Bruk, fordeler og sikkerhet for oransje essensiell olje

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Essensielle oljer er konsentrerte oljer avledet fra planter. Ulike typer oljer produseres av sitrusarter, inkludert appelsiner, sitron og grapefrukt.

L’oransje essensielle olje ekstraheres fra skallet av Dell ‘& # 8217; søt oransje, sitrus sinensis. Dette gjøres med en metode kalt kaldpressing, som bruker trykk for å klemme oljer fra peeling. Noen ganger kan du også bruke bladene og blomstene i den oransje anlegget.

Forskning har vist at noen essensielle oljer kan ha spesifikke helsemessige fordeler.

Så å vite dette, hva nøyaktig fordelene forbundet med oransje essensielle olje? Og hvordan du kan bruke den? I denne artikkelen vil vi svare på disse spørsmålene, og vi vil hjelpe deg å forstå hvordan du bruker den oransje essensielle oljen trygt.

Hva er mest brukt?

L’Orange Essential Oil har en rekke bruksområder. Disse kan inkludere applikasjoner for:

 • Forbedre humøret ditt eller redusere stress
 • Behandle hudforhold som akne l & # 8217
 • redusere smerte eller # 8217; betennelse
 • Lindre magesmerter
 • Bruk som en naturlig innenlands rengjøringsmiddel
 • Legg til en hyggelig parfyme til et rom eller produkter som parfymer og vaskemidler
 • Gi smak til en rekke mat og drikke

Selv om den oransje essensielle oljen har mange bruksområder, er det viktig å huske at mange av dem støttes av anekdotiske tester. Dette betyr at fordelene er knyttet til den personlige opplevelsen i stedet for å bli støttet av vitenskapelig forskning.

Hva er fordelene med oransje essensielle olje?

Nå vet du noen av måtene som den oransje essensielle oljen kan brukes på, men hva vitenskapen sier om potensielle bruksområder og fordeler? En fin liten # 8216; faktisk.

Nedenfor gjør vi et mer grundig stupe i noen av søkene som har blitt gjort så langt på «8217; oransje essensielle olje.

Antimikrobiell aktivitet

TIL 2012 studie undersøkte effekten av den oransje essensielle oljen på isolatene til E. coli hentet fra bovin kjøtt. Disse isolatene kan potensielt forårsake matforgiftning. Resultatene indikerte at etter 24 timer hemmet en konsentrasjon av den oransje essensielle oljen bakteriene ved kjølingstemperaturer.

En annen studie undersøkt effekten av den oransje essensielle oljen på Staphylococcus aureus stammer (Staphylococcus bakterier) antibiotikaresistent. De oppdaget at når de ble tilsatt til infiserte humane celler i kultur, drepte lave konsentrasjoner av oransje essensielle oljebakterier uten skadelige dyrkede celler.

L’oransje essensielle olje kan også forhindre veksten av sopp som kan forårsake mat forverring. En studie Han fant ut at den oransje oljen ga litt beskyttelse mot fire arter av sopp.

En annen studie Han registrerte A’aktivitet mot åtte sopp som rammer grønnsaker, selv om essensielle oljer som krydder og hvitløk og # 8217; hvitløk var mer effektive.

sammendrag

L’Orange Essential Oil kan være effektivt for å stoppe veksten av noen typer bakterier og sopp.

Angst og depresjon

L’Aromaterapi med oransje essensielle olje synes å redusere symptomene på angst og depresjon.

I en 2013 studie, Det ble funnet at aromaterapi med oransje essensielle olje reduserer hjertefrekvensen og stresshormonnivåene hos barn som gjennomgår en tannprosedyre.

Dessuten, i en 2015 Studio, Kvinner i arbeidskraft rapporterte mindre angst etter den oransje essensielle oljeinnåndingen sammenlignet med kvinner i kontrollgruppen som inhalerte destillert vann.

