Hvordan lage smaken av skjeden din god: 13 matvarer, hygiene og andre forslag

Del på Pinterest

Vagina vet, vel, skjeden

Til de fleste vulva eierne har blitt lært at deres vagines er Ipky, ekkelt, stinkende og rart.

Så hvis du er interessert i å endre smaken av skjeden din, vet dette: En sunn vagina vet ikke om blomster, av en kul sommerbris eller vanilje. Den har smaken av skjeden.

Og dette kan være søt eller syre, metallisk, krydret eller krydret, bitter eller syre.

Du kan virkelig endre smaken?

Avhenger av.

Når den vaginale pH er avbrutt, kan det forårsake en infeksjon som bakteriell vaginose (BV), Trichomonasi eller A’gjærinfeksjon, som vil gjøre skjedenes smak av en infisert vagina.

Det vil si, kan få smaken av råtten fisk, breaded kjøtt eller matzah, for eksempel.

Behandle og oppfylle infeksjonen vil oppfylle alle uvanlige smaker og deretter endre litt & # 8216; smaken av brikkene dine.

Men hvis du har en sunn vagina, hva du gjør for å forbedre smaken av skjeden din, vil bare ha en minimumseffekt, sier Michael Ingber, MD, sertifisert urolog og spesialist i kvinnelig bekkenmedisin på Det spesialiserte kvinnelige helsesenteret i New Jersey.

Faktisk sier Ingber at tingen som påvirker smaken av skjeden din, er hvor du er i syklusen din. Du har ingen kontroll over dette.

Når du har menstruasjon, vil blodet gi vagina en metallisk smak. Under eggløsningen kan frigivelsen av cervical mucus forårsake en litt mer muskus smak.

C’er noe du kan gjøre for å forbedre smaken?

Hva du spiser og drikker spiller en rolle i det som kommer inn i slimete sekreter og sier Ingber. Endre snacks og du kan øke vaginal lukt og smak. Men ikke overveldende, sier han.

MA & # 8220; Forbedre & # 8221;? Vel, dette er subjektivt.

Ingen søk har blitt gjort å knytte forskjellige matvarer med forskjellig vaginal smak. Men anekdotiske relasjoner tyder på at veldig krydret mat kan få deg til å smake, vel, mer krydret, mens asparges og hvete gressskudd kan få deg til å ha en mer gresskledd smak.

Andre matvarer som i stor grad kan påvirke smaken din inkluderer:

 • hvitløk og løk
 • Sukker mat og drikke
 • meieri
 • rødt kjøtt

Den seksuelle terapeuten Angela Watson (Alias Dr. Climax) sier: En god empirisk regel er at noen mat som endrer lukten av svette eller tisse, vil også endre sekreter fra skjeden din, som vil få en innvirkning på smaken.& # 8221;

Og vask, dusjer og andre produkter for hygiene for hygiene?

Gå over disse barna i matbutikken eller i matbutikken.

En av de (mange) vagina supermakt er at det er en selvrensende maskin. Og en god.

Du trenger ikke virkelig å gni eller vaske skjeden inne med vasker, lavere eller andre produkter for hygiene. På denne måten kan du faktisk eliminere pH og forårsake infeksjoner.

Vagina har et naturlig syre miljø som tillater gode #threnteandsurvive bakterier mens du dreper dårlige bakterier. Mange av disse vaskene inneholder glyserin og andre sukkerarter som fôrer dårlige bakterier, slik at de kan vokse og formere seg.

& # 8220; Overdreven vekst av noen dårlige bakterier, som Gardnerella-bakterien eller den trichomoniske bakterien, kan forårsake BV og forårsake en fisk lukt, som er unormal og et tegn på en usunn vagina & # 8221; sier Ingber.

BV og andre infeksjoner krever generelt antibiotikabehandling.

C’Det er en qualcos’annet enn du kan gjøre?

Alt som er bra for helsen din, er generelt bra selv for bitene dine. Dette inkluderer:

 • Spis næringsstoffer frukt og grønnsaker
 • mye h2o
 • tilstrekkelig søvn
 • Behandle stressnivåene dine
 • Gjør regelmessig trening

Det er imidlertid noen andre ting du kan for å støtte din vulvas helse.

(Forsiktig) rengjør utsiden av vulvaen din

Igjen: Virkelig, egentlig, egentlig, bør du ikke rense skjeden inne.

