Borderline Disorder av personlighet og relasjoner: Hvordan få det til å fungere

Hvordan kan borderline personlighetsforstyrrelse påvirke relasjoner

Personer med borderlineforstyrrelse av personlighet (BPD) har ofte vanskelig, både romantiske og platoniske relasjoner. Romantiske relasjoner har en unik serie utfordringer for folk med BPDer og deres partnere.

Symptomene på BPD kan forårsake konstante endringer i følelser.

For eksempel kan en person med BPD være hengiven og bedårende, men innen få timer kan hans følelsesmessige tilstand forandre seg. De kan føle seg kvalt eller overveldet. Dette kan bringe dem til å avvise partneren som nettopp hadde nærmet seg.

Med behandling og kontinuerlig støtte av familie og partnere, kan folk med BPD ha vellykkede relasjoner. Fortsett å lese for å finne ut hvordan du kan og hva du kan gjøre hvis du eller din partner har BPD.

COS’er borderlineforstyrrelsen av personlighet?

Borderline-lidelsen av personlighet (BPD) er en tilstand som påvirker måten som en person behandler følelser og daglige reaksjoner.

Personer med BPD er ofte impulsive og følelsesmessig ustabile. De kan ha intense episoder av sinne, angst og depresjon. Disse episodene kan vare flere timer og bli fulgt av en mer stabil tid.

Disse episodene kan også vare flere dager og negativt påvirke arbeid, relasjoner eller fysisk helse. Noen mennesker med BPD er utsatt for autolesionism, ulykker og stridigheter. Selvmord er også mer vanlig blant folk med BPD.

En annen måte å forstå hvordan en person med BPD lever livet, er å innse at det har større problemer med å komme tilbake til en følelsesmessig basislinje.

Når noe spennende eller positivt skjer, kan de prøve en lengre glede lenger. Men det motsatte er også sant: Hvis noe skjer, kan de ha problemer med å gjenopprette.

For venner, familie og potensielle partnere av noen med BPDer, kan disse følelsesmessige toppene og dalene virke kaotiske, noe som kan føre til intense og konfliktfylte relasjoner.

Og hvis du har et forhold til noen med BPD?

Et romantisk forhold til noen med BPD kan være i et ord, stormfulle. Det er ikke uvanlig å oppleve mange lidelser og dysfunksjoner.

Imidlertid kan folk med BPD være svært omsorgsfull, medfølende og hengiven. Faktisk finner noen mennesker et hyggelig nivå av hengivenhet av en partner. En person med BPD kan også være veldig fysisk og ivrig etter å tilbringe lang tid med sin partner.

Samtidig er folk med BPD følsomme for # 8217; forlatelse eller avvisning. Mange er hyperfokalisert på de oppfattede tegnene som en romantisk partner ikke er glad eller kunne forlate dem.

Når en person med BPD oppfatter en endring i følelser av deres partner, ekte eller imaginær, kan umiddelbart trekke seg tilbake. De kan bli sint og vondt for noe som en person uten BPD ikke ville reagere. De kan til og med bli obsessive.

Disse følelsesmessige passasjerene kan være vanskelig å klare. Noen ganger kan de føre til ubehagelige offentlige scener. Den impulsive oppførselen til en person med BPD kan også sette den personen eller partneren i fare.

Imidlertid kan stabiliteten til en partner ha en positiv effekt på den følelsesmessige følsomheten til mennesker med BPD. Det kan ta mye arbeid fra begge partnere, men langsiktige relasjoner og bryllup er mulige for folk med BPD.

Som BPD påvirker dine relasjoner hvis du er l & # 8217;

De vanligste BPD-atferdene og symptomene kan være skadelige for ethvert forhold. Hvis du har blitt diagnostisert med tilstanden, vet du sikkert allerede. Personer med BPD er mer sannsynlig å ha mange sentimentelle relasjoner, som ofte er kortsiktige.

Dette kan skyldes det faktum at du med vilje avbrutt forholdet for frykt for at partneren din kunne gjøre det først. Det kan også være fordi partneren din ikke var rolig i # 8217; takle så mange vanskeligheter.

Det er viktig å vite at du kan ha et sunt forhold til tross for din personlighetsforstyrrelse. Behandling, sammen med et sterkt støttetettverk, kan hjelpe deg med å finne stabilitet i din følelsesmessige tilstand og i dine relasjoner.

Behandlingen vil ikke holde BPD, men disse alternativene kan hjelpe deg med å lære å håndtere symptomer og reagere på måter som ikke er så skadelige for deg eller din partner.

Behandling for BPD

De vanligste behandlingene for BPD inkluderer:

  • Terapi. Dialektisk atferdsterapi brukes ofte med folk som har BPD. En terapeut vil hjelpe deg med å lære å svare på følelsesmessige situasjoner med grunnen og den rette dommen. Dette vil redusere dikotomisk tenkning (overbevisningen om at alt er svart og hvitt) som har så mange mennesker med BPD.
  • Legemiddel. Det er ingen stoffer som er i stand til å behandle BPD, men antidepressiva, anxiolytiske og antipsykotiske legemidler kan bidra til å behandle noen av symptomene.
  • Gjenoppretting. Hvis du begynner å vise tegn på selvhyddarisme eller selvmordstanker, kan en lege bli mottatt av observasjon og intensiv omsorg.

Kjør et forhold når en av dere har BPD

Hvis du eller din partner du har BPD, kan du finne måter å takle følelser sykler på at tilstanden forårsaker. Dette kan hjelpe deg med å bygge en sterkere og elastisk forbindelse.

Utsikter for forholdet

Personer med BPD er gode og medfølende og kan ha sunne relasjoner. Det tar arbeid og utfordringene for livet vil forbli.

Terapeuter og leger kan jobbe med deg eller din partner for å utvikle en behandlingsplan. Disse helsepersonellene kan hjelpe deg med å møte symptomene på BPD som er mer skadelige for deg og ditt forhold.