TIL 2019 Studio På mus undersøkte innånding av essensielle oljer av oransje og dens potensielle effekt på depresjon. Forskerne fant at musene som inhalerte den oransje essensielle oljen viste mindre depressiv oppførsel.

sammendrag

L’oransje essensiell olje synes å være effektiv for å redusere stress og angst nivåer. Det kan også være nyttig for depresjon, selv om det er behov for videre forskning.

Smertelindring

TIL 2017 Studio involverer folk med beinfrakturer undersøkt dersom den oransje essensielle oljeinnåndingen kan hjelpe med smerte. Sammenlignet med en kontrollgruppe, rapporterte folk som inhalerte oransje olje mindre smerte.

I 2008, Forskere vurdert hvis en blanding av ingefær og essensiell olje av oransje kunne hjelpe med knesmerter når den brukes på huden. Sammenlignet med en kontrollgruppe, rapporterte folket som bruker blandingen av essensielle oljer større lindring fra kortsiktig smerte, men oljen ser ikke ut til å hjelpe med langsiktig smerte.

sammendrag

Noen små studier har vist at bruken av aktuell oransje oransje essensiell olje eller aromaterapi kan hjelpe med kortsiktig smerte.

Antitumoraktivitet og antioksidant

Limonenet, en komponent i den oransje essensielle oljen, har blitt studert som potensiell kreftbehandling. EN Studere fra 2012 De fant at begrenset rike oransje olje hemmet vekst og fremmet død av tykktarmskreftceller i kultur.

TIL 2017 Studio Han fant at den oransje essensielle oljen hemmer veksten av lungekreftcellelinjer og kulturprostatelinjer. Videre har en økning i celledød i lungekreftkreft blitt observert. Det ble også observert at den oransje essensielle oljen har antioksidantaktivitet.

sammendrag

Studier har indikert at den oransje essensielle oljen eller dens komponenter kan hemme veksten og føre til cellulær død i noen kulturtumorcellelinjer.

Siden disse studiene har blitt utført i et testrør og ikke i menneskekroppen, er det behov for videre forskning for å lære mer om disse egenskapene.

Trening

TIL Liten studie av 2016 Vurdert L’Effekt av essensiell olje av blomster D’Orange Inhalate på’Øvelse i idrettsutøvere. Forskere har oppdaget at folk som inhalerte oljen hadde en betydelig reduksjon i utførelsestider og en økning i lungefunksjonen.

På grunn av den reduserte størrelsen på studien er det behov for videre forskning for å støtte denne fordelen.

Vekttap

TIL 2019 Studio På rotter evaluert dersom den oransje essensielle oljen kunne fremme vekttap. De fant at overvektige rotter som ble født med oransje essensielle oljekapsler viste en reduksjon i vektøkning og en senking av kolesterol.

Videre forskning er nødvendig for å avgjøre om den oransje essensielle oljen kan ha samme effekt på mennesker.

Insektmiddelaktivitet

TIL 2012 studie undersøkt effekten at den oransje essensielle oljen hadde på larver og på valpene med innenlands fluer. Det viste seg at den har insektmiddelegenskaper både ved kontakt og fumigation.

Slik bruker du olje

Utsteder

Kanskje du vil øke litt og # 8216; ditt humør? Eller kanskje du vil legge til den forfriskende duften av oransje til et rom? Diffusjonen kan hjelpe deg med å gjøre det.

En diffusor tillater en essensiell olje å fordampe, vanligvis ved hjelp av varme. Som fordampning, parfyme av’essensielle olje sprer seg gjennom hele rommet.

Det er mange typer høyttalere du kan kjøpe, online eller på spesialiserte butikker som selger aromaterapi produkter. Hver type diffusor vil ha sitt eget spesifikke sett med instruksjoner. Pass på at du nøye følg alle produktinstruksjonene når du bruker høyttaleren.

