Influensasesong: 2018 kan være dødelig

En alvorlig variant av influensaviruset har gitt en kraftig start på influensasesongen 2018.

Mens influensasesongen alltid inntreffer i de kaldere månedene, rammer den litt tidligere enn vanlig i Nord-Amerika.

Og årets H3N2-stamme gir litt styrke.

Sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) forhold Antall stater med utbredt influensaaktivitet gikk fra 23 til 36.

Sykdommen har allerede rammet Texas hardt.

Forrige uke rapporterte helsemyndighetene i Dallas County femte dødsfall relatert til influensa.

Det var tjenestemenn i det sørøstlige Texas rapportering et økende antall influensatilfeller i midten av desember.

Arizona helsemyndigheter Hun sa i begynnelsen av desember hadde staten allerede hatt mer enn 1100 tilfeller av influensa. Sykdommen har rammet alle 15 fylker i staten.

Alt dette involverer helseeksperter.

«Vi strammer alle sikkerhetsbeltene,» sa Dr. William Schaffner, leder av avdelingen for forebyggende medisin ved Vanderbilt University Medical Center, til Healthline. «Vi forventer en moderat til alvorlig influensasesong. Det startet tidlig, er over hele USA og klatrer raskt.

Som alltid oppfordrer helseeksperter – fra spesialister på infeksjonssykdommer til nasjonale og internasjonale helseorganisasjoner – publikum til å ta influensasprøyter og ta andre tiltak for å forhindre overføring av influensa.

Året for H3N2

Siden hans første deteksjon hos mennesker i 2011 spilte H3N2-familien av influensavirus en rolle i hver influensasesong.

Eksperter visste med en gang at H3N2 sannsynligvis ville ramme den nordlige halvkule hardt denne vinteren.

Viruset har allerede spilt en stor rolle i det som viste seg å være en dårlig influensasesong i Australia. Influensaskuddet som ble brukt til å behandle mennesker på den sørlige halvkule var rapportert bare 10 prosent effektiv denne sesongen.

Det som kompliserer saken er det faktum at H3N2 er en mer skadelig stamme enn mange av virusene som er sett tidligere.

«Vi vet at historisk sett er H3N2-stammer mer alvorlige,» sa Schaffner. «De har en tendens til å forårsake flere komplikasjoner enn influensa: lungebetennelse, å måtte legges inn på sykehus og til og med dø – dette er nummer én».

«Nummer to, H3N2 har sin mest alvorlige innvirkning på eldre mennesker, og eldre mennesker er rett og slett mer sannsynlig å få alle disse komplikasjonene,» fortsatte han. «Den tredje tingen er at vaksinen vår, selv om den er veldig godt målrettet mot H3N2, er disse vaksinene ikke optimale mot H3N2, spesielt hos eldre mennesker. Så alle disse tingene vil konspirere for å gjøre det til en moderat til alvorlig influensasesong.

Schaffners team ved Vanderbilt er ett av 12 i USA som jobber under sponsing av CDC for å overvåke alvorlige tilfeller av influensa.

Disse er definert som bekreftede tilfeller av influensa som er alvorlig nok til å kreve sykehusinnleggelse.

Det er vanskelig å få representativ statistikk, da de fleste tilfeller av influensa ikke mottar laboratoriedokumentasjon.

Men Schaffner sier at han og hans kolleger over hele landet har sett antallet influensapasienter øke siden desember.

«Alle er forberedt, og folk fra klinikken refererer til legekontorene til legevaktene og faktisk sykehusene forventer at vi får en veldig travel vintersesong – helt til januar og begynnelsen av februar, det er da vi tenker oss om. influensa er i ferd med å nå toppen, sa Schaffner. «Dette betyr at vi alle må være klare med vår planlegging for å ta oss av pasientene som kommer inn på våre legevakter».

Den viktigste vaksinasjonen noensinne

De råd av helseeksperter har det ikke endret seg.

Hvis du vil unngå å få influensa, er det første du kan gjøre å vaksinere deg.

«Det er ikke for sent å bli vaksinert,» sa Schaffner. «Skynd deg og bli vaksinert. Ikke utsett. Gå til apoteket, legen din, klinikken din og bli vaksinert. «

Selv om dataene viser at influensavaksinen ikke er optimal mot H3N2-stammen, er det fortsatt den beste vaksinen vi har i dag.

«Selv om det ikke beskytter deg helt, vil det gjøre sykdommen mildere,» sa Schaffner. «Så hvis du tilfeldigvis får influensa til tross for vaksinen, er det mindre sannsynlig at du får komplikasjoner av lungebetennelse, mindre sannsynlighet for å måtte legges inn på sykehus, og ærlig talt er det mindre sannsynlig at du dør. Så vi må erkjenne at selv om vi ikke har en perfekt vaksine, er den fortsatt ganske bra. «

Det er også verdt å merke seg at til tross for den betydelige rollen til H3N2 i denne influensasesongen, er det ikke den eneste stammen i sirkulasjon.

For de mildere og mindre vanlige influensastammene er vaksinen betydelig mer effektiv.

Et siste insentiv for å vaksinere seg er å beskytte venner og familie.

«[Å bli vaksinert] gjør det mindre sannsynlig at viruset vil spre seg til venner, familie og kolleger,» sa Schaffner. «Ingen liker å være, som jeg sa, «den fryktede sprederen». Ingen ønsker å være kilden. Så det er nok av grunner, igjen, til å vaksinere seg og få det gjort raskt. «

For personer som lider av influensa, anbefaler Schaffner å ringe legen sin umiddelbart. De kan foreskrive et antiviralt middel som kan redusere effekten av sykdommen.