Hvor lenge skal jeg ta en lur? En guide til sunn søvnforyngelse

Finne tid for en kort utsetting tilbyr mange fordeler. En rask lur kan forbedre ytelsen din, øke klokken og forbedre humøret ditt. Nøkkelen til å lage en lur holder dem korte & # 8211; 10 til 20 minutter& # 8211; for ikke å gå for langt inn i søvnsyklusen, som faktisk kan få deg til å føle deg bedøvet og mer sliten enn før.

Sleep Nap

Når du tar en lur i 10-20 minutter, skriv inn den første og noen ganger i den andre fasen av søvn. Det er bare nok å friske opp og få fordelene forbundet med lur.

Under ekte søvn har kroppen din muligheten til å fullføre alle fem faser av søvncyklusen noen ganger, som for de fleste friske voksne gjentar hver 90 til 110 minutter.

Når du går inn i en dypere søvn, blir hjernen mindre følsom for eksterne stimuli, noe som gjør det vanskeligere å vekke og øke sannsynligheten for døden og tretthet.

Fordeler med sunn Sonnellini

Helsefordelene til lurten har vært vitenskapelig bevist. Her er en titt på hva en rask lur kan gjøre for deg.

Forbedret ytelse

Ulike studier har oppdaget at dagtidssonnellini varierer fra 10 til 30 minutter, kan øke ytelsen og gjøre deg mer produktiv på jobben. Det har blitt vist at lurene forbedres:

 • Psykomotorisk hastighet
 • responstid
 • tilsyn

Avansert læring

Basert på ulike studier, ta en lur om dagen kan forbedre dine læringsferdigheter. Ikke bare lurten forbedrer konsentrasjonen og minnet, som kan hjelpe deg med å lære og lagre informasjon, men utdanning De fant også at evnen til å lære ny informasjon har forbedret seg umiddelbart etter en lur.

Fordelene ved luret under L’læring begynner tidlig. EN 2015 Studio Han fant at lurten forbedret ordene som lærte i nyfødte.

Lavt blodtrykk

Et nytt søk viser at en middagslur kan betydelig lavere blodtrykk. Resultatene av a studere Presentert på den årlige vitenskapelige økten i 2019 American College of Cardiology 2019 viser at middagssøvn ser ut til å være like effektiv i # 8217; lavere blodtrykksnivåer som andre livsstilsendringer, for eksempel salt- og alkoholforbruk.

Studien fant at i gjennomsnitt senker sleepers blodtrykket på 5 mm Hg. Dette er også sammenlignbart ALL’inntak av et lavdose blodtrykksmedikament, som vanligvis senker blodtrykket fra 5 til 7 mm Hg.

Bare en nedgang i 2 mm Hg blodtrykk kan redusere risikoen for et hjerteinfarkt opp til 10 prosent.

Beste humør

Å lage en lur om dagen kan forbedre humøret ditt. Short Sonnellini øker energinivået og bidrar til å overvinne ettermiddagskrisen. De var også tilkoblet En større positivitet og bedre frustrasjonstoleranse.

Ta en lur kan også hjelpe deg med å føle deg mindre sliten og irritabel hvis du ikke sov godt den forrige natten.

Bivirkninger av dagtid søvn

Selv om det har vist seg at tappen tilbyr mange helsemessige fordeler, kan det produsere bivirkninger og til og med ha negative konsekvenser for helsen din hvis den ikke er riktig programmert eller hvis du har visse forhold nedenfor.

Sonnellini som overstiger 20 minutter, kan øke søvntringen, som etterlater deg bedøvet og disorientert. Dette skjer når du våkner opp fra en dyp søvn. Hvis du allerede er fratatt søvn, sover symptomene på’sover tröghet en tendens til å være mer alvorlig og vare lenger.

Ta en lur for lenge eller for sent i løpet av dagen kan gjøre det vanskeligere å sove godt om natten. Dette er enda verre for folk med søvnløshet som allerede har problemer med å sove om natten.

Lengste dagtids sovende har også vært assosiert med en betydelig høyere risiko for kardiovaskulære sykdommer og dødelighet for alle årsaker, ifølge en Meta-analyse 2015. Resultatene viste at lengre 60 minutters daytoner var forbundet med større risiko for hjertesykdom og død for alle årsaker enn ikke å sove. L’alder, generell helse og søvnvaner kan spille en rolle.

Hvor lenge en lur burde være?

Begrensning av sovende til 10-20 minutter kan få deg til å føle deg mer vakker og hvile. Mer enn dette, spesielt mer enn 30 minutter, risikerer det at du føler deg lat, bedøvet og mer sliten enn før du lukker øynene dine.

L’Unntak er hvis du er fratatt søvn, og du har lyst til å være i stand til å ta en lur lang tid for å fullføre en komplett søvnsyklus, som er minst 90 minutter.

Hva er den beste tiden å ta en lur?

Den beste tiden å ta en lur avhenger av individuelle faktorer som din søvn og # 8217; alder. For de fleste, sover tidlig på ettermiddagen, er den beste måten å gå. Lag en lur etter 3: xnumx kan forstyrre natts søvn.

Hvor mye skal en lur for voksne og barna være?

Barn og voksne har forskjellige søvnbehov og disse fortsetter å forandre gjennom hele livet. For å forstå hvor lenge Sonnellini skal vare, vil avhenge av hvor mye søvn du trenger per natt og hvor mye du faktisk mottar.

Hos barn varierer anbefalingen om napetider med alderen:

 • Fra 0 til 6 måneder: To eller tre dagers Sonnellini som varer fra 30 minutter til 2 timer hver
 • Fra 6 til 12 måneder: To Sonnellini om dagen, som varer i 20 minutter noen få timer
 • Fra 1 til 3 år: en ettermiddagslur som varer 1-3 timer
 • Fra 3 til 5 år: en ettermiddagslur som varer 1 eller 2 timer
 • Fra 5 til 12 år: Det er ikke nødvendig å lure hvis de sover 10 eller 11 timer anbefalt per natt

En sunn voksen trenger ikke å ta en lur, men det kan dra nytte av 10 til 20 minutter eller fra 90 til 120 når den er fratatt søvn. Det er noen rettssaken at de eldre kan dra nytte av lurten for en’nå på ettermiddagen.

Hva skjer med kroppen din med for mye eller for liten søvn

Sover for mye eller for lite kan ha negative effekter, og begge kan være en indikator på et bakgrunnsproblem.

Sover for mye kan få deg til å føle deg stunned lang tid etter at du har reist deg. Sov for mye var tilkoblet Ved en økning i risikoen for en rekke forhold, inkludert:

 • hjertesykdom
 • fedme
 • Type 2 diabetes
 • tidlig død

Selv søvn lite kan ha en rekke negative helseeffekter. Ikke sov nok Årsaker dagtid døsighet og irritabilitet og kan påvirke ytelsen.

Andre effekter av søvnmangel er:

 • vektøkning
 • Økt risiko for diabetes, hjertesykdom og hypertensjon
 • Low Sex Drive
 • Økt risiko for ulykker
 • Minneshemming
 • Konsentrasjonsproblemer

Ta bort

Å lage en lur kan være en luksus at få mennesker har råd til i disse frenetiske tider, men hvis du bare kan gjøre 10 minutters hvile i løpet av dagen, kan du samle mange helsemessige fordeler.