Bland warfarin og alkohol: det er trygt?

Introduksjon

Warfarin er en av de mest populære stoffene som brukes til å hindre og kurere dyp venøs trombose (TVP). Dette er fordi det er veldig effektivt. Men som noen medisinering, selv hans måte å handle avhenger av din livsstil. Hvis du drikker alkohol, er en del av din livsstil, kan du spørre deg om hvordan du påvirker TVP og medisiner. Denne artikkelen vil bidra til å kaste lys på hvordan alkoholen samhandler med warfarin. Han vil også fortelle deg hvordan du skal drikke, kan påvirke risikoen for TVP.

Hvordan alkoholforbruk påvirker warfarin?

Det er ingen spesifikke anbefalinger mot alkoholforbruk under warfarininntak, men alkoholen kan påvirke warfarin-operasjonen. Sakte ned hastigheten som kroppen din bryter opp krigsføreren. Dette betyr at alkoholdrink kan føre til narkotikablaget i kroppen din. Du er enda mer utsatt for denne akkumuleringen hvis du har en leversykdom. En opphopning av dette stoffet i kroppen din kan øke effekten av warfarin for mye.

L’Alkohol kan også indusere kroppen din for å produsere mindre blodplater enn normalt. Blodplatene er kroppens celler som starter blodkoagulasjonsprosessen. Warfarin forstyrrer også koagulasjonsprosessen, så drikker alkohol mens du tar warfarin, kan øke risikoen for større blødning.

Hvis du bestemmer deg for å drikke under warfarininntaket, bør du bare drikke av og til. Dette betyr at du bør unngå å drikke hver dag. Du bør også begrense mengden du drikker til en eller to deler.

Hvordan kan alkohol påvirke TVP?

L’Alkohol påvirker risikoen for TVP. I noen tilfeller kan det redusere risikoen. Det er øyeblikk når du drikker, kan øke risikoen. Effekten av’alkohol på risikoen for TVP avhenger av mange faktorer, inkludert:

  • hvor mye du drikker
  • Hvor ofte drikker det
  • Hva du drikker, som øl, vin eller likører
  • din alder
  • Ditt biologiske sex

Det er alltid viktig å ha en ærlig samtale med legen på alkohol. Legen din kan hjelpe deg med å bedre forstå din individuelle risiko.

COS’er TVP?

Den dype venøs trombose er en blodpropp i en type vene. Årene returnerer blodet til hjertet ditt. Blodet i blodårene er langsommere enn blodstrømmen i arteriene. Dette skyldes at blodet ikke har så mye impuls fra hjerteslaget ditt som skyver blodet til kroppen din. Hvis du beveger deg mindre enn normalt, blir blodet enda tregere. Når blodet er tregere enn normalt, er risikoen ved et uhell aggregater i blodkar større. Dette gjelder spesielt i de større årene, som bærer mer blod. TVP er en blodpropp som dannes på en eller flere av disse store dype blodårene i kroppen, vanligvis i bena.

TVP er mer sannsynlig å forekomme hos personer som:

  • Jeg har bare bare en operasjon
  • de led en ulykke som har begrenset sine bevegelser
  • de er eldre og kan ikke bevege seg så mye
  • Den har en tilstand som påvirker blodkoagulasjonsmodus

Hvis du ikke behandler TVP, kan du forstørre og bli kvitt. Hvis blodproppen er frigjort, kan den strømme inn i blodet gjennom hjerte og små blodkar av lungene. Her er hvor det kan bli og blokkere blodet. Dette kalles lungeemboli og kan forårsake dødsfall. Derfor er effektiv behandling og TVP-forebygging med narkotika som warfarin viktig.

Galleri

Warfarin er påvirket av ALCOHOLENs & # 8217;. Men hvordan L’alkohol påvirker warfarin terapi, avhenger av mange forskjellige ting, inkludert hva og hvor mye du drikker. Videre kan individuelle forskjeller som alder, kjønn og medisinsk historie påvirke risikoen for TVP hvis du drikker alkohol. Det er viktig å snakke med legen din for å få den beste forståelsen av hvor mye sannsynligvis L’alkohol vil påvirke warfarin terapi.