Cellulitt på magen: Årsaker, behandling, øvelser og forebygging

Cellulitt er peel hud d’oransje med dimples som kan bli funnet oftere rundt hofter og lår. Men det kan også bli funnet i andre områder, inkludert magen. Cellulitt er ikke begrenset til visse typer kropp. Faktisk kan det slå folk fra alle former, størrelser og vekter.

Selv om cellulitt alene ikke representerer noen helserisiko, foretrekker mange mennesker å kvitte seg med det eller i det minste gjøre det mindre åpenbart. Men å prøve å gjøre det kan være veldig frustrerende og behandlingsalternativer kan være misvisende.

Denne artikkelen vil utforske alternativene for å håndtere cellulitt på mage og forårsaker først.

Hva er årsakene til cellulitt på magen?

Den karakteristiske uregelmessige hudstrukturen av cellulitt er forårsaket av fettvev i dybden i huden som presser mot bindevev.

Cellulitt kan forekomme hvor som helst i kroppen, inkludert magen. Det er mer vanlig i områder som har mer fettvev.

Selv om cellulitt kan slå både menn og kvinner, er det mye mer vanlig hos kvinner. Faktisk har forskning vist at det kan påvirke opptil 90 prosent av kvinner til en viss grad.

En annen faktor er L’alder. Som huden smaker med alderen med alderen, blir cellulitt mer tydelig. Men de fleste begynner å legge merke til cellulitt når de er 30 år gamle.

Selv familiehistorie spiller en rolle. Hvis foreldrene dine hadde cellulitt, har du også flere sjanser til å få det, og du kan merke det i en ung alder.

Andre årsaker til cellulitt på magen inkluderer:

 • Svangerskap. Noen kvinner utvikler magecellulitt under og etter graviditet på grunn av vektøkningen på kort tid og høy østrogenivå.
 • Kostholdet ditt. En diett uten vegetabilske matvarer rik på antioksidanter og vann kan få huden til å miste kollagen og vises dehydrert. Begge faktorene kan gjøre cellulitt mer tydelig over tid.
 • Betennelse. Det antas det betennelse Det kan påvirke bindevevet som i sin tur kan føre til cellulitt.
 • Vektfluktuasjoner. Ekstrem vekttap og # 8217; vektøkning kan strekke huden, noe som kan føre til en akkumulering av større fettceller.

L’trening kan hjelpe?

Fordi cellulitt består av fett, er den beste måten å håndtere det på, å miste fettceller. En av de mest effektive måtene å gjøre det på er gjennom øvelsen.

Spotbehandlinger som crunches eliminerer ikke cellulitt på magen. I følge American Council på’trening, Den mest effektive måten å bekjempe cellulitt på er å gjøre hjertefett kardiovaskulære øvelser hver dag, kombinert med to eller tre kraft treningsrutiner per uke.

Vurder en blanding av kardioøvelser og prøver å øke intensiteten til kardio treningsøktene mens du blir sterkere. Følgende øvelser kan bidra til å brenne kroppsfett og minimere utseendet på cellulitt på magen over tid:

 • Vandre på en vedvarende rytme, jogging eller løping, alle «8217; åpen eller på tredemølle
 • Arbeid på en elliptisk maskin
 • Sykling (fortsatt eller alle «8217; åpen)
 • jeg svømmer
 • båtliv
 • danse

Noen abdominal forsterkende øvelser kan også bygge muskler og redusere fett, men bare hvis kombinert med et sunt kosthold og en kardiovaskulær rutine. Spør din coach følgende bevegelser:

 • Crunches, på gulvet eller med en stabilitetsboll
 • Døde insekt heiser
 • Løft av benene på’brannhydrant
 • Styrene
 • Sidebord
 • sykkel squeak

Nøkkelen er å starte med ditt eget treningsnivå og øke intensiteten til treningsøktene dine over tid. Husk at idrettsutøvere også kan ha cellulitt. L’Målet her er å redusere kroppsfett og minimere L’cellulitts utseende. Men øvelsen vil ikke endelig eliminere cellulitt.

Kontakt legen din for å se om disse treningsøktene passer for deg, spesielt hvis du har hatt et nytt barn, eller hvis du blir behandlet for enhver medisinsk tilstand.

Det finnes andre behandlinger for cellulitt?

