Blepharoplasty: Prosedyre, effektivitet, sikkerhet og andre

Beskrivelse

Blepharoplasty (øyelokk kirurgi) er en prosedyre som brukes til å behandle fallende øyelokk. Under denne typen plastikkirurgi fjerner en lege huden, musklene og noen ganger fettet som kan forårsake garantien til området rundt øynene.

Hvem er en god kandidat?

Øyelidkirurgi er søkt primært av folk som ser etter anti-aging behandlinger. Avslapping av huden rundt øynene er en naturlig del av aldring, men du kan vurdere denne typen intervensjon hvis du begynner å finne disse effektene irriterende. Kandidater søker også blepharoplasty hvis de har betydelige poser under øynene eller hvis øyenbrynene begynner å senke.

For noen mennesker går en blepharoplasty utover estetiske bekymringer. Du kan være en god kandidat for denne prosedyren hvis visningen din påvirkes av hudavslapping. Noen mennesker kan klage på at deres syn når de ser opp, er blokkert ved å henge huden.

For å redusere risikoen for komplikasjoner, kan du også være en god kandidat hvis du ikke røyker eller lider av kroniske sykdommer som kan påvirke helbredelsen din.

Forberedelse

Preparatet for øyelokkoperasjon er kompleks. Først av alt, trenger du en første konsultasjon med en plastikkirurg for å diskutere dine ønskede bekymringer og resultater for øyelokkene dine. Du må også spørre kirurgen deres legitimasjon og erfaringer med denne typen operasjon.

Før du gjennomgår denne prosedyren, må kirurgen utføre noen tester. En fysisk undersøkelse utføres for å se og måle øynene dine. Vista og tåretest utføres også. Endelig tar legen bilder av øyelokkene for å hjelpe legen din under prosedyren.

Det er viktig å informere din kirurg av noen rusmidler du antar. Dette inkluderer:

  • Medisin på resept
  • Benk rettsmidler
  • Urte kosttilskudd

Du vil sannsynligvis bli bedt om å forstyrre # 8217; å ta noe som øker risikoen for blødning, som L’ibuprofen (Advil, Motrin) eller Warfarin. Du må også slutte å røyke flere uker før en blepharoplasty. Her er 15 praktiske råd fra våre lesere for å hjelpe deg med å slutte å røyke.

Du må forberede deg selv i de første dagene etter talen, siden øyelokkene kunne være hovent til det punktet at din evne til å gjøre noen aktiviteter kan bli kompromittert. Vurder matlaging måltider på forhånd og sørg for at du har alle objektene du trenger, slik at du ikke trenger å forlate hjemmet. Du vil også trenge en venn eller en elsket som følger med deg hjemme etter intervensjonen.

Fremgangsmåte

Blepharoplastikk utføres i poliklinikken. Dette betyr at du kan gå hjem kort tid etter prosedyren. L’Generalbedøvelse brukes kun til noen mennesker. Kirurgen vil vanligvis generere et lammende middel i øyelokkene.

De overlegne øyelokkene står overfor først. Her vil kirurgen din utføre et lite kutt og fjerne overflødig hud, så vel som musklene og noen ganger fett. Noen av disse stoffene kunne flyttes til andre omgivelser L’øye før kirurgen. L’gravering.

Nedre øyelokk Blepharoplasty involverer vanligvis fjerning av fett, noe som bidrar til posene under øynene, så vel som noen ganger fjerner en liten mengde hud. L’Gravering kan være alt 8217; eksteriør under de nedre øyevipper. I noen mennesker kan det nedre øyelokket bli innsnevret eller festet til beinskjelettet.

Med mindre du gjennomgår øyelokkoperasjon for synproblemer, L’forsikring vil sannsynligvis ikke dekke prosedyren. Snakk med legen din om alle kostnadene som er involvert i forveien. De Amerikansk samfunn av plastikkirurger Anslå at gjennomsnittlig kostnad for øyelokkoperasjon er $ 3.022.

gjenoppretting

Gjenoppretting fra blefaroplastikk er relativt kort i forhold til andre typer kirurgiske inngrep. Umiddelbart etter prosedyren vil du bli overført til et oppvåkningsrom. Du vil bli overvåket for bivirkninger, og med mindre det er komplikasjoner, kommer du tilbake til samme dag.

Det er viktig å hvile i noen dager umiddelbart etter øyelokkoperasjonen. Du kan prøve hevelse og smerte. Legen din kan råde deg til å ta ibuprofen for å lindre disse symptomene. En eller to uker kan være nødvendig før disse symptomene forsvinner helt. Kirurgen kan også anbefale ispakker de neste to dagene.

Selv uklart syn og lysfølsomhet er mulige kortsiktige bivirkninger. Ring legen din dersom disse symptomene varer mer enn en eller to dager.

Du kan ikke bruke kontaktlinser i to uker etter øyelokkoperasjonen. Pass på at du har en «8217; alternativ, som briller, med fingertuppene.

Det er ikke nødvendig å holde øynene dine dekket under gjenopprettingsfasen, men du kan bli sendt hjem med en gasbind for å beskytte området. Du må også sørge for at du vasker forsiktig L’område og hold det rent. Etter noen dager vil du se kirurgen igjen for en evaluering og å fjerne eventuelle poeng hvis nødvendig.

Risiko

Alle typer operasjoner innebærer risikoen for blødninger, blåmerker og infeksjoner. Selv blodpropper er en sjelden, men alvorlig risiko.

Andre risikoer og komplikasjoner inkluderer:

  • tåkesyn
  • Overdreven skade på solen
  • Tørre øyne
  • Kløende rundt øyet
  • Manglende evne til å lukke øynene dine
  • muskelseskade
  • arr

Det er viktig å snakke med legen av disse risikoene på forhånd. Også anbefaler kirurgen din hvis du har tidligere komplikasjoner med noen form for kirurgi i det siste.

Effektivitet

Noen ganger brukes en blepharoplasty i kombinasjon med en annen relatert prosedyre for å forbedre resultatene. Noen mennesker med betydelige fallende øyenbryn kan velge eyebrow løfting. Andre kan til og med lide en komplett ansiktsløftning for å møte andre estetiske problemer samtidig. Du kan spørre kirurgen om andre prosedyrer kan hjelpe deg med å øke effekten av øyelokkoperasjonen.

Ideelt sett er øyelokkoperasjon en engangs prosedyre. Du kan imidlertid trenge oppfølging av kirurgiske inngrep hvis du ikke liker resultater, eller hvis øyelokkene dine ikke korrekt helbreder første gang.

Outlook

Blepharoplasty brukes hovedsakelig til å behandle de vanlige tegnene på aldring som utvikler seg rundt øynene. Hvis du er bekymret for en overdreven mengde hud eller cediment rundt øynene dine, snakk med en hudlege av alternativene dine. I noen tilfeller trenger du kanskje ikke kirurgi.