Bipolar lidelse episoder: tegn, behandling og mer

Stemningsendringer er ofte svar på endringer i livet ditt. Lytte av stygge nyheter kan gjøre deg trist eller sint. En morsom ferie genererer følelser av lykke. For de fleste er disse høye og bassemotorer midlertidige og passende for situasjonen. For personer med bipolar lidelse kan imidlertid dramatiske endringer dukke opp dell og vare i lange perioder, kalt episoder.

Typer av episoder

Symptomene på bipolar lidelse kan manifestere seg som maniacal, ipomaniacal eller depressive episoder. Noen episoder kan inkludere symptomer på maniske og depressive episoder. Dette fenomenet kalles blandet tilstand eller episode av # 8217; humør med blandede egenskaper.

Episodene kan være sporadisk, og det kan ikke være symptomer mellom episodene. For noen kan maniacal og depressive episoder være hyppige og forstyrre arbeid og relasjoner.

Maniacal episoder

En manisk episode er en periode med ekstrem lykke, overdreven utadvendt oppførsel eller ekstrem irritabilitet kombinert med større energi. Disse episodene varer en eller flere uker og kan føre til sykehusinnleggelse.

Noen i en manisk episode kan:

 • Snakk veldig raskt eller høyt eller avbryte andre
 • Blir ofte distrahert og ikke i stand til å fokusere på en oppgave eller på en tanke om gangen
 • krever mindre søvn enn vanlig
 • Fortsett å bruke Felts
 • engasjere seg i risikabel seksuell oppførsel
 • Ha en uvanlig høy selvtillit

Statene D’Soul kan passere raskt fra lykke til sinne, tristhet eller all «8217; irritabilitet i en manisk episode. Symptomene er ganske alvorlige for å forårsake problemer på jobb eller personlig liv. En person som opplever en manisk episode, kan kanskje ikke vite hvordan de skal være syk og kanskje ikke vil se etter behandling.

Ipomaniacal episoder

En ipomaniacal episode har symptomer som ligner på en manisk episode. Det varer i minst fire dager, med symptomer tilstede for det meste av dagen nesten hver dag i Episode. Generelt forårsaker en hypomaniacal episode ikke alvorlige problemer i arbeid eller personlig liv som en manisk episode.

Depressive episoder

En stor depressiv episode typisk i minst to uker. Inkluderer flere egenskaper av depresjon som forstyrrer arbeid eller relasjoner. En person i en depressiv episode kan føle seg trist eller håpløs. De kan trekke seg fra sosiale situasjoner. De kan også miste interessen for mennesker og aktiviteter som vanligvis elsker.

Egenskapene til en depressiv episode inkluderer:

 • Konsentrasjonsproblemer
 • følelser av tretthet
 • irritabilitet
 • Endringer i veien for å spise eller sove
 • Tanker om død og selvmord

Diagnose av bipolar lidelse

Endringer i humør og en persons atferd må være vesentlig forskjellig fra deres stater D’humør og typiske atferd for å motta en diagnose av bipolar lidelse.

Bipolar lidelse kan presentere seg på mange forskjellige måter. Selv alvorlighetsgraden av symptomene kan variere sterkt. Noen mennesker har svært små symptomer. For disse menneskene kan behandlingen betydelig begrense den bipolare uorden på deres liv. Andre mennesker har mer alvorlige symptomer. Selv med behandling kan bipolar lidelse ha en betydelig innvirkning på disse menneskene.

Typer av bipolar lidelse varierer i henhold til type og alle paritets-episoder.

Type I Bipolar Disorder.

Denne typen forårsaker maniske episoder med blandede funksjoner. Episodene varer minst en uke. L’Episode kan være så alvorlig at du må være på sykehus for din sikkerhet og de rundt deg. De galakkale episodene av type I bipolar lidelse er foregått eller etterfulgt av en stor depressiv episode. L’depressiv episode varer minst to uker.

Bipolar Disorder II

Denne typen forårsaker minst en hypomaniacal episode og en stor depressiv episode. Forårsaker ikke alvorlige eller blandede maniske episoder.

Bipolar lidelse ikke ellers spesifisert

Denne typen forårsaker maniske og depressive symptomer. Imidlertid er symptomene ikke mye mer alvorlige enn det normale spekteret av følelser og oppførsel av en person. Folk som har noen, men ikke alle egenskapene til bipolar lidelse kan få en diagnose av bipolar lidelse som ikke er angitt ellers.

Cyklotisk lidelse

Denne typen forårsaker mange episoder av mild hypomani og mild depresjon som vedvarer i minst to år. I cyklotimisk lidelse kommer symptomene ikke nivået på impulshypomani eller større depresjon.

Bipolar lidelse på grunn av et stoff eller et stoff

Dette oversetter til symptomer på bipolar lidelse forårsaket av eksponering for et stoff eller et stoff. For eksempel kan rekreasjonsmidler som kokain eller fenciklidin (PCP) eller medisiner som prednison forårsake symptomer på en manisk episode.

