Hushjelpemidler for gonoré: For godt til å være sant?

Gonoré er en Seksuell overføringsinfeksjon (STI) forårsaket av Neisseria Gonorrhoeae-bakterien. Helsepersonell diagnostisere et estimat 820.000 Nye tilfeller av gonoré i USA på årsbasis, ifølge sentre for sykdomskontroll og forebygging.

Selv om Internett er full av potensielle hjemmemedisiner for gonoré, er disse ikke pålitelige. Antibiotika er den eneste effektive behandlingen for gonoré.

Fordi hjemme rettsmidler for gonoré er ikke pålitelige?

Forskere testet faktisk mange populære hjemmets rettsmidler for gonoré i ulike studier gjennom årene. La oss undersøke hvorfor de ikke holder opp.

hvitløk

L’Hvitløk er kjent for sine antibakterielle egenskaper, noe som gjør det til et felles hjemmemedisin for bakterielle infeksjoner.

En gammel 2005 studie Han undersøkte effekten av hvitløksprodukter og ekstrakter på bakterier som forårsaker gonoré. Forskere har oppdaget at 47% av produktene studerte viste antimikrobiell aktivitet mot bakterier.

Dette er ganske lovende, men denne studien ble utført i et laboratoriemiljø, ikke på mennesker med gonoré.

Eple cider eddik

En forskning på internett av naturlige rettsmidler for gonoré anbefaler ofte eplene av epler til oral eller anvendt lokalt som en løsning. Det er imidlertid ingen forskningsstudier for å støtte eller motbevise disse uttalelsene.

Selv om epleeddik kan ha noen antibakterielle egenskaper, er det også høyt syre, noe som kan irritere de delikate kjønnsstoffene.

Listerine

Forskerne studerte effekten av den antiseptiske listerinen på gonorébakteriene som er tilstede i folkets munn, ifølge en 2016 Artikkel.

Studio forskere spurte menn som hadde oral gonoré å bruke listerinen eller en placebo munnvann i et minutt en dag.

På slutten av studien fant forskerne at 52% av mennene som brukte Listerine var positive til kultur, mens L’84% av de som brukte en pick-up plukker var positiv.

Forfatterne av studien konkluderte med at Listerine kan hjelpe til med å behandle, men ikke nødvendigvis å kurere, den orale gonoréen.

Goldenseal

Også kjent som Berberina eller Hydrastis Canadensis L., Goldenseal er en plante som er kjent for å ha antimikrobielle egenskaper. De europeiske nybyggerne i 1800 brukte goldenseal som behandling for gonoré.

Selv om det er noen undersøkelser på # 8217; bruk av goldenseal som et alternativ til antibiotika for behandling av resistente stafylokokkbakterier, er det ingen signifikant forskning på goldenseal for behandling av gonoré.

Selv om bosetterne kunne ha prøvd det, er det ikke en bevist metode.

Hva skal jeg gjøre i stedet?

Antibiotika er den eneste måten å prøve å behandle og stole på gonoréen pålitelig. Og med bakterielle stammer som forårsaker gonoré som blir stadig mer motstandsdyktige mot antibiotika, kan legen din foreskrive for å ta to antibiotika samtidig.

Disse antibiotika inkluderer vanligvis:

  • A’engangsinjeksjon på 250 milligram Ceftriaxone (RocePhin)
  • 1 gram oral azitromycin

Hvis du er allergisk mot Ceftriaxone, kan legen din foreskrive andre medisiner.

Hvis symptomene vedvarer fra tre til fem dager etter etterbehandling av antibiotika, kontakt legen din. Et annet antibiotikum eller ytterligere behandling kan være nødvendig.

For å unngå å overføre infeksjonen til andre, unngå seksuell aktivitet til du har fullført behandlingen, og du har ikke noe symptom. Det er også viktig at selv dine seksuelle partnere blir testet og behandlet.

Kan føre til komplikasjoner?

Uten behandling kan gonoré føre til komplikasjoner som kan ha varige effekter.

Hos menn inkluderer dette epididymit, en inflammasjon i røret som bærer sæd. En alvorlig epididymitt kan føre til sterilitet.

Hos kvinner kan ubehandlet gonoré forårsake bekkenbetennelse. Dette kan føre til egne komplikasjoner, for eksempel:

  • infertilitet
  • svangerskap utenfor livmoren
  • Bekken abscesses

En gravid kvinne kan også formidle gonoré til en nyfødt, forårsaker felles infeksjoner, blindhet og blodrelaterte infeksjoner i det nyfødte.

Hvis du er gravid og du tror du har gonoré, kontakt legen din umiddelbart for behandling.

Både hos menn og hos kvinner kan gonoré også komme inn i blodet, noe som forårsaker en tilstand som kalles gonokokkinfeksjon spredt (DGI). I de mest alvorlige tilfellene kan DGI være farlig for livet.

Bunnlinjen

Hvis ikke behandlet, kan Gonorrhea føre til potensielt alvorlige komplikasjoner. Det er viktig å konsultere en lege umiddelbart hvis du tror du har gonoré.

Husk at det er blant de vanligste seksuelt overførbare sykdommene, så ikke C’Det er ingenting å skamme seg for.