Bipolar og arbeid: problemer, tilpasninger og stress

Beskrivelse

Bipolar lidelse Det er en psykiatrisk tilstand som kan forårsake alvorlige endringer i humøret;.

Personer med bipolar lidelse kan & # 8220; sykling & # 8221; fra States D’High Soul (kalt mani Og Ipomania) å stater d’ekstremt lav sjel (Depresjon). Disse humøret endres, sammen med andre Symptomer på bipolar lidelse, kan skape en unik serie utfordringer i personens personlige og sosiale liv.

Bipolar lidelse og andre psykiske helser forhold har potensial til å gjøre det vanskelig for en person å finne og opprettholde en jobb eller jobbe på jobb, spesielt hvis symptomene for tiden påvirker daglig drift.

I en undersøkelse, 88 prosent av mennesker Med bipolar lidelse eller depresjon uttalt at tilstanden har påvirket arbeidsytelsen. Av 58 prosent de kreves å jobbe ut av deres hjem.

Det er mange utfordringer knyttet til bipolar lidelse og opprettholde en jobb. Imidlertid sier eksperter at arbeidet faktisk kan være veldig nyttig for folk med bipolar lidelse.

Arbeidet kan gi folk en følelse av struktur, redusere depresjon og øke tilliten. Dette kan hjelpe deg med å forbedre det generelle humøret og styrke deg.

Hva er de beste jobbene for folk med bipolar lidelse?

Det er ingen gyldig jobb for alle. Dette gjelder også personer med bipolar lidelse.

I stedet bør folk med denne tilstanden se etter en jobb som passer for dem som en person. Her er noen ting å vurdere når du bestemmer hva slags arbeid er riktig for deg:

Com’er arbeidsmiljøet?

Dette arbeidet vil støtte din livsstil og hjelpe deg med å vokse som individ eller vil være for utfordrende når det gjelder stress og uregelmessige tider?

For mange mennesker med bipolar lidelse, kan et fredelig og avslappet arbeidsrom hjelpe dem med å opprettholde vanlige programmer som kan forbedre generell drift.

Com’er programmet?

Deltidsarbeid med et tilpasningsdyktig program kan være nyttig for personer med bipolar lidelse. Det kan også være nyttig å jobbe i løpet av dagen.

Natt og nattskift, eller jobber som krever at du skal være vakt om natten, kan ikke være en god ide fordi søvn er veldig viktig. Opprettholde en vanlig søvn / våkneordning kan være nyttig med bipolar lidelse.

Hvordan dine kolleger vil være?

Se etter en jobb der kollegaene dine har verdier i tråd med din og krammer selv balansen mellom arbeid og privatliv, siden dette er viktig for helsen din og din generelle trivsel.

Å ha støtte samarbeidspartnere er også nyttig for å føle seg, inkludert og håndtere stress situasjoner, så se etter de som vil støtte deg.

Arbeidet er kreativt?

Mange med bipolar lidelse er bedre når de har en jobb der de kan være kreativ. Det kan være nyttig å finne en jobb hvor du kan være kreativ på jobben eller en jobb som gir deg nok ledig tid til kreative prosjekter.

Etter å ha svart på disse spørsmålene, bør du grave en liten og dypere å prøve å bedre forstå deg selv, slik at du kan finne en jobb du vil ha.

Tenk om:

 • renter
 • Styrker og ferdigheter
 • evnen
 • Egenskapene til personligheten
 • verdier
 • fysisk helse
 • Grenser, utløse faktorer og barrierer

Når du har begrenset dine arbeidsvalg, gjør du mer grundig forskning på din karriere. Du kan se på Eller * net For å lære mer om egenskapene til hver jobb, inkludert:

 • Arbeidsoppgaver
 • Kompetanser kreves
 • Instruksjon eller trening kreves
 • Påkrevd lisens eller sertifikat
 • Vanlige arbeidstid
 • Arbeidsforhold (fysiske behov, miljø og stressnivå)
 • lønn og fordeler
 • mulighet til å fremme
 • Arbeidsutsikter

Hvis du ikke finner en jobb som passer for deg, kan du kanskje vurdere ideen om å starte virksomheten din. Du kan opprette arbeidet ditt som gir deg mer kreativitet og fleksibilitet enn du kanskje finner om du jobber for noen andre.

Men ledelsen av virksomheten din har en rekke utfordringer. Avhengig av hva du føler at du trenger, kan du foretrekke et vanlig strukturert program hvis du bor sammen med bipolar lidelse.

Hvordan stress relatert arbeid kan påvirke en person med bipolar lidelse?

Noen arbeidsmiljøer kan være uforutsigbare, utfordrende og vanskelige. Alt dette kan forårsake stress.

For noen med bipolar lidelse, kan dette stresset ha en total negativ innvirkning på fysisk og psykisk helse.

Å håndtere stress på jobben:

 • Pause ofte og regelmessig, selv om du ikke er sikker på at jeg trenger det
 • Bruk avslappeteknikker som dyp pusting Og meditasjon Å redusere stress
 • Lytt til avslappende musikk eller et opptak av naturlyder
 • Ta en tur rundt # 8217; isolert til lunsj
 • Snakk med ditt supportnettverk hvis du trenger hjelp
 • Ta ledig tid fra arbeid for terapi og behandling når det er nødvendig

Opprettholde en sunn livsstil kan også bidra til å redusere arbeidsstress. Gjør fysisk trening regelmessig, spis sunn, sov mye og sørg for at du holder deg til din behandlingsplan.

Hvilke juridiske rettigheter har en person med bipolar lidelse på jobben?

Legalt trenger du ikke å kommunisere med arbeidsgiveren din noen av helseinformasjonen din, med mindre du kan sette andre i fare.

Mens folk generelt er mer åpne for å snakke om psykiske lidelser, er det fortsatt en stigma. Det er ikke riktig, men folk kan behandle deg selv annerledes hvis de vet at du har en psykiatrisk tilstand, og dette kan inkludere de menneskene du jobber med.

D’Andre deler, det er mange som forstår vilkårene for psykisk helse og utfordringer som kan forårsake på jobb. Av denne grunn, i noen tilfeller kan det faktisk være nyttig å dele din bipolar diagnose med hodet ditt og Institutt for menneskelige ressurser.

Hvis de som jobber med deg, er klar over din tilstand, kan de være mer sannsynlig å tilfredsstille deg på måter som vil redusere stress på arbeidsplassen og vil gjøre din mer behagelige arbeidserfaring.

Ingen kan diskriminere hvis du bor sammen med den bipolare lidelsen på jobben. Dette er ulovlig.

Hvis du bestemmer deg for å informere din arbeidsgiver om helsemessige forhold, Mental helse fungerer og National Alliance på psykisk sykdom Har ressurser for å hjelpe deg med å holde den samtalen.

Går fremover

Noen ganger vil du kunne finne en god jobb alene, men hvis du har problemer, kan det være veldig nyttig for deg å søke profesjonell hjelp.

Noen gratis og lavpris hjelpekilder inkluderer:

 • Profesjonell rehabilitering
 • Din skole eller Alma Mater
 • Regjeringen eller tjenestene for bruk

Det er ikke alltid lett å finne og opprettholde en jobb hvis du har en psykisk helsetilstand som forstyrrer din daglige drift, men med en ekstra innsats kan du finne en tilfredsstillende jobb.

Husk mens du går videre med jobbsøkingen din.