Bioflavonoider: Vitamin C, bivirkninger og bruksområder

Hva bioflavonoider er?

Bioflavonoider er en gruppe av de som kalles plantforbindelser & # 8220; polyfenolics & # 8221;. De kalles også flavonoider. Det er mellom 4.000 Og 6000 Forskjellige varianter kjent. Noen brukes i medisin, kosttilskudd eller for andre helsemessige formål.

Bioflavonoidene finnes i noen typer frukt, grønnsaker og andre matvarer, som mørk sjokolade og vin. De har en kraftig antioxidantkraft.

Fordi det er så interessant? Antioksidanter kan bekjempe frie radikaler. Det antas at frie radikale skader spiller en rolle i noe, av hjertesykdommer til kreft. Antioksidanter kan til og med hjelpe kroppen din til å skille allergier og virus.

Hva er fordelene med bioflavonoider?

Bioflavonoider er antioksidanter. Du kan allerede være kjent med antioksidanter, for eksempel vitamin C og og og karotenoider. Disse forbindelsene kan beskytte celler mot frie radikaler. Frie radikaler er toksiner i kroppen som kan skade sunne celler. Når dette skjer, kalles det oksidativt stress.

Andre antioksidanter, som flavonoider, kan ikke bli funnet i høye konsentrasjoner i blodet bare. Men de kan påvirke transport eller # 8217; kraftigere antioksidantaktivitet, som vitamin C, i hele kroppen. Faktisk inneholder noen kosttilskudd som du finner i butikken både vitamin C og flavonoider sammen med denne grunn.

Antioxidant Power

Forskere deler at bioflavonoider kan hjelpe med en rekke helseproblemer. De har potensial til å bli brukt terapeutisk eller på en beskyttende måte. Flavonoider kan også påvirke vitamin C-kapasiteten til å bli absorbert og brukt av «8217 organismen.

Den antioksidantiske kraften til flavonoider er godt dokumentert i flere studier. I et overblikk, Forskere forklarer at antioksidanter som flavonoider fungerer på ulike måter. De kan:

 • forstyrre enzymer som skaper frie radikaler, som undertrykker dannelsen av reaktive arter av oksygen (ROS)
 • eliminere frie radikaler, noe som betyr at de deaktiverer disse dårlige molekylene før de forårsaker skade
 • Beskytte og til og med øke antioksidantforsvaret i kroppen

Når antioksidanter blokkerer frie radikaler på stien, kan kreft, aldring og andre sykdommer reduseres eller forhindres.

Potensial for å bekjempe allergi

Allergiske sykdommer kan reagere godt alle’rekruttering av flere bioflavonoider. Dette inkluderer:

 • Atopisk dermatitt
 • Allergisk rhinitt
 • Allergisk astma

Utviklingen av allergiske sykdommer er ofte forbundet med et overskudd av oksidativt stress på kroppen. Flavonoider kan bidra til å eliminere frie radikaler og stabilisere reaktive arter av oksygen. Dette kan føre til allergiske reaksjoner. De kan også redusere inflammatoriske responser som bidrar til sykdommer som astma.

Så langt, Undersøkelser foreslo at flavonoider, sammen med bedre spisevaner, viser potensial for å bekjempe allergiske sykdommer.

Forskere forsøker fortsatt å bestemme nøyaktig hvordan disse forbindelsene fungerer. De må også vite hvor effektivt å forebygge eller behandle disse sykdommene.

Kardiovaskulær beskyttelse

Koronar sykdom (koronar hjertesykdom) er et annet helseproblem som involverer oksidativt stress og # 8217; betennelse. Antioksidanter i flavonoider kan beskytte ditt hjerte og redusere risikoen for døden i henhold til en studere. Selv små mengder mat flavonoider kan redusere risikoen for død av koronar hjertesykdom. Men denne undersøkelsen er nødvendig for nøyaktig å bestemme mengden av forbindelse som gir maksimal fordel.

Annen Undersøkelser viser at bioflavonoider kan redusere risikoen for både koronar og slagsykdom.

Støtte av nervesystemet

Flavonoider kan beskytte nerveceller mot skade. De kan også hjelpe med regenerering av nerveceller utenfor hjernen og ryggmargen. Mest Undersøkelser Det fokuserte på kroniske sykdommer som antas å være forårsaket av oksidativt stress, som demens på grunn av Alzheimers sykdom. I disse tilfellene kan flavonoider bidra til å forsinke starten, spesielt hvis det tas på lang sikt.

Flavonoids det kan også Hjelp med blodstrømmen til hjernen. Dette kan bidra til å forhindre hjerneslag. En bedre blodstrøm kan også bety en bedre hjernefunksjon eller til og med en bedre kognitiv funksjon.

