Psoriasisartritt: Prognose, forventet levetid og livskvalitet

De store spørsmålene

Hvis eller en kjære har blitt diagnostisert med psoriasisartritt (AP), vil du sannsynligvis lure på hvordan denne tilstanden kunne få innvirkning på livet ditt, både nå og i fremtiden.

Det kan være nyttig å vite at det er forskjellige behandlingsalternativer for å lindre symptomer, og at forskerne alltid leter etter nye.

Prognose for psoriasis artritt

L’AP kan være en alvorlig kronisk inflammatorisk tilstand som kan forårsake betydelig smerte og i mer alvorlige tilfeller, funksjonshemning. Men du kan klare din tilstand gjennom narkotika og livsstilsendringer.

I de fleste tilfeller, ledsmerter og # 8217; betennelse forårsaket av PSA reagerer godt på behandling.

Livsforventning

PSA er en kronisk tilstand, noe som betyr at det ikke er noen kur. Narkotika kan imidlertid behandle sine symptomer, og AP er ikke farlig for livet.

Noen Undersøkelser antyder at PSA-folk har en «8217, litt lavere levetid enn den generelle befolkningen. Dette ligner på andre autoimmune forhold, for eksempel reumatoid artritt. Det kan være fordi PSA-folk også har større risiko for å utvikle hjertesykdom.

Hvis du lider av PSA seriøs, snakk med legen din om de beste behandlingene for å lindre symptomene og forhindre kronisk betennelse.

Som l’psoriasis artritt påvirker livskvaliteten

Det er vanskelig å forutsi nøyaktig hvordan AP vil påvirke livet ditt fordi folk opplever symptomer annerledes. For noen utvikler tilstanden raskt og forårsaker mer alvorlige symptomer, mens andre kan bruke litt og # 8216; tid uten å merke en stor forandring.

PSA symptomer kan inkludere:

  • Articolar smerter
  • betennelse
  • stivhet
  • tretthet
  • Redusert bevegelsesområde

Symptomer kan gjøre det vanskelig å fullføre daglige aktiviteter, hvordan du åpner porter eller heisvesker. Det er normalt å føle seg frustrert når det ser ut til at kroppen din ikke samarbeider. Men det er også verktøy og endringer som kan bidra til å forenkle disse aktivitetene.

Tidlig diagnose og behandling kan bidra til å lindre smerte og redusere felles skade, så det er viktig å snakke med legen din hvis du merker noen symptomer.

Kvaliteten på forskning i livet

I en anmeldelse publisert i Apotek og terapi, Forskere undersøkte 49 studier for å sammenligne resultater om livskvalitet for personer med PSA med den generelle befolkningen.

De med tilstanden har opplevd en & # 8220; livskvalitet relatert til lavere helse & # 8221;. De har også opplevd en reduksjon i fysisk funksjon og en økning i risikoen for dødelighet.

Annen Undersøkelser han fant at å ha både psoriasis og AP kan forårsake ytterligere komplikasjoner enn psoriasis alene.

Men hver person som har blitt diagnostisert med tilstanden, er forskjellig. Noen mennesker kan oppleve et alvorlig tilfelle, til slutt kan felles deformiteter forekomme og benforstørrelse. Andre kan bare manifestere symptomer fra mild til moderat.

Legen din kan be deg om å fullføre et spørreskjema om livskvaliteten for å evaluere hvordan PSA påvirker livet ditt. Disse spørsmålene tar sikte på å hjelpe leger å avgjøre hvordan symptomer (felles eller psoriasis smerter) påvirker daglige aktiviteter.

Når legen har en bedre forståelse av hvordan PSA slår deg personlig, er det mer i stand til å behandle en individuell behandlingsplan.

Kvaliteten på livet ditt kan forbedres sterkt ved å jobbe tett med legen vår for å identifisere årsakene til AP-raketter og finne riktig behandlingsplan for deg.

L & # 8217;

Personer med PSA kan oppleve tilstanden annerledes. Noen kan ha milde symptomer som ikke er veldig åpenbare, mens andre kan ha mer alvorlige symptomer som påvirker det daglige livet.

Uansett hva symptomene dine er, jobber med legen din for å finne de riktige behandlingene, kan i stor grad forbedre dine prospekter og livskvalitet.