Til tross for markedsføring og reklameoppgaver av enkelte produkter, har forskning vist det Ingen behandlingsmetode kan helt eliminere cellulitt, Uansett hvor det er.

Selv om det er måter å redusere kornet av krøllete og uregelmessig hud, vil du sannsynligvis måtte gjenta behandling for å opprettholde langsiktige resultater.

La oss ta en nærmere titt på de vanligste behandlingene for å minimere utseendet på cellulitt på magen.

Akustisk bølge terapi

Ifølge en liten 2017 Studio, Akustisk bølge terapi (AWT) er en av terapiene som er mer lovende å redusere utseendet på cellulitt. I denne studien mistet deltakerne også centimeter rundt sidene, og terapien ble ansett som trygt å bruke uten kjente bivirkninger.

AWT består av en serie av Waves D’Impact & # 8221; som bidrar til å forstyrre vevet som gjør opp cellulitt. I sin tur kan høy-energibølger også øke kollagenet og # 8217; elastisitet.

Laserbehandling

Brukes for en rekke hudforhold, kan laserbehandling også bidra til å redusere utseendet til cellulitt. Det virker ved å forbedre blodstrømmen i det berørte området. Dette kan bidra til å feste huden slik at den ser ut som mindre krøllet.

Laserbehandlinger for cellulitt jeg kan hjelpe Reduser mengden av fettstoffer i # 8217; område behandlet og tyk huden over tid.

Massasje

En profesjonell massasje bidrar ikke bare til å lindre avhandlingsmuskulaturen, men kan også forbedre lymfatisk drenering og blodsirkulasjon gjennom hele kroppen.

Ved å fjerne toksiner og øke blodstrømmen, kan massasje hjelpe deg midlertidig å forbedre hudens utseende og gjøre cellulitt mindre tydelig.

Ulempen er at mageområdet vanligvis ikke er inkludert i en massasje på grunn av følsomheten. Du kan fortsatt få noen av de samme fordelene som en massasje med en skumrull i hjemmet på mageområdet.

Frigjøring av vakuum vitner

Med denne prosedyren bruker en hudlege en enhet med små kniver for å kutte cellulittbåndene for å frigjøre dem. Dette gjør at stoffet kan bevege seg til det høye, noe som kan hjelpe deg med å redusere hudutseendet med dimples.

Ifølge en liten 2015 Studio, Utgivelsen av vakuumassisterte stoffer kan bidra til å redusere cellulitt opp til ett år. Men videre studier er nødvendig for å undersøke den langsiktige suksessen til denne behandlingen.

Subdocisjon

Cellfina kalt, denne prosedyren inkluderer nåler som er satt inn under huden for å bryte de harde bandene som forårsaker cellulitt.

Selv om denne prosedyren kan redusere cellulitt opp til 3 år, har FDA autorisert det til å bruke det bare på lår og skinker.

Kroppspakker

Infusjoner med essensielle oljer og kremer, oppvarmede pakker brukes ofte i spaet for å hjelpe glatt og redusere fettceller.

Selv om du kan gå ned i vekt med en kroppspakke, vil du sannsynligvis bare gå ned i vekt i vann, ikke-fett. Derfor kan effektene av en hvilken som helst cellulittforbedring vare noen dager.

Hvordan forhindre cellulitt på magen

Selv om det er vanskelig å forhindre cellulitt, kan det være måter å begrense det på. Vurder følgende trinn:

 • Hold deg godt hydrert. Prøv å drikke minst 8 kopper vann om dagen for å eliminere giftstoffer fra kroppen din.
 • Spis mye frukt og grønnsaker. Også l’vann i matvarer kan hjelpe deg å holde seg hydrert.
 • Reduser bearbeidede matvarer og høyt sukkerinnhold. Disse matvarene kan forårsake toksiner opphopning i kroppen din.
 • Miste vekt eller opprettholde en sunn vekt. Å bringe mindre vekt kan hjelpe fettceller til å krympe og gjøre cellulitt mindre tydelig.

Bunnlinjen

Selv om du ikke kan kvitte seg med cellulitt, er det behandlinger som kan gjøre cellulitt mindre tydelig, i hvert fall midlertidig midlertidig. Også den vanlige trening, holde godt hydrert, opprettholde en sunn vekt og følge et sunt kosthold kan være nyttig.

Hvis du vil minimere cellulitten din, snakk med legen din på de sikreste og mest effektive måtene å gjøre det på.