Andre bruksområder

I en annen studere, Forskere har utforsket hvordan orientalsk og nærliggende flavonoider kan hjelpe kroppen til å reparere seg selv etter en skade på grunn av stråling. Emnene i denne studien var mus. Musene ble utsatt for stråling og deretter ble en blanding som inneholdt bioflavonoider administrert. Til slutt har bioflavonoider vist seg å være effektive i # 8217; eliminere frie radikale radikaler produsert av stråling. De var også knyttet til en raskere DNA-reparasjon i celler som hadde blitt skadet.

Flavonoider og detox er et annet emne bli utforsket I forskningsmiljøet. Noen tror selv at flavonoider kan hjelpe til med å frigjøre kroppen fra toksiner som fører til kreft. Dyrestudier og isolerte celler støtter disse utsagnene. Dessverre har de på mennesker ikke vist konsekvent at flavonoider gjør mye for å redusere risikoen for kreft. Flavonoider spiller potensielt en rolle i # 8217; redusere risikoen for kreft, inkludert brystkreft og lunger.

Endelig kan bioflavonoider ha Antimikrobielle egenskaper også. I planter har det vist seg å bidra til å bekjempe mikrobielle infeksjoner mot forskjellige mikroorganismer. Spesielt har bioflavonoider som apigenina, flavonen og isoflavonene viste seg å ha kraftige antibakterielle egenskaper.

Søk notat

Det er viktig å merke dette Mange studier på bioflavonoider til i dag var de in vitro. Dette betyr at de utføres utenfor enhver levende organisme. Mindre in vivo studier har blitt gjort på mennesker eller dyrefag. Videre forskning på mennesker er nødvendig for å støtte eventuelle indikasjoner på tilknyttet helse.

Hvordan ta bioflavonoider?

Department of the US’landbruket av USA har anslått at i USA konsumerer voksne generelt 200-250 mg av bioflavonoider hver dag. Selv om du kan kjøpe kosttilskudd på din naturlige matbutikk eller lokalt apotek, vil du kanskje se først i kjøleskapet ditt og i pantryet.

For eksempel, blant noen av de store kildene til flavonoider i USA, er det grønn og svart te.

Andre matkilder inkluderer:

 • mandler
 • Epler
 • bananer
 • blåbær
 • kirsebær
 • blåbær
 • grapefrukt
 • sitroner
 • løk
 • appelsiner
 • ferskener
 • pærer
 • plomme
 • quinoa
 • bringebær
 • jordbær
 • Søte poteter
 • tomater
 • Rapa topper
 • vannmelon

Når du leser etikettene, er det nyttig å vite at bioflavonoider er delt inn i fem underkategorier.

 • Flavonoli (Quercetin, Kaempferol, Miricetin og Fistina)
 • Flavan-3-OLs (Catechina, Epicatechina Gallato, Gallocatechina og Teaflavina)
 • Flavoni (Apigenina og Luteolina)
 • Flavononi (Esperetina, Naringenin og Erioditto)
 • Anthocyanidines (cyanidin, delfin, malvidin, pelargonidin, peonidin og petunidin)

For tiden er det ikke noe forslag til L’kostholdsinntak (IRRI) for flavonoider fra National Academy of Sciences. På samme måte er det ikke noe forslag til den daglige verdien (DV) fra Mat og Drug Administration (FDA). I stedet foreslår mange eksperter å følge en diett rik på sunne og integrerte matvarer.

Kosttilskudd er et annet alternativ hvis du er interessert i å konsumere flere bioflavonoider, selv om mange mennesker er i stand til å få nok av disse antioksidanter med en diett rik på hel frukt og grønnsaker.

Bioflavonoider kan forårsake bivirkninger?

Frukt og grønnsaker har høye konsentrasjoner av flavonoider og en relativt lav risiko for bivirkninger. Hvis du er interessert i å ta urte kosttilskudd, er det viktig å huske at disse forbindelsene ikke er regulert av FDA. Pass på at du kjøper disse elementene fra pålitelige kilder, da noen kan være forurenset med giftige materialer eller andre stoffer.

Det er alltid en god ide å ringe legen din eller apoteket før du starter et nytt tillegg. Noen kan samhandle med visse stoffer. Gravide eller ammende kvinner bør også sørge for at du konsulterer en lege før du starter nytt tillegg.

Bunnlinjen

Bioflavonoider kan ha potensial til å hjelpe med hjertes helse, kreftforebygging og andre problemer knyttet til oksidativt stress og alle betennelser, som allergier og astma. De er også lett tilgjengelige i et sunt kosthold.

Frukt, grønnsaker og andre matvarer som er rik på flavonoider, er rike på fiber, vitaminer og mineraler. De er også lave i mettet fett og kolesterol, noe som gjør dem gode matvalg for din generelle helse.