Spiseforstyrrelser og kjønn: 4 stereo som må forsvinne

Del på PinterestIllustrasjon av Ruth Basagoitia

Når min slektning har utviklet en matforstyrrelse, hoppet han utover radaren til alle de som var bekymret for ham.

& # 8220; det er bare en ski fyr & # 8221; de forklarte. & # 8220; en diett & # 8221; de avviste. & # 8220; har et merkelig forhold til mat, men ikke C’Det er ingenting å bekymre seg for & # 8221; de har erklært. L’Implication har alltid skjult at hvis det var en jente, ville det være en grunn til bekymring.

Men hvorfor stress for ham? Guttene lider ikke av spiseforstyrrelser, det var tenkt. Til slutt vil det bli frigjort fra denne fasen.

Men når jeg kom hjem fra høgskolen for å se hvordan han ble visnet, skjelett utenfor anerkjennelsen, fortalte jeg sin mor at dette var uakseptabelt: «tante, er syk. Du må gjøre noe. & # 8220;

Da han endelig så en lege, fikk han en diagnose av matforstyrrelse nesten umiddelbart. Han hadde alle de åpenbare tegnene på # 8217; anoreksi nervosa: ekstreme kalori begrensninger, forstyrrelser i kroppen; kroppsbilde, frykt for’vektøkning. Men siden han ankom i mannlige pakker, savnet de til sin familie og hans venner.

L’spiseforstyrrelser er basert på femininitet & # 8211; Og et veldig spesielt utseende Cisheteronormative Standard for femininitet i denne & # 8211; Det er skadelig for folkene som lider og faller utenfor stereotypen.

Og det betyr at menn ikke er L’den eneste typen kategorien der spiseforstyrrelser mangler. Trans folk, queer kvinner og mannlige mennesker, bare for å nevne noen, er grupper hvor spiseforstyrrelser er konstant ubemerket.

Bryte ned stereotypen at spiseforstyrrelser bare påvirker visse typer kvinner betyr å forlate mer plass til anerkjennelsen av mennesker av ulike typer og seksuelle identiteter i sine kamper og overlevelse.

Så her er fire slags slags og spiseforstyrrelser som vi må ødelegge akkurat nå.

Myte 1: Femininitet er en prediktiv faktor

L’ideen er dette: mer feminin, mer du er i fare for å utvikle en matforstyrrelse, uavhengig av sex.

Hvis du er kvinne, gjør folk for gitt som understreker for mye L’Viktigheten av skjønnhet. Dette, i sin tur kunne gjøre deg mer utsatt for å forplikte deg til ekstrem oppførsel for å tilpasse seg et ideelt.

Og det antatte forholdet mellom spiseforstyrrelser og vekttap er ofte overvurdert. EN kjøring alene er ikke det som forårsaker spiseforstyrrelser.

Men folk tror at kvinnelige mennesker utvikler spiseforstyrrelser i deres søk på # 8217; tynn ideal.

Her er sannheten: Våre antagelser om spiseforstyrrelser og femininitet kan være et resultat av en lang dato Forsker BIAS Med hensyn til kjønnsroller.

Mens trappene skapt for å måle kjønnsidentiteten synes å demonstrere objektivt at femininiteten er en risikofaktor for utviklingen av spiseforstyrrelser, er trappene selv subjektive: Kjønnsrolle i trappene er stive, assosierende femininitet til kvinner og maskulinitet til menn.

Ja, spiseforstyrrelser er Mer vanlig hos kvinner. Nei, dette gjør ikke egentlig femininitet en prediktiv faktor.

I stedet, Det har blitt funnet at når disse skalaene tillater større fluiditet i kjønnsroller, er nyansene rundt femininiteten og maskuliniteten i utviklingen av spiseforstyrrelser ikke lenger tydelige.

Spiseforstyrrelser påvirker mennesker uavhengig av kjønnsrolle som de registrerer.

Myte 2: Heteroseksuelle menn sliter ikke med kroppsbildet

Som nevnt ovenfor har vi en tendens til å gjøre foreningen mellom femininitet og spiseforstyrrelser. En konsekvens av dette er at folk har en tendens til å anta at de eneste mennene sliter med kroppsbildet og utvikler spiseforstyrrelser, må være homofile, biseksuelle eller queer.

Det er sant, det Queer menn er mer sannsynlig Sammenlignet med deres heteroseksuelle kolleger for å eksperimentere med et negativt kroppsbilde og utvikle spiseforstyrrelser. Men dette betyr ikke at heteroseksuelle menn ikke gjør det.

Faktisk, ifølge National Eating Disorders Association, the flertall av menn med spiseforstyrrelser er heteroseksuelle. Og dette kan delvis være knyttet til det faktum at mannlige skjønnhetsstandarder blir stadig mer strenge og ekstreme.

Ifølge Dr. Harrison Pope, studerer en Harvard Psykiatrist Bodybuilding Culture, & # 8220; I de siste 30 årene C’Det var en imponerende endring i # 8217; holdningen til den mannlige kroppen & # 8221, sa han. New York Times.

Også, representasjonen av menn som tynn og muskuløs & # 8220; er dramatisk mer utbredt i samfunnet enn en generasjon siden «8221; sa pave.

Det er derfor ikke en overraskelse, det et kvarter menn med normal vekt er oppfattet undervekt.

Som sådan, rotete matadferd, spesielt den tvangsøvelsen, øker for heteroseksuelle menn. Forskning & # 8211; Undersøkelser Han fant at 90% av ungdommene trener minst av og til med sikte på å øke volumet, mens 6% av dem opplevde steroider.

