Bryst og ryggsmerter: 14 årsaker, behandlinger og mer

Selv om du kan føle brystet eller ryggsmerter av en rekke grunner, kan du i noen tilfeller begge prøve begge på samme tid.

Årsakene til denne typen smerte er forskjellige, og noen er ganske vanlige.

Men noen ganger kan brystsmerter og rygg være et tegn på en mer alvorlig tilstand som et hjerteinfarkt. Hvis du tror du har et hjerteinfarkt eller har en ny eller uforklarlig brystsmerter, bør du alltid se etter nødhjelp.

Fortsett å lese for å finne mer om de potensielle årsakene til brystsmerter og rygg, hvordan de blir behandlet og når du skal se en lege.

Våre initiativer

De potensielle årsakene til bryst og ryggsmerter er varierte og kan skyldes hjertet, lungene eller andre områder av kroppen.

1. Hjerteinfarkt

Et hjerteinfarkt oppstår når blodstrømmen til hjertevev er låst. Dette kan skyldes en blodpropp eller alle Akkumulering av plakk på veggene i arteriene.

Fordi stoffet ikke mottar blod, kan du føle brystsmerter. Noen ganger kan denne smerten spre seg til andre deler av kroppen, for eksempel rygg, skuldre og nakke.

Et hjerteinfarkt er en medisinsk nødsituasjon. Se etter umiddelbar hjelp hvis du tror du har en.

2. Angina

L’Angina er en smerte som oppstår når hjertets stoff ikke får nok blod. Dette skyldes ofte reduksjon av blodstrøm på grunn av plakkakkumuleringen på veggene i koronararterier.

Angina oppstår ofte når du trener. Det kan imidlertid skje selv når du er i ro.

Som smerten fra hjerteinfarkt, smerten i # 8217; Angina kan spre seg til baksiden, nakken og kjeften. L’Angina kan være et advarselsskilt at du har størst risiko for hjerteinfarkt.

3. Pericarditt

Perikardiet er mye fullt av væske rundt hjertet ditt, og hjelper det å beskytte det. Når Pericardium Inflowes, kalles det Pericardite.

Perikarditt kan skyldes flere faktorer, inkludert autoimmune infeksjoner og forhold. Det kan også oppstå etter et hjerteinfarkt eller etter en hjerteoperasjon.

Smerten av perikarditt er forårsaket av rubbing av hjertevevet mot det betente perikardiet. Det kan spre seg til baksiden, på venstre skulder eller nakke.

4. Aorta aneurysm

L’aorta er den største kroppen arterien. En aorta aneurysm oppstår når veggen av aorta svekkes på grunn av skade eller skade. En hevelse i Quest & # 8217 kan forekomme; svekket område.

Hvis en aorta aneurysm åpnes, kan det forårsake potensielt dødelig blødning.

Smerten av en aorta aneurysm kan avhenge av sin posisjon. Smerte kan forekomme til brystet, ryggen eller skulderen, så vel som i andre stillinger som L’Abdomen.

5. Pulmonal emboli

A’Pulmonal emboli oppstår når en’arterie i en av lungene er blokkert. Det er vanligvis forårsaket når en blodpropp ligger i en «8217; annen del av kroppen blir fri, reiser gjennom blodet og innskuddene i en Pulmonal Artery.

Thorax smerte er et vanlig symptom på en pulmonal emboli, selv om smerten kan spre seg selv bak, nakke og rygg.

6. Pleurisy

Pleura er en tolags membran. Et lag bryter lungene, mens thoracic hulrom er mer. Når Pleura blir betent, kalles det Pleurise.

Pleurise har en rekke årsaker, inkludert:

 • infeksjoner
 • autoimmune forhold
 • tumorer

Pleurite smerte oppstår når de to inflammerte membranene gni # 8217; en mot den andre. Kan forekomme i brystet, men også spredt til ryggen og skuldrene.

7. Mageknip

Mageforbrenning er en brennende følelse som manifesterer brystet, like bak brystbenet. Det er forårsaket når magesyren vender tilbake til din esophagus.

Normalt, det er en sphincter mellom magen og spiserøret som hindrer dette i gang, men noen ganger er det svekket eller virker ikke riktig.

Halsbrann som ofte oppstår og påvirker daglige aktiviteter kalles gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Smerten forårsaket av halsbrannet er ofte på brystet, men noen ganger kan du føle det i ryggen.

8. Peptisk sår

A’Peptidsår oppstår når C’Det er en pause i fordøyelsesrøret. Disse sårene kan forekomme i magen, i tynntarmen på # 8217, og i esophagus.

De fleste tilfeller av magesår er forårsaket av # 8217; infeksjon fra en bakterie kalt Helicobacter pylori. De kan også forekomme hos personer som tar som aspirin eller andre ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans).

Folk med magesår kan advare mageforbrenning i brystområdet og magesmerter. I noen tilfeller kan smerte spre seg til baksiden.

9. Gallestein

Din galleblære er et lite organ som lagrer en fordøyelsesvæske kalt galle. Noen ganger har denne fordøyelsesvæsken herdes i steiner, noe som kan forårsake smerte.

