Menethellenraga: Symptomer, behandling, årsaker og mer

Beskrivelse

Meliotrorraga er en tilstand som er preget av anorormalt rikelig uterinblødning, langvarig og uregelmessig. Kvinner med denne tilstanden bløder vanligvis mer enn 80 ml, eller 3 gram, under en menstruasjonssyklus. Selv blødning er uventet og hyppig. For eksempel opplever du sannsynligvis blødning utenfor når du forventer at menstruasjonsperioden skal skje.

Smeldtakeren er faktisk en kombinasjon av to menstruasjonssykdommer:

 • Menorragia, som er en sterk livmorblødning som oppstår med jevne mellomrom
 • Metrorrhiage, som er en uregelmessig blødning

Det er viktig å konsultere en lege hvis du opplever menstruasjon uregelmessigheter. Uventet eller unormal menstrual blødning kan ha helsekonsekvenser som ikke bør ignoreres.

Symptomer

Det er ingen konkret medisinsk definisjon av uterinblødning & # 8220; unormal & # 8221;. For den gjennomsnittlige kvinnen skjer menstruasjonen hver 28 dag, selv om det regnes som normalt å ha en syklus hver 21-35 dager. Gjennomsnittlig varighet av en menstruasjonssyklus er ca 5 dager. De fleste kvinner vil miste mindre enn 80 ml, eller 3 gram, i totalt.

De fleste eksperter er enige om at enhver overdreven og alvorlig blødning for å forstyrre ditt fysiske, sosiale og følelsesmessige liv er unormalt. Noen ledetråder som blødningen din er utenfor’vanlig, og du kan lide av MezzararraGrage inkluderer:

 • soaking gjennom pads eller absorbenter hver time i flere timer
 • Blødning over åtte dager
 • Blødning utenfor den normale menstruasjonssyklusen
 • Passasje av store blodpropper
 • Har tilbake og magesmerter under menstruasjon
 • Følelse av tretthet, svakhet eller kortpustethet, som kan tegnes at overdreven blødning har redusert mengden jern i blodet, noe som fører til anemi

Våre initiativer

Årsakene til menotometre er ikke godt forstått, men kan skyldes ett av følgende:

En hormonell ubalanse

Ha en overdreven mengde’Ekstrogen kvinnelig hormon kan vokse livmorbelegget oftere enn forventet. Når det belegget begynner, begynner å miste, kan det føre til større tap av blod og koaguli.

En østrogenbalanse kan oppstå av flere grunner, inkludert stress og fedme.

Livmorvekst

Tumorer, som uterine polypper og fibroider, kan forårsake overdreven blødning på grunn av trykk de trener på, og blodkarene som inneholder disse vekstene. Disse typer tumorer er generelt godartede eller ikke kreftfremkallende.

adenomyy

Dette er en tilstand der livmorbelegget vokser i livmorens muskuløs vegg. Fungerer som vanlig livmorbelegg, vokser og mister hver måned, men kan produsere sterk blødning. Årsaken til’adenomyose er ikke kjent, men det er ofte sett hos kvinner som har nådd overgangsalderen.

Endometriose

Endometriosisen oppstår når livmorforbindelsen vokser utenfor livmoren, vanligvis i fallopiumrøret, i eggstokkene og i bassenget. Når dette belegget går tapt, kan blødningen være bemerkelsesverdig.

Eggløsning

Eggløsningen refererer til frigjøringen av et egg fra # 8217; eggstokk. Hvis du ikke eggløser, eller du har det som er kjent som en anovulatorisk syklus, kan livmorbelegg fortsette å vokse til den blir tvunget til å miste.

Blodkoagulasjonsforstyrrelser

Når blod ikke kan koagulere riktig, er blødningen mer forlenget.

Hvor vanlig menighetene er vanlige?

Om 11.4 prosent 13.2 Kvinner har denne lidelsen. Smeldtaker er mer vanlig observert hos kvinner i alderen 40 år eller over, med et estimat 24 prosent av kvinner som lider av denne alderen mellom 40 og 50 år.

