Chipotle er sunt? 6 forslag til å skape et næringsrikt måltid

Chipotle Mexican Grill er en kjent rask, uformell restaurant som har nesten 2,500 steder rundt om i verden.

Restauranten er favorisert for sin helt tilpassbare meny, som tilbyr artikler som Tacos, Burritos og salater, samt et bredt spekter av sauser, proteiner og krydder.

Avhengig av hva du velger, kan Chipotle være et komfortabelt og næringsrik fastfood-alternativ eller en «8217, usunn og hyperkalorøs overbærenhet.

Her er 6 enkle tips for å gjøre ditt neste måltid med Chipotle sunnere.

Del på Pinterest

1. Start med en sunn base

En sunn base for ditt måltid er det første skrittet for et næringsrikt og komplett måltid.

For å starte, prøv å erstatte burrito med en’salat eller bolle med burrito for å redusere kalorier og karbohydrater.

Hvis tacos er bestillingen, vurderer den i stedet for å velge mais tortillas som en base. Mais tortillas er ikke bare lavere enn karbohydrater og kalorier i forhold til tortillas av mel, men også høyere enn fotball (1).

De fleste Chipotle menyelementer inneholder også ditt valg av ris.

Hvis du ønsker å gå ned i vekt, kan du hoppe over risen for å holde kaloriinnholdet lavt. Alternativt kan du prøve å velge den integrerte risen i stedet for hvitt for å øke fiber- og mikronæringsinnholdet i måltidet.

2. Patchy

Uansett at du velger en bolle med Burrito, en taco eller en «8217 salat, akkumulert grønnsaker, er en fin måte å øke mengden av fibre, vitaminer og mineraler i ditt måltid.

I tillegg til å få deg til å føle deg mer full lengre, kan fibre øke vekttapet, stabilisere blodsukkernivået, fremme regelmessighet og støtte hjertehelse (2).

Noen grønnsaker er også rike på vitamin C, en kraftig antioksidant som bidrar til å beskytte mot celleskader og kroniske sykdommer (3).

Prøv å legge til følgende grønnsaker til bestillingen din for å fullføre måltidet ditt:

 • Fajita grønnsaker
 • Roast chili-mais saus
 • Frisk tomatsaus
 • Grønn eller rød chili saus tomatillo
 • Romaine salat

Hopp over de hyper-kaloriavgangene

Hvis du prøver å gå ned i vekt, kan det være lurt å hoppe over Hyper-Calorie-krydder når du forbereder ditt måltid.

Noen hyperkaloriske chipotle ingredienser inkluderer:

 • ost
 • rømme
 • ost
 • Guacamole
 • Chip
 • Carnitas
 • Tortillas av mel

Osten, rømme og saus quese er alle rike på fett og raskt bringe ekstra kalorier til ditt måltid (1).

Selv om guacamole er rik på sunne fettstoffer for hjertet og gir en rekke viktige vitaminer og mineraler, er det like rik på kalorier (1, 4).

Noen typer kjøttfyllinger og proteiner er også rikere enn fett og kalorier enn andre. For eksempel inneholder Carnitas 40% flere kalorier enn steker eller sofritas, tofu-basert proteinalternativ (1).

Kylling er et nærende alternativ, som inneholder nesten halvparten av mengden fett som ligger i karnitasene og så mange som 32 gram protein per del (1).

4. Velg mer næringsrike sider

Konturene er like viktige som hovedretten når det gjelder å forberede et sunt måltid.

Noen sider er fulle av fett, natrium og kalori, som kan legges raskt.

For eksempel omslutter en enkelt rekkefølge av sjetonger og queso 770 kalorier, 41 gram fett og 82 gram karbohydrater. Det gir også 790 mg natrium i en enkelt del, eller ca. 34% av den daglige grensen anbefalt av Heart Association (# 8217; American Heart Association (1, 5).

Neste gang, hopp over sjetongene og forberede guacamole eller saus. Så prøv å kombinere disse sausene med integrerte kjeks eller friske grønnsaker som gulrøtter eller agurker hjemme for en sunn og rikelig matbit.

5. Velg lave sukkerdrikker

Velg en sunn drink som følger med maten din er en fin måte å balansere ditt måltid.

Det er viktig å huske på at ikke alle drinker er de samme: brus, søtet te og fruktjuicer er eksempler på drinker med høyt sukker og kalori.

Forbruker for mye tilsatt sukker kan bare bidra til vektøkningen og høyt blodsukkernivå, men øker også risikoen for å utvikle alvorlige helsemessige forhold, for eksempel leverproblemer, hjertesykdom og type 2 diabetes (6).

Valget av vann og usøtet te er en god måte å redusere tilsatt sukker og kalorier og hjelpe deg med å fullføre måltidet.

6. Ta halvparten å gå

Chipotle er kjent for å gi store deler.

Avhengig av hva du velger, kan en enkelt ordre fra Chipotle inneholde nok mat til minst to komplette måltider.

Ta halvparten av bestillingen din og lagre den for senere, er en god strategi for å forhindre maten; overflødig mat og opphold i tråd med helsemålene dine.

Halver din bestilling reduserer innholdet av kalorier, karbohydrater, fettstoffer og natrium og forvandler en hyperflytende bankett til forskjellige måltider for å gå ned i vekt.

Bunnlinjen

Avhengig av hvilke ordrer, kan Chipotle være en «usunn overbærenhet eller en diettdrøm.

Å gjøre noen enkle utvekslinger i bestillingen din kan forvandle nesten alle hovedretter til et sunt måltid.

Fra og med en sunn base, velg krydder og næringsrike konturer, velg en lav sukkerdrink og ta halvparten av bestillingen din for å ta bort, kan hjelpe deg med å få et næringsrikt måltid.