Smerten forårsaket av gallestein kan være plassert på høyre side av bysten, men kan også spre seg til ryggen og skuldrene.

10. Pankreatitt

Bukspyttkjertelen er et organ som produserer enzymer som brukes i fordøyelsen, samt hormoner som regulerer sukkernivået i kroppens blod. Når bukspyttkjertelen er betent, kalles tilstanden pankreatitt.

Pankreatitt oppstår når fordøyelsesenzymer aktiveres i bukspyttkjertelen, forårsaker irritasjon og betennelse. Dette kan skje av en rekke grunner, inkludert infeksjoner, lesjoner og kreft.

Pankreatitt smerte manifesterer seg i # 8217; Abdomen, men kan også utstråle til brystet og baksiden.

11. Muskelseskader eller overdreven bruk

Noen ganger kan brystsmerter og ryggen skyldes skade eller overdreven bruk av muskler. Skader kan forekomme ting som ulykker eller faller.

Overdreven bruk kan også forårsake muskelsmerter. Selv repeterende bevegelser som brukes i daglige aktiviteter, i arbeid eller sport kan bidra til dette. Et eksempel på en repeterende aktivitet som kan forårsake muskelsmerter i brystet og ryggen.

Generelt kan smerten forårsaket av muskellesjoner eller overdreven bruk være verre når de flytter det interesserte området.

12. Skiveprolaps

Skivene i ryggraden virker som en pute mellom hver av ryggvirvlene. Hver disk har et motstandsdyktig ytre skall og et gelatinøst interiør. Når ytre skallet svekkes, kan den indre delen starte hevelse. Dette kalles diskhernia.

L’Diskhernia kan noen ganger trykke på eller klemme i nærheten av nerver, forårsaker smerte.

En nerve knust i nakken eller øvre rygg kan forårsake ryggsmerter som utstråler seg til brystet og kan etterligne smerten i hjertesykdom.

1. 3. Helvetesild

L’Herpes Zoster er forårsaket av reaktivering av viruset som forårsaker vannkoppen (varicella-zoster). Årsaker A’utslett sammensatt av kniver full av væske og påvirker ofte bare en side av kroppen.

Veldig ofte, l’herpes zoster danner på et hud band kalt dermatomo. Noen ganger kan det strekke seg til bysten, for eksempel fra baksiden til brystet. Smerten forårsaket av ilden av Sant’Antonio kan variere i henhold til saken, fra mild til grav.

14. Kreft

Noen typer kreft kan forårsake bryst og ryggsmerter sammen. To eksempler på dette er lungekreft og brystkreft.

Selv om smerter i # 8217; thorax-området er et vanlig symptom på disse svulstene, kan ryggsmerter også forekomme.

Om 25 prosent av personer med lungekreft rapporterer ryggsmerter på et tidspunkt dette kan skyldes en svulst som skyver på ryggraden eller omgivende nerver.

Når brystkreft spredte seg til andre deler av kroppen (metastatisert), kan det forårsake ryggsmerter.

FAQ

Som vi har sett ovenfor, er det mange forskjellige årsaker til brystsmerter og rygg. Så som du kan skille dem til en fra # 8217; andre?

Noen ganger kan posisjonen eller timingen av smerte gi deg en anelse om årsaken.

Fordi smerte er på venstre side?

Ditt hjerte er mer orientert mot venstre side av brystet. Derfor kan smerten på venstre side av brystet være forårsaket av:

 • hjerteinfarkt
 • angina
 • Pericarditt
 • Aorta aneurysm

Fordi smerte er på høyre side?

Din galleblære ligger på høyre side av kroppen din. Smerte i Quest’område, som kan spre seg til høyre skulder eller mellom skulderbladene, kan være et tegn på gallestein.

Fordi jeg føler meg smerte etter å ha spist?

Noen ganger kan du merke at brystet eller ryggsmerter oppstår umiddelbart etter å ha spist. Forhold som magebrennende og pankreatitt kan forårsake dette.

Det skal også bemerkes at smerte fra magesår kan oppstå når du har tom mage. I noen tilfeller kan spising bidra til å lindre smerte.

Fordi jeg føler meg smerte når jeg skal bruke?

Noen årsaker til brystsmerter og tilbake verre under hoste. Dette kan skje med:

 • Pericarditt
 • A’pulmonal emboli
 • pleurisy
 • lungekreft

Fordi det gjør vondt under svelging?

I noen tilfeller kan du prøve smerte når du svelger.

Årsakene til bryst og ryggsmerter som kan forårsake smerte under svelging, inkluderer perikarditt og aorta aneurysm, hvis aneurysm presser på esophagus.

Fordi jeg føler smerte mens jeg lyver?

Du la merke til at smerten din blir verre når du er gal? Forhold som perikarditt og mageforbrenning kan forverre brystsmerter og tilbake når de ligger ned.

Fordi det gjør vondt når jeg puster?

