Bipolar graviditet: Risiko, hva du kan forvente og mer

Beskrivelse

Den bipolare lidelsen (BD), tidligere kalt Maniac-depressiv lidelse, er en av de vanskeligste å behandle psykiske helseforhold. Personer med BD har betydelige stemningsendringer som inkluderer maniske episoder (høy) og depressive (bass).

Personer med BD kan være motvillige til å eksperimentere med viktige endringer i livet, inkludert graviditet. Å ha BD betyr ikke at du ikke kan eller ikke burde ha barn, men det betyr at du bør evaluere fordeler og ulemper forbundet med graviditet og diskutere alternativene dine med partneren din og legen din.

Hvis du har BD og forventer å ha et barn, vil du og legen din ta din generelle velvære sammen med:

Potensielle risikoer for barnet ditt vurderes også.

Effekter av graviditet på mental helse

Graviditet innebærer hormonelle endringer som kan påvirke humøret ditt. Noen dager kan du føle deg på toppen av verden. I andre dager kan du føle deg irritabel og nede. Symptomene på BD kan bli tydeligere under graviditeten. Dette gjelder også for andre typer psykiske helseproblemer.

Kvinner kan finne at graviditeten kan endre humøret. Risikoen er større hvis BD ikke behandles under graviditeten.

Administrer BD under graviditet

Ved å vurdere BD og et utviklingsfoster, er de store bekymringene stoffene du kan ta for å håndtere tilstanden din. Dell & # 8217 stabilisatorer; humør, som divalprox-natrium (depakote) eller litium (eskalith), kan være farlig for et utviklingsfoster.

Imidlertid er nøyaktige effekter ikke klare. En nylig studie publisert på New England Journal of Medicine Han konkluderte med at litium, spesielt hvis tatt i løpet av første kvartal, kan øke risikoen for hjertesvikt i foster. Studien rapporterte også at på 663 barn utsatt for stoffet, bare 16 presentert disse misdannelsene.

Resultater fra Studie revisjon Det indikerte at valproat antatt under graviditet kan øke risikoen for nevrologiske feil i nyfødte. I mange tilfeller syntes defektene å bli løst innen 12 måneder. Revisjonsforfatterne bemerket at dataene de jobbet var av lav kvalitet, og ytterligere studier er nødvendig.

Ytterligere studier er nødvendig for å støtte disse resultatene, men konklusjonen er at narkotika for bipolar lidelse kan påvirke føtalutviklingen. Andre stoffer som brukes i behandlingen av bipolar lidelse, kan også være skadelig for fosteret. Disse stoffene inkluderer noen:

  • Anti-angst narkotika
  • antidepressiva
  • antipsykotika

For å forhindre føtale komplikasjoner, må du informere din obstetiske av alle stoffene du tar for BD. Du, din lege og L’du kan bestemme deg for å suspendere stoffer under graviditet, øyeblikk hvor du må stole på andre former for behandling for bipolar lidelse, som selvomsorg og psykoterapi. Fortsettelse av BD-behandling under graviditet kan redusere risikoen For relatert tilbakefall, men. Ditt medisinske team vil hjelpe deg med å evaluere fordelene i forhold til risikoen for å forstyrre narkotika under graviditet.

Effekter av lidelser Dell’humør på foster

Det er ikke klart hvordan den bipolare lidelsen selv kan påvirke føtalutvikling. C’sjanse at BD kan overføres til barnet ditt, men dette er ikke en umiddelbar bekymring under graviditeten. Forskere studerer fortsatt det genetiske forholdet med bipolar lidelse.

Postpartum og BD

Bortsett fra bekymringer under graviditet, er det noen risiko for en mors og hans barn rett etter travaglio. BD Øke risikoen For postpartum psykose. Symptomer kan forveksles med postpartum depresjon, som er en vanlig psykisk sykdom som oppleves av mange kvinner etter å ha hatt et barn. Dette er sant om du har BD eller mindre.

Postpartum Psykose er en sjelden, men alvorlig tilstand som krever en nødsituasjonsbehandling. Treff 1 på 1000 Kvinner. Symptomer inkluderer alvorlig mani eller depresjon som starter innen to eller tre dager etter fødselen. Selv hallusinasjoner og skuffelser er vanlige med denne typen postpartum psykisk sykdom. Dette kan være ekstremt farlig for både mor og barn.

L’amming kan også representere noen utfordringer for neomamme med BD. Først, C & # 8217, det er en bekymring for noen stoffer som overføres av moren til sitt barn gjennom morsmelk. Mens noen antidepressiva ikke synes å representere disse risikoene, kan antipsykotika være farlig. L’amming kan også avbryte søvn, noe som er viktig for å hindre bipolar tilbakefall.

Ta bort

Hvis du har BD, og ​​du skal ha et barn, prøv å planlegge graviditeten på forhånd med legen din hjelp. Dette vil gjøre deg lettere å utvikle en plan for å hjelpe deg og barnet ditt trygt. Dette kan føre til:

Du kan også vurdere:

Det er mange helsemessige hensyn som er involvert i noen graviditet. Med BD kan graviditet være trygg, men vi anbefaler deg å prøve å planlegge så mye som mulig.