Bryst Asymmetri: Årsaker og diagnose

Asymmetrisk bryst er et kreftskilt?

Årlige eller toårige mammogrammer er avgjørende for brysthelsen til en kvinne fordi de oppdager de første tegn på kreft eller anomalier. A’vanlig anomali observert på resultatene av mammografi er mammas asymmetri.

L’mammas asymmetri er vanligvis ingen grunn til bekymring. Imidlertid, hvis C’det er en stor variasjon i # 8217; Asymmetrien eller hvis brystetettheten plutselig endres, kan dette være en indikasjon på 8217;.

Hva forårsaker mammas asymmetri?

L’bryst asymmetri oppstår når et bryst har dimensjoner, volum, posisjon eller forskjellig form fra # 8217; andre.

L’mammas asymmetri er svært vanlig og påvirker mer enn halvparten av alle kvinner. Det er en rekke grunner til at en kvinnes bryst kan endre størrelse eller volum, inkludert traumer, pubertet og hormonelle endringer.

Brystvevet kan endres under eggløsningen og kan ofte føle seg falske og mer følsomme. Det er normalt at brystet ser størst ut fordi det i virkeligheten vokser på grunn av vannretensjon og blodstrøm. Men under menstruasjonssyklusen kommer de tilbake til normal størrelse.

A’Annen årsak til asymmetrisk bryst er en tilstand som kalles ungdommelig brysthypertrofi. Selv om det er sjeldent, kan dette vokse et betydelig større bryst på # 8217; andre. Det kan korrigeres med kirurgi, men kan føre til en rekke psykologiske problemer og usikkerheter.

Mammas asymmetri og mammografi resultater

Det er vanlig at to bryster har forskjellige størrelser, men vanligvis er de like av tetthet og struktur. Legene bruker mammografi, en type brystundersøkelse, for å evaluere innsiden av brystet.

Hvis ditt mammogram viser at du har en tett bryst asymmetrisk, kan forskjellen i tetthet bli klassifisert i en av de fire kategoriene dersom en masse er funnet:

 • Asymmetri. Brystene dine blir bare evaluert ved hjelp av en projeksjon. Disse bildene er ikke pålitelige fordi de er unidimensjonale. De overlappende strukturene i brystet kan være vanskelig å se. Hvis legen oppdager en lesjon eller en Anomaly, vil kreve en annen tredimensjonal bildebehandlingstest.
 • Global asymmetri. Denne oppdagelsen viser at C’er mer volum eller tetthet i et bryst med hensyn til # 8217;. Resultatene fra Global Asymmetri, er normalt resultatet av hormonelle endringer og normale variasjoner. Hvis en masse oppdages, vil legen ta flere bilder.
 • Fokal asymmetri. Disse bildene viser en tetthet på to mammografiske synspunkter, men legen kan ikke helt si om det er en ekte masse. Vil be om flere bilder og evalueringer for å utelukke kreft eller unormale masser.
 • Utvikle asymmetri. Denne typen asymmetri indikerer en betydelig endring mellom tidligere og nåværende eksamener. Tetthet kan være ny eller kan økes. Disse resultatene er tilstrekkelig til å øke mistanken om potensielt maligne celler.
 • Tilleggstester

  Hvis mammografi indikerer asymmetri, trenger legen ytterligere bilder for å avgjøre om endringen eller tetthetsendringen er normal.

  Det første trinnet er å sammenligne de passerte mammografiske bildene for endringer i form eller tetthet. Hvis du aldri har hatt asymmetriske bryster, eller hvis din asymmetri har økt over tid, vil legen ta ekstra eksamener.

  Bryst ultralyd

  Legen kan kreve en ultralyd på 8217;. Denne metoden bidrar til å diagnostisere unormale resultater fra obskure mammografiske bilder. A’bryst ultralyd bruker lydbølger som produserer bilder av innsiden av brystet.

  Ultralydbildene av brystet kan bidra til å avgjøre om massen er godartet, en cyster full av væske eller hvis den er potensielt en kreftformet svulst. I noen tilfeller kan en masse være både solid og full av væske.

  Bryst rm

  Magnetisk resonans for bilder (MR) av brystet er en test som brukes til å hjelpe til med å oppdage brystkreft eller andre anomalier. Mens denne testen i noen tilfeller brukes etter en biopsi-bekreftet kreft, kan brystmagnetisk resonans brukes sammen med brystkreft screening mammogrammer.

  Dette er spesielt nyttig for kvinner med høy risiko for brystkreft av familiehistorie eller arv.

  Biopsi

  Hvis resultatene av bildebehandlingstesten returnerer unormal eller hvis legen mistenker at 8217; anomali er kreft, det neste trinnet er å utføre en biopsi. Under denne prosedyren fjernes en del av det interesserte brystvevet for ytterligere tester og for å verifisere tilstedeværelsen av kreft.

  Hvis biopsien er negativ, anbefaler legene regelmessige sinuseksaminer for å overvåke eventuelle endringer. Hvis biopsien returnerer positivt, vil legen snakke med deg om behandlingsalternativer.

  Outlook

  L’Mammas Asymmetri er en vanlig funksjon for kvinner og er ofte ingen grunn til bekymring. Men hvis størrelsen på brystforandringen eller variasjonen av tetthet øker over tid, kan disse endringene indikere at noe er galt.

  Forskningen er fortsatt i gang på forholdet mellom asymmetriske bryster og risiko for kreft. Noen studier har vist at kvinner med brystkreft hadde større brystsymmetri, kombinert med andre risikofaktorer som arv og # 8217; alder, sammenlignet med kvinner som var sunne. Ytterligere søk er fortsatt nødvendig.

  Hvis du har en kreftforutsetning fra familiehistorie, eller hvis du ikke vet uregelmessige endringer i brystet ditt, bør du diskutere dine bekymringer og dine alternativer med legen din.