Sprøyte

Du vil ha en annen måte å legge til en duft med oransje til et mellomrom? Eller kanskje du vil bruke den oransje essensielle oljen som et naturlig vaskemiddel? Du kan lage en spray all’oransje olje etter disse trinnene:

 • Legg til oransje essensiell olje Alle’helst i en glassflaske. L’National Association of Holistic Aromaterapy (Naha) anbefale Bruker fra 10 til 15 dråper per unse d’vann.
 • Selv om det ikke er nødvendig, L’å legge til et dispergeringsmiddel som en løsning på løsningen, kan hjelpe oljen til å spre den bedre i vannet;.
 • Rist flasken godt for å blande innholdet.
 • Sprut.
 • Massasje olje

  Du prøver å lindre smerte eller # 8217; betennelse? Vurder muligheten til å forberede din infuserte massasjeolje med oransje essensiell olje.

  For å gjøre dette må du fortynne den oransje essensielle oljen i en vektorolje, for eksempel kokosnøttoljen eller jojobaoljen. Naha foreslås Bruker 20 dråper essensiell olje for unse av oljevektor for å lage en massasjeolje med en 3% løsning.

  Sikkerhets- og bivirkninger

  Enhver essensiell olje kan forårsake en kutan reaksjon hvis det brukes lokalt. Hvis du er bekymret for en mulig reaksjon, prøv litt og fortynnet oransje essensiell olje ALL’albue interiør før du bruker det på større områder.

  Unngå å bruke gammel eller oksidert oransje essensiell olje, noe som kan forårsake hudsensibilisering. Dette er en allergisk type reaksjon som kanskje ikke er tydelig etter bruk, men kan forårsake alvorlige reaksjoner etter bruk av det noen ganger.

  Noen essensielle oljer av sitrusfrukter er fototoksiske. Dette betyr at de kan forårsake en smertefull hudreaksjon hvis du bruker dem på huden og deretter går ut i solen.

  L’oransje essensiell olje har en Lav fototoksisitetsrisiko, Men du bør fortsatt være oppmerksom hvis du forventer å gå ut etter å ha brukt det på huden.

  Som med andre essensielle oljer, følg disse sikkerhetsregler når du bruker oransje olje:

  • Ikke bruk manglende essensiell olje på huden.
  • Hold oljen bort fra øynene.
  • Oppbevar oljen utilgjengelig for barn og kjæledyr.
  • Hvis du bruker oljen til aromaterapi, må du sørge for at rommet du er godt ventilert.
  • Hvis du er gravid, ammer du, eller du tar reseptbelagte legemidler, snakk med legen din før du bruker den oransje essensielle oljen.

  Hva skal du se etter

  L’Orange Essential Oil kan kjøpes online eller i en butikk som selger naturlige produkter. Følg forslagene nedenfor for å sikre at du kjøper god kvalitet oransje essensiell olje.

  • Sjekk det vitenskapelige navnet etiketten: Citrus sinensis. L’bitter oransje essensielle olje er en annen olje med et svært lignende navn: sitrus aurantium. Ikke forveksle de to.
  • Kontroller rensen av produktet. Du bør kjøpe 100% oransje essensiell olje. Ellers bør det angis på # 8217; etiketten.
  • Velg mørke flasker. L’essensiell olje kan bli skadet av sollys og mørke flasker bidrar til å forhindre det.
  • Sniffer oljen før du kjøper den, om mulig. Hvis du ikke lukter oransje, ikke kjøp det.
  • Hold deg unna ethvert produkt du erklærer om etiketten din eller gjennom annonsering som kan behandle en bestemt helsetilstand. Food and Drug Administration (FDA) regulerer ikke essensielle oljen som medisiner.

  Bunnlinjen

  Den oransje essensielle oljen kan brukes til en rekke applikasjoner som spenner fra forbedringen av stemningen og reduksjonen av stress alle’legge til en fersk og sitrus aroma til et rom.

  Forskning har vist at den oransje essensielle oljen kan ha flere fordeler. Noen eksempler er antimikrobielle aktiviteter, smertelindring og anticancer egenskaper.

  Alltid sørg for at du bruker essensielle oljer trygt. Hvis du vil bruke den oransje essensielle oljen, men du har spørsmål eller tvil om helse, snakk med legen din før du bruker oljen;.