Komplikasjoner

Overdreven menstrual blødning kan ha en betydelig innvirkning på helse og livskvalitet. Vesentlig blodtap kan føre til anemi. L’anemi er en tilstand der blod mangler med røde blodlegemer som bærer oksygen. Uten oksygenrikt blod, kan du føle deg svak og sliten.

Overdreven menstrual blødning kan også være et symptom på noen reproduktive svulster og forhold som påvirker fruktbarheten. Det er viktig å konsultere en lege når overdreven blødning oppstår.

Diagnose

Legen vil verifisere tilstedeværelsen av lidelser som kan forårsake fargestoffer. For eksempel vil en blodprøve bli brukt til å verifisere graviditet. Dette skyldes at den spontane abortet, selv når det oppstår før du vet hvordan man skal være gravid, kan forårsake sterk blødning. Du kan fortsatt være positiv til graviditet til 35 dager Etter en spontan abort.

Legen vil også kjøre en PAP-test. Pap Test kan teste livmorhalskreft. Legen kan også kjøre en’hysteroskopi. Under denne prosedyren vil legen bruke et tynt og opplyst teleskopisk rør for å se alt’livmor;. Denne testen kan hjelpe legen din til å diagnostisere ting som endometriose. Andre tester kan inkludere ultralyd og magnetisk resonans.

Behandling

Behandling for Mezzararing avhenger av årsaken. For eksempel kan kirurgi anbefales for å fjerne fibroider. A’hysterektomi, eller kirurgisk fjerning av livmor, kan være et alternativ for kvinner som ikke vil ha barn eller overskredet fruktbare år.

Når en årsak til menoder ikke er kjent, Første behandlingslinje Det er vanligvis farmasøytisk. Noen vanlige alternativer inkluderer:

 • Prevensjonspiller for å justere hormonelle nivåer.
 • Progestin terapi. Progestin er en syntetisk versjon av naturlig hormonal progesteron. Legen din anbefaler at du tar progestin i form av en pille i 21 påfølgende dager, og stopper deretter for 7 eller bruk en intrauterin levonorgestrelutløsningsanordning (IUD). Levonorgestrel er også en progestin. Progestin Bidrar til å gå ned i vekt Livmorbelegg og deretter redusere menstrual blodstrømmen.
 • Ikke-steroidale anti-inflammatoriske (fans). I tillegg til å lindre smerter forbundet med meninger, bidrar disse stoffene å koagulere blod og begrense sin strømning.

Selvforvaltning

Tunge perioder kan være vanskelig å leve sammen, men vær forberedt er den beste måten å beskytte seg mot ulykker.

 • Bruk menstruasjonsprodukter designet for en intens flyt. Dette betyr at du bruker superabsorberende interiør- og absorberende absorbenter.
 • Doble. Bruk to absorbenter om gangen eller et absorberende og et internt absorberende.
 • Prøv en menstrual kopp. Kan beholde mer blodstrøm av en buffer eller en buffer.
 • Sett håndklær eller en madrass under deg om natten for å beskytte arkene.
 • Bruk mørke klær på de tyngste dagene for å maskere eventuelle tap.
 • Sett ekstra menstruasjonsprodukter og undertøy i posen, i bilen og i kontorets skrivebord.

Outlook

Når det gjelder menstruasjon, er det et bredt spekter av normalt. Blødningen så rikelig eller hyppig å påvirke fysisk og psykologisk helse er aldri normalt.

En gynekolog, som er en lege som spesialiserer seg på kvinners reproduktive helse, kan bidra til å diagnostisere Mtheutrorragia og anbefale effektiv behandling. I mange tilfeller kan tilstanden enkelt administreres. Noen av årsakene ved foten av meninger kan påvirke fruktbarheten, men mange kvinner kan fortsette å forbli gravid og vellykket føde etter behandling for denne tilstanden.