Ofte kan forholdene som påvirker området rundt hjertet og lungene forårsake smerte når du sender inn, spesielt hvis du lager dype puste. Noen eksempler er:

 • Pericarditt
 • Pulmonal emboli
 • pleurisy
 • lungekreft

Behandlinger

Typen av behandling du vil motta for brystsmerter og ryggen vil avhenge av hva smerten forårsaker. Nedenfor vil vi utforske noen av behandlingene du kan motta.

Narkotika eller narkotika

I noen tilfeller kan narkotika foreskrives for å bidra til å kurere tilstanden din. Noen eksempler er:

 • Benk (OTC) legemidler for å lindre smerte og # 8217; betennelse, som ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans)
 • Umiddelbare behandlinger for et hjerteinfarkt, som aspirin, nitroglyserin og koagulasjonsmedisiner
 • Behandlinger for å redusere blodtrykket eller forhindre brystsmerter og blodpropper som ACE-hemmere, beta-blokkere og antikoagulanter
 • Blodfluidisering og anti-koagulasjonsmedikamenter for å bryte blodpropper hos personer med lungeemboli
 • Antibiotika eller antifungale legemidler for behandling av forhold som kan forårsakes av en infeksjon av en «8217, som perikarditt og pleuritt
 • Stoffer for å lindre mageforbrenning inkludert antacida, anti-H2 og protonpumpehemmere
 • Narkotika undertrykker syrer, ofte i kombinasjon med antibiotika, for behandling av magesår
 • Medisiner for å oppløse galleberegninger
 • Antivirale legemidler for å behandle A’Herpes Zoster Epidemic
 • Kjemoterapi for å drepe kreftceller

Ikke-kirurgiske prosedyrer

Ikke-kirurgiske prosedyrer kan også bidra til å behandle forholdene som forårsaker bryst og ryggsmerter. Noen eksempler er:

 • Perkutan koronarintervensjon (PCI) for behandling av et ukontrollert hjerteinfarkt eller angina
 • Prosedyrer for å tømme væsken som kunne ha akkumulert i et inflammet område, som perikarditt eller pleuris

Kirurgi

Noen ganger kan kirurgi være nødvendig for å behandle en tilstand som forårsaker brystet eller ryggsmerter.

Disse kan inkludere:

 • Hjertebypassintervensjon for behandling av hjerteinfarkt eller en ukontrollert angina
 • Kirurgisk reparasjon av aorta aneurysmer, som kan utføres av åpen brystkirurgi eller endovaskulær kirurgi
 • Fjerner galleblæren hvis du har tilbakevendende galleberegninger
 • Kirurgi for behandling av A’brokk på platen, som kan inkludere diskfjerning
 • Slette vevfjerning fra kroppen din

Andre terapier

I noen tilfeller kan fysioterapi være nødvendig for å behandle årsaken til brystet eller ryggsmerter. Eksempler på når dette kan være nødvendig er når du gjenoppretter fra A’brokk på platen eller en muskelsskade.

Videre er kirurgi og kjemoterapi ikke de eneste behandlingene som er tilgjengelige for kreft. Radioterapi, målrettet terapi eller L’Immunterapi kan anbefales.

Endringer i livsstilen

Livsstilsendringer kan være nyttige i behandling av eller forebygge noen årsaker til brystsmerter og rygg. Eksempler på livsstilsendringer som kan være en del av behandlingsplanen din, inkluderer:

 • Følg et sunt kosthold for hjertet
 • Sikre at du kan gjøre regelmessig trening
 • Hold en sunn vekt
 • Behandle stressnivåene dine
 • unngå sigaretter eller andre tobakksprodukter
 • Begrense mengden alkohol vi forbruker
 • Prøver å unngå matvarer som kan endre forhold som magebrenn, som krydret mat, syrer og fettstoffer

Når skal du se en lege

Du bør alltid se etter umiddelbar medisinsk hjelp hvis du finner tegn på et hjerteinfarkt.

Skiltene til å være oppmerksom på å inkludere:

 • Smerte eller brysttrykk
 • Smerte spredt til armer, skuldre, nakke eller kjeve
 • pust
 • kvalme
 • utmattelse
 • Svimmelhet sensasjon eller fantastisk
 • sprengning i en kald svette

Det er også viktig å huske at noen ganger hjerteinfarkt kan ha små eller til og med fraværende symptomer. I tvilstilfeller, se etter hjelp.

Du bør gjøre en avtale med legen din for å diskutere symptomene dine hvis du har brystsmerter og ryggen enn:

 • går ikke bort eller forverres, til tross for bruk av benk-top-stoffer
 • det er vedvarende eller tilbakevendende
 • Bli destruktiv for dine daglige aktiviteter

Bunnlinjen

Det er mange mulige årsaker til brystsmerter og rygg som forekommer sammen. De kan være relatert til hjertet, lungene eller andre deler av kroppen.

Noen årsaker til denne typen smerte er ikke alvorlige. Men du bør alltid ta brystsmerter alvorlig. I noen tilfeller kan brystsmerter være et tegn på en farlig tilstand for livet som et hjerteinfarkt.

Hvis du føler deg smerte i brystet som manifesterer alt & # 8217, plutselig eller tror du har et hjerteinfarkt, se en beredskapsdoktor.