Prenatal assistanse: urinfrekvens og tørst –

Fra morgen kvalme til ryggsmerter, er det mange nye symptomer som kommer fra graviditet. Et annet symptom er det tilsynelatende uendelige ønske om å urinere, selv om du gikk bare noen få minutter før. Graviditet øker ditt ønske om å urinere. Dette kan holde deg våken om natten, spesielt i tredje kvartal.

Våre initiativer

L’Urinfrekvensøkning er et tidlig symptom på graviditet hos kvinner. Det er forårsaket av en økning i progesteronhormoner og human chorionisk gonadotropin. Impulser har en tendens til å krympe i andre kvartal. Selv livmoren er høyere i andre kvartal. Dette oversetter til et lavere trykk på blæren.

I tillegg til # 8217; økning i hormoner, begynner væskenivåene i kroppen din å øke under graviditeten. Dette betyr at nyrene dine må fungere veldig hardt for å irrigere overflødig væske. Også mengden urin som utgivelser vil øke.

I tredje kvartal betyr de voksende dimensjonene til barnet ditt at de presser enda mer om blæren din. Som et resultat må du kanskje våkne opp flere ganger i løpet av natten for å urinere. Du kan også prøve mer haster å urinere på grunn av det ekstra presset.

Symptomer

Hvis du finner en urinfrekvens i svangerskapet, vil du føle behovet for å urinere oftere. Noen ganger kan du gå på toalettet, men urinere veldig lite, om ikke helt.

Noen kvinner kan også oppleve urinfall under graviditet. Dette tapet kan oppstå når:

Det er viktig å merke seg at noen ganger urinfrekvenssymptomer kan indikere en infeksjon på 8217; urinveisinfeksjon under (UTI). Kvinner er mer sannsynlig å eksperimentere Ivu under graviditet. I tillegg til urinfrekvensen eller haster symptomene, inkluderer andre UTI symptomer:

Hvis du har disse symptomene, fortell legen din. En ubehandlet uti kan gå videre langs urinveiene og forårsake mer alvorlige symptomer.

Diagnose

Legene kan vanligvis diagnostisere frekvens og # 8217; urin haster basert på symptomer. Legen din vil spørre deg hvor ofte du går på toalettet og hvor mye urigere til hver tur. De kan foreslå at du holder en dagbok av hvor ofte du går og hvordan urin.

Legen kan bestille diagnostiske tester hvis han frykter at symptomene ikke er relatert til graviditet. Tester som legen kan bruke inkluderer:

Behandling

Frekvens og # 8217; urin haster relatert til graviditeten løser vanligvis etter fødsel. Disse symptomene tetter ofte seks uker etter fødsel.

Legen din kan gi deg råd til å styrke blæremuskulaturen gjennom øvelser som kalles kegels. Disse øvelsene styrker bekkenbunnen. Dette hjelper deg med å få bedre kontroll over urinstrømmen, spesielt etter fødsel.

Du kan utføre kegeløvelser hver dag, ideelt rundt tre ganger om dagen. Følg disse trinnene:

 • Stram bekkenbunnsmusklene ved å forestille seg å stoppe urinstrømmen.
 • Hold musklene i 10 sekunder eller så lenge som mulig.
 • Frigjøre muskler kontrakter.
 • Gjenta 15 ganger for å fullføre et enkelt sett.
 • Du vil vite at du utfører Kegels øvelser riktig hvis ingen kan si at du gjør dem.

  Du kan ha underliggende medisinske årsaker i tillegg til graviditeten de fører til frekvens og urin haster. I dette tilfellet vil legen behandle dem som de er diagnostisert.

  Hjemme behandling

  Drikke nok væsker er viktig for å holde barnets helse og helse under graviditeten. Du bør ikke redusere det du bare drikker for å redusere turene på badet.

  Du kan imidlertid redusere koffeinholdige drinker, som fungerer som naturlig diuretika. Legene anbefaler ofte å redusere koffeininntaket for å unngå potensielle komplikasjoner av graviditet.

  Du kan også holde en dag dagbok på dagen når du bruker på badet. Du kan da planlegge å gå på toalettet før eller før disse tider for å redusere sannsynligheten for urinfall. Lene fremover mens trang kan hjelpe deg med å tømme blæren bedre.

  L’utførelse av kegel øvelser hjemme kan også hjelpe deg med å fortsette å styrke bekkenbunnen muskler. Styrking av disse musklene under graviditeten kan også hjelpe deg med å forberede seg på arbeidskraft.

  Forebygging

  Å praktisere vanlige kegeløvelser kan hjelpe deg med å få litt kontroll på bekkenbunnen og øke urinstyringen. Imidlertid er det ikke mange andre måter å forhindre frekvens og # 8217; urinhaster i svangerskapet. Som barnet ditt vokser alle’inne i kroppen din, kan du føle disse symptomene.

  Outlook

  Graviditet kan føre til hyppigere vannlating og noen ganger til mangel på kontroll over vannlating. Urinfrekvens forsvinner etter fødsel for de fleste kvinner. Du bør informere legen din dersom du fortsatt har blæreproblemer seks uker etter fødselen.