Bipolar lidelse: Hvordan administrere romantiske relasjoner

Romantikk og bipolar lidelse

Stemningsendringene knyttet til bipolar lidelse kan forårsake ekstreme endringer i atferd. Under maniacal episoder kan en person med bipolar lidelse ha en uvanlig mengde energi og kan ikke være i stand til å sove. Når depressive episoder oppstår, kan en person med bipolar lidelse virke trøtt og trist. De vil kanskje ikke gå ut eller gjøre ting.

Disse viktige humørendringene kan gjøre kommunikasjon og sosialisering vanskelig. Selv om symptomene på bipolar lidelse kan styres med narkotika og psykoterapi, kan de fortsatt ha en innvirkning på relasjoner, kanskje spesielt på romantiske.

Les videre for å lære å håndtere et romantisk forhold, enten du eller din partner har en bipolar lidelse.

Romantiske forhold når du lider av bipolar lidelse

Hvis du lider av bipolar lidelse, kan du allerede vite hvilken innvirkning din tilstand kan ha på et romantisk forhold. Du kan føle deg nervøs på # 8217; ideen om å starte et nytt forhold og finne øyeblikket & # 8220; Høyre & # 8221; For å fortelle din partner har du en bipolar lidelse.

Disse bekymringene er forståelige, men det er viktig å huske på at du kan få et sunt romantisk forhold. For de beste sjansene for suksess i et nytt forhold, sørg for at du kommuniserer åpent og følger din behandlingsplan.

Hva kan du gjøre

  • Snakk med din partner av din lidelse. Gjør det før du ansetter en langsiktig forpliktelse med den personen. Beskriv hva de kan forvente når en stemningsendring oppstår. Det er også nyttig å fortelle dem hva du vanligvis gjør for å administrere dine stater D & # 8217;. På denne måten vil partneren din ikke bli overrasket når du opplever en stemningsepisode. De kunne til og med kunne hjelpe deg med å overvinne den.
  • Følg behandlingsplanen. Kanskje den beste måten å redusere relasjonsspenningen på er å følge behandlingsplanen din. Dette kan bidra til å minimere symptomene og redusere alvorlighetsgraden av humørsvingninger. Diskuter din behandlingsplan med partneren din slik at du kan hjelpe deg med å holde deg på sporet.
  • Hold en åpen kommunikasjonslinje. Informer din partner når du føler en endring i humør, slik at det ikke er alarmert av en plutselig endring i din oppførsel. Også, bli åpnet med dem når de forteller deg at de merker at humøret ditt er Different & # 8221;. Mange ganger kan andre se endringer i vårt humør når vi ikke kan.
  • For å være ærlig. Hvis du har en seriøs episode og du sliter med symptomene dine, ikke nøl med å informere din partner og be om hjelp når du trenger det. Hvis du for eksempel, hvis du opplever en depressiv episode, og du ikke vil forlate hjemmet, forklar din partner i stedet for å finne en unnskyldning for å bli hjemme.

Romantiske forhold til noen som lider av bipolar lidelse

Å møte noen med bipolar lidelse kan være vanskelig, fordi du ikke kan kontrollere når partneren din opplever en stemningsendring. For å hjelpe forholdet ditt vellykket, konsentrert om kommunikasjon, støtter din partners behandlingsplan og ikke glem å ta vare på deg selv.

Hva kan du gjøre

  • Utdanne deg selv. Dette er det første du bør gjøre når du starter et forhold til noen som lider av bipolar lidelse. Les tilstanden for å forstå hva partneren din har å gjøre med det du vil gjøre med.
  • Spør om deres erfaring. Spør partneren din hvordan det oppfører seg under humørendringer og hva det gjør for å klare det. Det er også nyttig å spørre dem hva du kan gjøre, om noe, for å hjelpe dem i disse episodene.
  • Prøv å være tålmodig. Det kan være frustrerende om partnerens humørendringer forstyrrer dine avtalerplaner. Når tiden blir vanskelige, ta et dypt pust og husk at det er tilstanden, ikke din partner, for å forårsake frustrasjonen din. Ta en pause hvis du trenger det, om det skal ta en tur rundt’isolert eller tilbringe en helg borte fra partneren din.
  • Åpen. Det er viktig å kommunisere åpent med partneren din. Fortell dem hvordan du føler deg, men aldri klandre dem for deres problemer.
  • Støtte deres omsorg. Den beste sjansen for at partneren din skal håndtere din tilstand følger din behandlingsplan. Du kan vise dem din støtte ved å hjelpe dem med å respektere behandlingsplanen som er opprettet av legen sin.
  • Få støtte når du trenger det. Noen ganger kan det hende du trenger hjelp til å møte forholdene til partneren din og PER-effekten som har på forholdet ditt. Pass på at du har ditt støttesystem av venner, elskede mennesker og konsulenter som kan gi råd og oppmuntring når du trenger det.

L & # 8217;

Selv om disse trinnene kan være til nytte for forholdet ditt, kan bipolar lidelse fortsatt av og til forårsake spenning i et forhold, selv om de begge vet hva de skal forvente. Det er ikke uvanlig. Men husk at hvis du har en bipolar lidelse eller du kommer ut med noen med tilstanden, kan du bestemme og opprettholde et sunt og tilfredsstillende forhold.

Nøklene til suksess inkluderer å opprettholde en åpen kommunikasjonslinje, sørg for at personen med bipolar lidelse følger sin behandlingsplan og får støtte når du trenger det.