Spiseforstyrrelser er ikke reservert for kvinner. Enhver av noen sex kan ha en matforstyrrelse. Og vet hvordan spiseforstyrrelser virker annerledes på menn, kan hjelpe oss med å gjenkjenne tegnene raskere.

Myte 3: Transfolk har ikke spiseforstyrrelser

I Burnapelo: Den unge transporten har større risiko For utvikling av spiseforstyrrelser. Faktisk er de gruppen der det er mer sannsynlig å ha fått en diagnose av matforstyrrelse L’i fjor & # 8211; også sammenlignet med cis heteroseksuelle kvinner.

Og likevel, når vi tenker på spiseforstyrrelser, sjelden, om ikke noen gang, fokuserer vi på’erfaring med transpersoner. Trans erfaringer er ofte satt til side og legger på skyggen av myten om at spiseforstyrrelser er vanligere i CIS heteroseksuelle kvinner.

Men ifølge 2015 studie på en bred prøve, Folk trans & # 8220; kan bruke rotete matadferd for å undertrykke eller accentuere kjønnsfunksjoner & # 8221;. Og sikkerhetsproblemene knyttet til ikke-8220; Passage & # 8221; eller alle & # 8217, les av andre som deres slag, de kunne ha en rolle her.

Minst 26 Folk trans & # 8211; De fleste av dem farger kvinner & # 8211; De ble drept i 2018. Tatt i betraktning denne faren, kombinert med Dispharia kropp Noen trans folk opplever, det er ikke overraskende at transpersonene Det kan bruke tap eller # 8217; vektøkning For & # 8220; undertrykke funksjoner & # 8221; av deres type tildelt fødsel eller for «8220, fremheve egenskapene» 8221; Knytter seg til deres slag.

Transfolk er mer sannsynlig å engasjere seg i kompensatoradferd som ofte er forbundet med bulimia nervosa, for eksempel:

  • L’bruk av slanking piller
  • Selvinducert oppkast
  • avføringsmiddel misbruk

Det er også flere grunner til at transfolk kan være mer sannsynlig å ha en diagnose av matforstyrrelse. For eksempel er det mer sannsynlig at de allerede har kontakter med psykiske helsepersonell: 75 prosent av transgenderfolk Motta råd, som kan føre til en og en hvilken som helst diagnose.

Uansett dette er de høye prisene for spiseforstyrrelser i transpopulasjonen alarmerende. Tiden er kommet for oss å gjenkjenne hvor alvorlig vi må ta dette samfunnet.

Myte 4: Queer kvinner er immune mot skjønnhetsstandarder

Å være meg selv en kvinne queer, denne myten gir meg virkelig irritasjon.

Det antas at, siden queer kvinner tilhører en subkultur eller til og med en motkultur, er vi beskyttet av tradisjonelle skjønnhetsstandarder. Fordi vi ikke bryr oss om preferanser for å tiltrekke seg menn, unnslipper vi helt disse standarder.

Ikke så fort.

Det er sant at avtaler i lesbisk kultur, sammenlignet med den dominerende kulturen, har ikke vekt på fysisk aspekt. Og det er sant at kvinnene queer er, generelt, Mer fornøyd med sine kropper Og mindre bekymret for portretet av d ‘& # 8217; attraktiv av kvinner av media sammenlignet med heteroseksuelle kvinner.

Men ideen om at kvinnene queer, spesielt de som også er tiltrukket av menn, escaping på en eller annen måte alle’patriarkalsk undertrykkelse er absurd. Queer kvinner er fortsatt kvinner. Og dessuten må vi møte ytterligere press på grunn av vår seksuelle identitet.

En studie Han fant ut at, som for heteroseksuelle kvinner, spilte følgende en rolle i utviklingen av spiseforstyrrelser for kvinner queer:

  • Et søk etter identitet
  • en selvkontroll innsats
  • Et søk på kvinnelig skjønnhet

Når det er sagt, identifiserer kvinnene spesifikt & # 8220; stressrespons og usikkerheten om ikke å oppfylle hetero-moderate forventninger og # 8221; Som en forklaring på utviklingen av deres spiseforstyrrelser. Forskerne la også merke til at de brukte matforstyrrelsen som en måte for «8220; unngår deres seksualitet med fokus på i stedet for mat eller # 8221; Ser rett og # 8220; & # 8221;.

Kort sagt: kjønn overlapping og orientering kompliserer kroppsbildet. Det gjør det ikke lettere.

Som sådan, C’Ingen signifikant forskjell I forekomsten av spiseforstyrrelser mellom heteroseksuelle kvinner og queer. Queer kvinner kan være mindre sannsynlig Sammenlignet med sine heteroseksuelle kolleger for å utvikle anoreksi, men har også vist seg å være mer sannsynlig å utvikle seg bulimi Og Ukontrollert fôringsforstyrrelser.

Queer kvinner er ikke immune mot skjønnhetsstandarder eller spiseforstyrrelser. Å tro at vi gjør oss mye vanskeligere å motta hjelp.

Spiseforstyrrelser vet ikke sex eller orientering

Sannheten er enkel: spiseforstyrrelser vet ikke sex eller orientering. De er mentale helsemessige forhold som kan påvirke noen. Og å slette motsatt mytene er et viktig skritt for å sikre at alle mennesker har tilgang til anerkjennelse, diagnose og behandling.

Melissa A. Fabello, PhD, er en feministisk lærer hvis arbeid fokuserer på kroppspolitikk, skjønnhetskultur og spiseforstyrrelser. Følg den opp Twitter Og Instagram.