Bakteriell meningitt: Årsaker og hvordan det sprer seg

Beskrivelse

Meningite er betennelsen i membranene som skisserer hjernen og ryggmargen. Disse membranene kalles Meningi, noe som gir navnet på sykdommen: & # 8220; Meningitt & # 8221;. Meningitt kan være bakteriell eller viral, selv om selv soppformer av sykdommen. Viral meningitt er den vanligste formen. Bakteriell meningitt er den mest alvorlige formen. Uten behandling kan bakteriell meningitt forårsake lammelse, hjerneslag, kramper, sepsis og til og med døden.

Lær mer: Meningitt »

Bilder av bakteriell meningitt

Hva er symptomene?

De karakteristiske symptomene på bakteriell meningitt er:

  • høy feber
  • stiv nakke
  • vond hodepine

Hvis du utvikler sykdommen, kan du også oppleve:

Foreldrene til nyfødte og barn under 2 år skal overvåke enhver vedvarende irritabilitet eller mangel på interesse for mat, siden disse også kan være meningitt symptomer.

Symptomene kan starte raskt, noen ganger i bare et par D’timer, eller de kan gå videre i # 8217; bue en eller to dager. Kontakt legen din umiddelbart hvis du viser bakterielle meningitt symptomer. Legen vil behandle tilstanden så snart som mulig, mest sannsynlig med antibiotika.

Hvordan kontrakt bakteriell meningitt?

Bakteriell meningitt er forårsaket av forskjellige typer bakterier, inkludert:

Bakteriene som forårsaker meningitt kan leve i kroppen din og i # 8217; miljø som omgir deg. I mange tilfeller er de ufarlige. Bakteriell meningitt oppstår når disse bakteriene kommer inn i blodet og reiser i hjernen og ryggmargen for å starte en infeksjon i & # 8217.

De fleste bakterier som forårsaker denne form for infeksjon spredt gjennom en nær personlig kontakt, for eksempel:

Sekresjonene til en persons halsinfiserte, som for eksempel katarre og spytt, inneholder bakterier. Når den personen hoster eller nyser, går bakteriene i luften;. Men de fleste bakterier som kan føre til bakteriell meningitt er ikke smittsom. Faktisk er bakteriene som forårsaker meningitt er mindre smittsom enn virusene som forårsaker forkjølelse eller L & # 8217;.

Ikke alle bakteriene som forårsaker meningitt spredt fra en person til den andre. Du kan også utvikle bakteriell meningitt etter å ha spist visse matvarer som inneholder Listeria-bakterien, for eksempel:

Problemene på grunn av Listeria er vanligere i:

Bakteriene som forårsaker meningitt, er mer sannsynlig å angripe hjernens membraner etter et traumer som:

Disse forholdene senker immuniteten din og ødelegger kroppens naturlige barrierer, og forlater kroppen din utsatt for infeksjoner av noe slag, inkludert bakteriell meningitt.

Videre er barn og mennesker med et svakt immunsystem mer sannsynlig å utvikle bakteriell meningitt. Det er viktig å merke seg at årsaken til A’infeksjon kan være vanskelig å identifisere.

Forebygging

Noen typer bakteriell meningitt kan forebygges gjennom immuniseringer. Det er vaksiner som beskytter mot Pneumococcus, Meningococcus og HiB, som alle forårsaker meningitt. Vaksinasjoner er grunnleggende for forebygging av meningitt. Kontakt legen din for å sikre at vaksinasjonene dine og barna dine er oppdatert.

Fordi forebygging er viktig

Bakteriell meningitt kan føre til alvorlige komplikasjoner av helse, for eksempel slag og hjerneskade. Det kan også være dødelig. Komplikasjonene i sykdommen er ofte permanent. Andre alvorlige mulige komplikasjoner inkluderer:

Outlook

Hvis bakterielle meningitt symptomer oppstår, kontakt lege umiddelbart. Sykdommen kan vanligvis behandles med antibiotika. Hvis meningitt blir tatt snart nok, kan en pasient helt helbrede med få eller ingen vedvarende effekter. Men den beste måten å bekjempe meningitt på er å hindre det gjennom vaksinasjon og solid helsepraksis. Forstå årsakene til meningitt og hvordan det sprer det vil hjelpe deg å holde deg frisk og hindre deg i å oppleve denne farlige sykdommen.