatomas senere i livet ved å håndtere infeksjonene i «8217; raskt og helt. Imidlertid kan cyster fortsatt forekomme. Det er viktig å behandle kolesteatomer så snart som mulig for å forhindre komplikasjoner. Ring legen din umiddelbart hvis du tror du har et kolesteatom.

Langsiktig perspektiver for personer med et kolesteatom

Langsiktig prospekter for personer med kolesteatomer er generelt gode. Komplikasjoner er generelt sjeldne hvis cysten oppdages og fjernes tidlig. Hvis mye kolesteatom har blitt spesielt stort eller komplekst før du blir identifisert, kan du oppleve tap av permanent hørsel. Ubalanse og svimmelhet kan også komme fra et stort kolesteatom som spiser gjennom sensitive nerver og delikate bein i øret.

Selv om det øker i størrelse, kan cysten nesten alltid bli fjernet med kirurgi.

Spørsmål:

Hva er noen av risikofaktorene i kolesteatoma?

TIL:

De mest bekymringsfulle risikofaktorene er gjentatte infeksjoner i # 8217; mellomøret. Feil drenering gjennom Eustachio Trompet kan også skyldes alvorlige allergier. Risikofaktorer for gjentatte infeksjoner i 5217; mellomøret inkluderer en familiehistorie av infeksjoner av øret, forhold som forbereder deg til registrering av infeksjoner med bryster og ører og # 8217; eksponering for sigarettrøyk.

Dr. Mark Laflamme Svarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.