Biotin for hårvekst: bivirkninger, dosering og mer

Biotin er et vannløselig vitamin som er en del av familien av vitaminer B. Det er også kjent som vitamin H. Kroppen din trenger biotin for å konvertere noen næringsstoffer til energi. Det spiller også en viktig rolle i hårhelse, hud og negler.

Hvis du ikke tar nok biotin, kan du føle håret faller eller en rødt utslett på 8217;. En mangel er imidlertid sjelden. I de fleste tilfeller er biotinet du får fra kostholdet ditt nok til å samle helsemessige fordeler det tilbyr.

Imidlertid øker mange mennesker rekruttering i håp om ytterligere fordeler. Les videre for å finne ut hvordan du legger til biotin i kostholdet ditt, hva du skal se etter i et biotin supplement, mulige bivirkninger og mer.

Hva forskningen om biotin og hårvekst sier

Keratin er et grunnleggende protein som utgjør hår, hud og negler. Det er klart at biotinet forbedrer keratininfrastrukturen i kroppen din. Men i tillegg til dette er forskere ikke helt sikker på at det er rollen som biotin i hår eller hudpleie.

Forskning på virkningen av biotin på hårvekst er dårlig. Hittil er det bare begrensede tester som tyder på at et større inntak av biotin kan bidra til å fremme hårvekst.

For eksempel, i en 2015 Studio, Kvinner med hårtynning har fått et oral havprotein (parlamentsmedlemmer) som inneholder biotin eller en placebo-pille to ganger om dagen i 90 dager. All’start og slutten av studien, digitale bilder ble tatt av de berørte områdene på hodebunnen. Selv håret til hver deltaker har blitt vasket og det fallne håret ble talt. Forskeren fant at kvinner som tok en parlamentsmedlemmer, har opplevd en betydelig mengde hårvekst i områder som er rammet av håravfall. De hadde også mindre spredning.

TIL 2012 studie Fra samme forsker produserte lignende resultater. Deltakerne oppfattet en forbedring i vekst og hårkvalitet etter 90 og 180 dager.

Sjekk: Andre gruppe B-vitaminer for hårvekst »

Anbefalt daglig inntak

Mangelen på biotin er sjelden, så den amerikanske mat- og narkotikamadministrasjonen tilbyr ikke A’anbefalt kosttilskudd (RDA). RDAer kan variere basert på alder, alder, kjønn og generell helse.

I stedet anbefalte eksperter følgende doseringsretningslinjer. Alle som har 10 år eller mer, bør ta mellom 30 og 100 mcg per dag. Babyer og barn bør motta:

 • Fra fødsel til 3 år: 10 til 20 mikrogram (MCG)
 • Fra 4 til 6 år: 25 mcg
 • Fra 7 til 10 år: 30 mcg

Kvinner som er gravide eller sykepleie, kan trenge høyere nivåer av biotin.

Snakk med legen din om det rette daglige inntaket for deg. Kan gi indikasjoner på hvordan man trygt øker doseringen for å gi maksimale fordeler. Du kan tilfredsstille din anbefalte biotingodtgjørelse gjennom kostholdet ditt eller ta et biotin supplement.

Biotin rik mat å spise

Du antar sannsynligvis allerede den anbefalte daglige mengden biotin fra maten du spiser. Men hvis du vil øke rekrutteringen, kan du legge til flere biotinrike matvarer til kostholdet ditt.

Disse inkluderer:

 • Organ kjøtt, som lever eller nyrer
 • eggeplomme d’egg
 • valnøtter, som mandler, peanøtter og valnøtter
 • Soya og andre belgfrukter
 • Helkorn
 • bananer
 • blomkål
 • sopp

Varme kan redusere effekten av biotin, så velg rå eller minimalt arbeid. Mengden biotin kan også variere fra mat til mat, så sørg for at du leser næringsinformasjon når det er mulig. Dette kan hjelpe deg med å velge elementer med størst mulig mengde biotin for dollaren din.

Biotin kosttilskudd

Hvis du tror du ikke ansetter nok biotin fra kostholdet ditt, eller hvis du bare prøver å øke dosen, kan kosttilskudd være et alternativ for & # 8217;.