Men du må vaske vulvaen (de eksterne delene). Vulva inkluderer din:

 • Clit
 • Clitoride Hood
 • interiør lepper
 • eksterne lepper

Så, som du vasker din vulva? Foss. Det er alt.

Bruk fingrene eller en ren klut for å forstørre leppene dine. Picchietta / Clean / Rubs forsiktig folder med varmt vann.

Dette vil forhindre de døde cellene i huden, sekreter og andre tørkede kroppsvæsker for å akkumulere i hjørnene og slots av vulvaen, forklarer Watson.

Denne hvite og klebrig akkumuleringen er generelt skyldige hvis skjeden din har en lukt (eller en smak) mer musky enn vanlig.

Det vil også vaske bort den tørkede svette etter øvelsen eller en streng aktivitet, som kan gjøre vagina saltet.

Ha på seg bomullspanties

Bomull = pustende. OG Undersøkelser Det viser at vulvaeiere som bærer pustende skivvies, har lavere BV-priser enn de som har undertøy laget med syntetiske materialer.

Unngå å røyke og redusere alkohol

Hvis du noen gang har gått på treningsstudioet etter en natt passert for å drikke og røyke, vet du at alkoholen og tobakken forandrer lukten av svetten din. Det samme gjelder duften av vulvaen din. Begge vil få deg til å føle deg mer sur, bitter eller foreldet enn vanlig.

Bruk ikke-porøse sexleketøy

Porøse materialer har små mikroskopiske hull der bakterier kan klatre og bo. Derfor, mens sexleketøy laget av porøse materialer kan introdusere nye bakterier som endrer ph og forårsaker infeksjoner til brikkene dine, ikke-porøse sexleker nr.

Hydrater

«Når du ikke hydrerer, er alt konsentrert. Derfor har urinen en sterkere lukt når du er dehydrert & # 8220; sier Ingber. & # 8220; Det samme gjelder vaginal lukt.& # 8221;

Last ned noen som ikke liker smaken din

Hvis din fløyte vanligvis elsker å gå til sentrum for å spise, men en dag nevne (vennlig) at du har en annen smak, kan du ringe legen din.

Men hvis du kommer ut med noen som stadig fremherskes kommentarer til din smak eller bruke den som en unnskyldning for ikke å gi deg hodet ditt, buttaler. Som i går.

C’er noe som kan forverre smaken?

Igjen vil en infisert vagina ha smak og # 8217; lukt av en infisert vagina.

Alt som endrer skjedenes naturlige pH, og forårsaker derfor infeksjoner, vil forverre smaken av skjeden.

De tingene som kan kompromittere den vaginale pH inkluderer:

 • Vasker alle «8217; interiør av skjeden
 • Bruker duftende såper der borte
 • Bruke kondomer smaksatt under penetrativ sex
 • Inkorporere mat i oralsexspillet
 • Forlater en intern absorberende eller en kopp for lang
 • Bruker såper og vaskemidler med en intens duft

En lukt er aldri et tegn på noe mer?

Noen ganger. Kjenn den karakteristiske duften av skjeden din. Når C’Det er en endring, du skjønner det.

En endring i smak eller i parfyme indikerer ofte en infeksjon på 8217;. Spesielt hvis det er symptomer på akkompagnement, som en endring i utslippet eller kløen. Kontakt en helsepersonell for å finne ut hva som skjer.

Ingber notater som noen ganger en endring i # 8217; lukt er rett og slett et tegn på at noen har startet overgangsalderen.

I løpet av overgangsalderen reduseres østrogennivåene og kan føre til at den vaginale pH blir mer grunnleggende, og har derfor en annen smak og lukt & # 8221; sier.

Bunnlinjen

Det er noen livsstilsendringer som vil gjøre det bra med helsen din generell vulvar og kunne gjøre din vaginal smak mer mildt.

MA & # 8220; C’er en stor variasjon i sunn vaginal smak, og det er ingen god sunn vaginal smak eller ideell & # 8221; sier Watson. Så til skjeden din er sunn, smaker det A-OK!

L’Det eneste øyeblikket du bør bekymre deg for smaken av skjeden din, er hvis den har endret seg nylig, eller hvis du finner andre symptomer.

Gabrielle Kassel er en forfatter av sex og velvære basert i New York og Crossfit Level 1 Trainer. Det har blitt en tempo person, testet over 200 vibratorer og spist, full og børstet med kull, alt i navnet på journalistikken. På fritiden kan du finne lesebøker om selvhjelp og rosa romaner, trykk på en benk eller poledans. Følg den opp Instagram.