Avstemning: De fleste amerikanske arbeidere er misfornøyde zombier

Ifølge en ny Gallup-undersøkelse bruker det store flertallet av amerikanske arbeidere sine arbeidsdager på å følge bevegelser, og en liten prosentandel saboterer til og med aktivt andres arbeid.

Sekund Gallup amerikansk arbeidsplassstatus, bare 22 % av amerikanske ansatte tror på arbeidet de gjør og gjør det bra selv utenfor kontoret.

«Når ansatte er travle og trives i livet sitt, er det mer sannsynlig at de opprettholder gode jobbytelser, selv i tøffe tider,» heter det i rapporten.

Men 22 prosent er en liten minoritet.

Den generelle misnøyen til den amerikanske arbeidsstyrken kan tyde på større problemer blant arbeiderklassen, nemlig generell misnøye med jobbene deres og mangelen på lønnsomme jobbtilbud i markedet etter resesjon.

Dr.Sabina Lim, visepresident for kliniske anliggender ved avdelingen for psykiatri ved Mount Sinai Hospitals Icahn School of Medicine, sa at det er hennes mening at vanskelige økonomiske og sosiale tider, fylt med usikkerhet og ukjente, kan tynge mennesker individuelt.

«Gestalt i verden kan gjøre ting verre fordi det ikke er noe bedre der ute,» sa han i et intervju med Healthline. «Det kan gi deg følelsen av at dørene ikke er åpne.»

De tre typene ansatte

I følge Gallup-undersøkelsen faller 70 % av de ansatte inn i en av to kategorier: ikke engasjert eller aktivt uengasjert. De uinvolverte er kontorzombiene som legger tid, men ikke energi, i arbeidet sitt.

De aktivt uengasjerte menneskene – 18 prosent – er de du må passe deg for fordi de er ulykkelige og er opptatt med å handle ut den ulykken. Det er de som legger nøklene i girene som deres medkjærester har satt i gang.

Gallup anslår at inaktiv løsrivelse koster den amerikanske økonomien opptil 550 milliarder dollar i tapt produktivitet hvert år.

De resterende 30 % av arbeidsstyrken faller inn i kategorien «engasjert», noe som betyr at de jobber med lidenskap og tror på det de gjør. Disse menneskene, sa Gallup-forskerne, er ryggraden i vellykkede selskaper.

Holde seg glad og opptatt på jobben

Alle trenger en måte å betale husleie på, så vi kan ikke si opp jobbene våre bare fordi vi ikke liker dem.

Lim foreslår å se på arbeidsproblemer i små, håndterbare deler og se hva du personlig kan gjøre for å forbedre situasjonen din eller hjelpe gruppen til å lykkes. Små ting som å ta seg tid til en 30-minutters lunsjpause for å dekomprimere er en måte å øke moralen på.

Han sa at det er bedre å finne noe å fokusere på og forbedre enn å ty til ekstrem oppførsel som å date din eneste inntektskilde.

«Det er nyttig å ta en oversikt over alt før du forlater skipet,» sa Lim.

Men når misnøye med jobb smitter over på andre deler av livet ditt, kan det være på tide å søke profesjonell hjelp. Tegn på psykiske plager (vedvarende humørsvingninger, sinne, søvnforstyrrelser, etc.) De kan trenge inn i kontormiljøet, mens arbeidsstress kan gjøre ting verre.

«Det er selvfølgelig ikke uvanlig at folk opplever tegn på å føle seg nedstemt, sint, irritabel og alle de negative følelsene i den situasjonen,» sa Lim.

Anbefaler at personer som trenger hjelp bruker bedriftens velvære- eller ansattes hjelpeprogrammer eller søker psykisk helsehjelp utenfor jobben.

«Men å være misfornøyd med jobben din betyr ikke at du har en psykisk lidelse,» understreket Lim.

Mer på Healthline