Blood Coaguli etter fødselen: Symptomer, behandling og mer

Det er normalt å ha blodpropper etter å ha et barn?

I seks uker etter fødselen er kroppen din helbredende. Du kan forvente at blødning, kjent som en løkke, og blodpropper. En blodpropp er en masse blod som festes og danner en gelatinøs substans.

Den vanligste kilden til blod etter fødsel er shedding av livmorbelegget. Hvis du hadde en vaginal fødsel, kan en annen kilde på 8217, bli skadet i din fødselskanal.

Blodet som ikke straks går gjennom skjeden og ut av kroppen kan danne blodpropper. Noen ganger kan disse blodproppene være spesielt store umiddelbart etter fødselen.

Mens blodpropper er normale etter graviditet, kan for mye blodpropper eller svært store blodpropper være en årsak til bekymring. Her er hva du trenger å vite om blodpropper etter fødselen.

Normale symptomer på blodpropper etter fødselen

Blodpropper virker ofte gelé. De kan også inneholde slim eller stoff og kan være så stor som en golfball.

Mengden blodpropper og blødning som oppstår etter fødselen, bør endres med passering av uker. Som en generell regel kan du forvente litt og utslipp av blødning og utslipp opptil seks uker etter levering.

Her er hva du kan forvente umiddelbart etter fødselen og over tid.

De første 24 timene

Blødning er vanligvis den tyngste akkurat nå, og blodet vil være lystrødt.

Du kan bløde nok til å fordype seg om en absorberende ALL’nå. Du kan også bytte fra en til to svært store klumper, som kan være så stor som en tomat, eller mange små, som kan ha størrelsen på en & # 8217;.

Fra 2 til 6 dager etter fødselen

Blodtap skal bremse. Blod vil bli mørkere brunt eller rosa-rødt. Dette indikerer at blodet ikke lenger er resultatet av A’kontinuerlig blødning. Du kan fortsatt fortsette å passere noen små blodpropper. De vil være nærmere størrelsen på en blyantgummi.

Fra 7 til 10 dager etter fødselen

Bloody drenering kan være rosa rød eller lysebrun. Blødning vil være lettere enn de første seks dagene av syklusen. På dette punktet bør du ikke jevnlig fordype en absorberende.

Fra 11 til 14 dager etter fødselen

Enhver blødning nedlasting vil generelt være klarere. Hvis du vil være mer aktiv, kan dette føre til en rød utslipp av rødt. Mengden blødning skal være mindre enn de første 10 dagene etter fødselen.

3-4 uker etter fødselen

Blodtap skal være minimal på dette tidspunktet. Du kan imidlertid ha en kremfarget eksos som kunne strekkes av brunt eller lett rødt blod. Noen ganger blødning vil stoppe helt i løpet av disse ukene. Du kan også ha syklusen igjen.

5-6 uker etter fødselen

Fødselsblødning blir vanligvis avbrutt med fem uker og seks. Men du kan ha noen ganger brune eller gule blotter.

I løpet av ukene etter fødselen merker kvinner ofte blødning i visse øyeblikk, inkludert:

Når jeg skal ringe til legen min?

Selv om du kan forvente en viss grad av blodpropper etter fødsel, kan du finne symptomer som krever en samtale til legenes kontor.

Følgende symptomer kan være et tegn på infeksjon eller overdreven blødning:

Andre risikoer for koagulasjon etter fødselen

Kvinner som fødte nylig har også økt risiko for blodpropper i arterier. Disse systemiske blodproppene kan påvirke blodstrømmen og føre til forhold som:

Symptomene på en systemisk blodpropp i postpartumperioden inkluderer:

Hver av disse symptomene kan indikere en mulig medisinsk nødsituasjon. Hvis en av disse symptomene oppstår etter fødselen, kontakt lege umiddelbart.

Behandle blodpropper etter fødselen

Mange kvinner bærer et stort hygienisk absorberende for å samle blod etter fødsel. Du kan finne absorbenter med et spesielt kjølemateriale for å redusere postpartum hevelse.

Kjøp absorbenter etter fødsel.

Hvis du opplever langvarig eller overdreven blødning eller koagulasjon, vil legen din trolig kjøre en ultralyd for å teste de beholdt placenta-stykkene. Messen nærer barnet under graviditeten.

Alle placenta skal være «frigjort» i postpartumperioden. Men hvis det også er et veldig lite stykke, kan livmor, livmor ikke kjempe riktig og gå tilbake til pre-graviditetsdimensjonene. Som et resultat vil blødningen fortsette.

A’drift for beholdt placenta er kjent som utvidelse og curettage, eller d og c. Denne prosedyren inkluderer bruk av et spesielt verktøy for å fjerne et hvilket som helst stoff som holdes av livmor.

Selv om du ikke har noen placenta rester, kan du ha et kutt på # 8217; livmor som ikke helbreder. I disse tilfellene kan legen kanskje kjøre en & # 8217;.

A’Andre årsak til kontinuerlig livmorblødning etter placenta fødsel er livmor atony, eller livmor, livmor som ikke kontrakt og blokkerer blodkar som tidligere er festet til placenta. Denne bløen kan akkumulere og utvikle seg i blodpropper.

For å behandle den atonske Atonia med blodpropper, må de fjernes fra legen. De kan også foreskrive noen rusmidler for å kontrakt livmoren og redusere blødningen.

Hvordan kan jeg redusere blodproppene etter fødselen?

Blodpropper kan være en vanlig del av postpartumperioden. Hvis noe ikke virker, eller det virker rett etter fødselen, ring legen din.

Selv om det ikke er mulig å forhindre blødning og dannelsen av blodpropper etter fødselen, er det noen skritt du kan adoptere for å redusere blødningen.

Forslag til å redusere blodpropp etter fødselen