Biotin kosttilskudd er tilgjengelig på pulten i form av kapsler eller tabletter. Du finner et bredt utvalg av biotintilskudd her. Selv om kosttilskudd er regulert av USAs mat og stoffadministrasjon, er det viktig å lese pakken nøye og kjøpe dem bare av en leverandør du stoler på.

De fleste kan ta biotin kosttilskudd uten negative effekter, men mindre bivirkninger er mulige. Disse inkluderer:

 • kvalme
 • krampe
 • diaré

Du kan være i stand til å redusere risikoen for bivirkninger ved å ta supplementet med mat. Kosttilskudd er ikke for alle, så snakk med legen din før … bruk. Potensielle risikoer og fordeler kan snakke med deg, så vel som den riktige dosen. Du bør alltid følge informasjonen på dosen på # 8217; etiketten med mindre legen din ikke angir noe annet.

Andre fordeler med biotin

Selv om videre forskning er nødvendig for å vurdere sine effekter på hårvekst, har Biotin flere påviste fordeler.

For eksempel er biotin en av de mange B-vitaminene som støtter en sunn metabolisme. Biotinet konverterer glukose fra karbohydrater til energienergi og hjelper aminosyrer til å utføre normale kroppsfunksjoner.

Du tror også at biotinet:

 • redusere betennelse
 • Forbedre kognitiv funksjonen
 • bidra til å redusere blodsukkeret hos personer med diabetes
 • Øke HDL kolesterol & # 8220; god & # 8221; og reduser kolesterolet LDL & # 8220; dårlig & # 8221;

Les videre: Fordelene med biotin »

Risiko og advarsler

Legg til flere biotinrike matvarer til kostholdet ditt påvirker ikke noen risiko. Du bør imidlertid alltid konsultere legen din før du legger til et nytt supplement til rutinen din. Biotin har ingen kjente interaksjoner, men legen bør fortsatt bekrefte bruken av kosttilskudd sammen med noe annet stoff du kan ta. Legen kan også gi mer individuell informasjon om dosering og potensielle bivirkninger.

Biotinet er et vannløselig vitamin, så alt overskytende biotin i kroppen din vil bli eliminert gjennom urinen;. Dette gjør en potensiell overdose usannsynlig. Hvis du utvikler en uventet utslett på 8217, for å øke antakelsen om biotin, kontakt legen din. I sjeldne tilfeller er dette et tegn på overdosering av biotin.

Legen vil verifisere følgende for å bekrefte en overdose:

 • Lave nivåer av vitamin C.
 • Lave nivåer av vitamin B-6
 • Høye blodsukkernivåer
 • Reduksjon av insulinproduksjon

Hvis legen din bekrefter at du tar for mye biotin, vil det redusere den anbefalte dosen.

Hvor lenge før du ser resultatene?

De fleste vil ikke se noen åpenbar fordel før den har økt L’rekruttering i flere måneder. For å få de beste resultatene, bør du være konsekvent i rekruttering. Hvis du øker L’rekruttering gjennom mat, må du spise forskjellige rike matvarer av biotin på daglig basis for å faktisk innta nok biotin for å gjøre en forskjell. Hvis du tar et supplement, er det viktig at du tar det daglig eller som angitt av legen din.

Selv om forskning er begrenset, studier fra 2012 Og 2015 antyder at resultatene kan ses på bare 90 dager. Dette inkluderer en økning i veksten og glansen. Du tror at lengre forbruker en høyere dose, det beste vil være resultatene dine.

Les på: 6 tips for å vokse håret raskere »

Bunnlinjen

Hvis du opplever tynning eller hårtap, kan biotinet hjelpe gjenvekst. Noen undersøkelser antyder at et større biotininntak kan forbedre den generelle kvaliteten på håret, inkludert tykkelse og glans.

Du kan allerede ta biotinen du trenger gjennom kostholdet ditt, så snakk med legen din Dell’beste alternativet for deg. De kan anbefale noen diettendringer eller et biotin supplement. Pass på at du følger doseringsretningslinjene som er oppgitt.

Hvis du begynner å ha uvanlige symptomer under L’å ta et biotin supplement, avbryte L’bruk og kontakt legen din.