Bipolar lidelse på grunn av en medisinsk tilstand

Med denne typen advarer en person symptomer på bipolar lidelse som oppstår på grunn av en «, annen medisinsk tilstand.

Hurtigsyklus bipolar lidelse

Dette er en mer komplisert versjon av den bipolare lidelsen. Er definert som å ha minst fire episoder av mani, hypomani eller større depresjon innen 12 måneder. Kvinner kan være mer sannsynlig å ha en rask syklus bipolar lidelse. Det er også mer vanlig blant folk hvis første episode skjedde da de var unge.

Bipolar lidelse med psykotiske egenskaper

Dette er en annen alvorlig versjon av den bipolare lidelsen. Under en stemnings-episode kan en person ha vrangforestillinger eller overbevisninger. Dette er egenskapene til psykosen. Et eksempel på hallusinasjon er å føle noen som snakker til deg når ikke C’ingen. Et eksempel på vrangforestillinger er å tenke på å ha spesielle krefter.

Ta tak i din bipolar lidelse

En av de viktigste trinnene i # 8217; Å håndtere bipolar lidelse er å bli utdannet på betingelse. Det er også viktig å lære så mye som mulig på din spesifikke type bipolar lidelse. Jo mer du blir informert, jo mer vil du være sikker på å leve med bipolar lidelse og få bedre kontroll over livet ditt.

Vær oppmerksom på ting som utløser episoder. Identifisere tegn på at en episode kommer, kan hjelpe. Inkludere folk nær deg i denne prosessen. De kan tilby støtte. De kan også advare deg mulig å utløse faktorer eller atferdsendringer. Disse kan peke på begynnelsen av en episode. Når du kan gjenkjenne at en episode utvikler seg, kan du gripe inn. Bruk strategier du har lært om terapi.

Du bør også prøve å følge en sunn livsstil som inkluderer:

 • Si tilstrekkelig minst syv timer per natt
 • daglig mosjon
 • balansert kosthold
 • Ingen alkohol eller rekreasjonsdroger
 • Antistress Aktiviteter som Yoga, Meditasjon og Tai Chi

Sekund en studie, Selv korte perioder med meditasjon kan noen ganger bidra til å forhindre en manisk eller depressiv episode som forverres.

Behandling

Bipolar lidelse er en betingelse for livet. Kan administreres med en kombinasjon av narkotika, terapi og en sunn livsstil. Du vil kunne bedre styre den bipolare lidelsen hvis du er engasjert i behandlingen din. Selvforvaltning betyr at du aktivt prøver å unngå utløsere og kontrollere atferdene du kan.

Ulike typer psykoterapier kan bidra til å lindre symptomene, forhindre nye episoder av humør og forbedre driften. Disse inkluderer:

 • PsychoEducation
 • Familiesentrert terapi
 • Kognitiv atferdsterapi (CBT)
 • Mellommenneskelig og sosial rytmebehandling

Kognitiv atferdsterapi

Legene vender seg i økende grad til CBT for behandling av bipolar lidelse. CBT hjelper folk å identifisere årsakene til negative tanker og følelser. Etter å ha identifisert disse årsakene, er en person som verktøyene er gitt for å endre måten han tenker på og reagerer på dem. CBT kan bidra til å forhindre bipolare depressive episoder. Noen Undersøkelser har vist seg å ha mindre vellykket for å hindre maniacal episoder.

Dressing

Det er også forskjellige typer stoffer som legen kan foreskrive. Disse kan inkludere:

 • Dell & # 8217 stabilisatorer; humør
 • Antipsykotiske legemidler
 • Antidepressive stoffer

L’Bruk av antidepressiva til bipolar lidelse er kontroversiell. Og hvorfor Noen studier De foreslo at antidepressiva noen ganger kan utløse maniacal episoder.

Ikke alle reagerer på samme måte som narkotika. Et stoff som fungerer for noen du vet, kan ikke fungere for deg. Det kan også forårsake uønskede bivirkninger. Forbered deg på å prøve noen forskjellige medisiner for å finne den sikreste og mest effektive behandlingen for deg.

gjenoppretting

Selv med behandling og støtte, kan episoder noen ganger bli ganske alvorlige og be om sykehusinnleggelse. Hvis du føler at du mister kontrollen eller du er bekymret for noen som lider av bipolar lidelse, ikke nøl med å ringe 911 og få nødhjelp.

Få hjelp

All’Start kan være vanskelig å identifisere den bipolare lidelsen. Du kan ikke være klar over det faktum at din oppførsel er betydelig forskjellig når en episode oppstår. Hvis du tror at du ikke har kontrollere dine følelser eller din oppførsel som du bør se etter en psykisk helsepersonell. Forklar dine symptomer og bekymringer. Snakk også med vennene dine og slektninger. Lytt til deres observasjoner og bekymringer med et åpent sinn.

Bipolar lidelse kan forverres uten behandling. Det er bedre å gripe inn så snart du skjønner dine symptomer. Selv om du har en mild form for bipolar lidelse, kan du lære å kontrollere symptomene slik at de ikke forstyrrer kvaliteten på livet ditt.