Atresia Tricuspide: Typer, Symptomer og årsaker

COS’er tricuspid atresia?

L’tricuspid atresia er en tilstand observert hos nyfødte der de oppstår uten en viktig del av hjertet kalt «8220; tricuspid ventilen & # 8221;. Denne ventilen spiller en rolle i hjertets essensielle funksjon, som pumper blodet mellom lungene og kroppen.

I noen nyfødte mangler tricuspidventilen eller har ikke utviklet seg tilstrekkelig. Tricuspid atresia er en medfødt sjeldent hjerte sykdom eller fødsel til fødselen. Det er en alvorlig tilstand og kan være farlig for livet.

Hvordan tricuspid atresia påvirker hjertet?

I et hjerte som fungerer riktig, strømmer blod fra kroppen til hjertet og dermed lungene, hvor hver blodcelle vil bli lastet med oksygen. Denne prosessen er kjent som oksygenering. Etter oksygenasjonen går blodet tilbake til hjertet og pumpes inn i kroppen.

Fire forskjellige hjerteventiler kontrollerer blodstrømmen i hjertet ditt. Ventilene tillater blodet å strømme mellom de fire forskjellige rommene som utgjør hjertet ditt. Disse fire rommene er atrium og høyre og venstre ventrikler. En vegg kjent som septumet skiller dem.

Trichuspid-ventilen er en av de fire ventiler som tillater blodet å strømme gjennom hjertet. Det er på høyre side av hjertet ditt. Når en baby mangler tricuspidventilen, må hjertet sirkulere blodet gjennom hjertet med to hull i septumet. Et hull er plassert mellom L’venstre og høyre atrium. L’andre er blant venstre og høyre ventrikler. Alle som ikke er født barn, har et hull mellom tiltakene som kalles ovale forråder, men lukkes vanligvis før fødselen, som en del av utviklingen av fosteret.

I nyfødte med tricuspid atresia, betyr den manglende trichuspidventilen at hjertet sirkulerer blodet med hullet mellom atriumene. I stedet for å lukke, forblir hullet åpent eller i noen tilfeller blir enda større. Hullet forblir åpent eller utvider mellom de to atriumene slik at blodet sirkulerer fra kroppen til hjertet. Når dette skjer, kalles hullet den interaktive septumfeilen (ASD).

For at hjertet skal pumpes blod til kroppen og lungene, må et barn med tricuspid atresia også utvikle et annet hull. Dette hullet er kjent som en defekt av den ventrikulære septumet (VSD). Et barn må være født med en VSD når tricuspid-ventilen mangler slik at hjertet hans effektivt kan pumpe blodet. VSD er plassert mellom venstre og høyre ventrikler. Dette tillater blodet å strømme fra venstre ventrikel Alle’pulmonal arterie i høyre ventrikel.

I noen nyfødte med tricuspid atresia, forblir et føtalfartøy som heter arteriell kanal åpen for at blodet sirkulerer fra lungene fra # 8217; aorta.

Hva er typer tricuspid atresia?

Det er tre former for tricuspid atresia. Typen er basert på hvor flott VSD er:

Vsd flott

Hvis hullet i hjertet av ditt nyfødte er flott, kan for mye blod komme til lungene. Dette kan føre til en betingelse kjent som kongestiv hjertesvikt (CHF).

Moderat VSD

Hvis babyen din har en moderat vsd, er hullet middels i størrelse. Dette hullet gjør det mulig for blodet å pumpe til lungene. Nyfødte med denne tilstanden vil oppleve mindre angst enn de med store eller små hull.

Små VSD

Hvis hullet er lite, blir blodet ikke pumpet fra lungene for å absorbere oksygen. Mangelen på oksygen til vitale organer kan gjøre huden til din nyfødte bli blå. Dette kalles cyanose.

Hva er symptomene på tricuspid atresia?

Symptomer på’tricuspid atresia er avhengig av den spesifikke hjertefeilet tilstede. Barn født med tricuspid atresia viser vanligvis tegn på lidelse i de første timene i livet. Noen barn kan imidlertid være sunne å føde og begynne å vise symptomer bare i de to første månedene av livet.

De vanlige symptomene som er forbundet med tricuspid atresia inkluderer:

 • rask pusting
 • Mangel på pusten eller dyspné
 • En farge av blåaktig eller cyanose hud
 • tretthet som oppstår under strømforsyningen
 • sakte vekst
 • svette

Hvis hullet i hjertet av det nyfødte er stort nok til å forårsake CHF, kan det være andre symptomer forbundet med denne tilstanden. Disse inkluderer hoste og hevelse ved bena og føttene, kjent som & # 8220; Edema & # 8221;.

Hva er årsakene til’tricuspid atresia?

Hjertet begynner å danne når et foster er bare 8 uker. Tricuspid atresia er resultatet av manglende evne til å vokse tricuspid ventil i denne vekstperioden. Legene vet ikke hvorfor dette skjer. L’tricuspid atresia er ofte vanlig i familier. Det oppstår også med noen genetiske eller kromosomale anomalier, inkludert Downs syndrom.

Hvordan diagnostisert L’tricuspid atresia?

Legen kan identifisere tricuspid atresia mens barnet fortsatt er i mors livmor. Preninary rutinemessig ultralyd som overvåker barnveksten, kan oppdage uregelmessigheter i hjertet av fosteret.

Etter barnets fødsel vil legen kunne diagnostisere tricuspid atresia som utfører en fysisk undersøkelse. Legen din kan finne et hjertepust og kunne legge merke til en blåaktig tone på babyens hud. Legen din kan også kjøre flere tester for å bekrefte diagnosen. Test kan inkludere:

 • A’ultralyd av hjertet
 • et elektrokardiogram
 • et ekkokardiogram
 • En thorax radiograph
 • en hjertekateterisering
 • En magnetisk resonans av hjertet

Hvordan det behandles L’tricuspid atresia?

Hvis barnet ditt er diagnostisert med tricuspid-atresia, vil den komme inn i en NEONATAL Intensive Care Unit (NICU). I neonatal intensiv terapi vil barnet ditt få spesialpleie for å behandle tilstanden. Hvis barnet ditt ikke puster, kan det bruke en åndedrettsvern eller en vifte. Barnet ditt kan også få narkotika for å opprettholde sin kardialfunksjon.

Etter barnets tilstand vil du stabilisere, de trenger kirurgi for å korrigere hjertefeil. For nyfødte som har tricuspid atresia, er tre kirurgiske inngrep vanligvis nødvendige mens hjertet og kroppen til barnet vokser og forandrer seg.

Shunt posisjonering

I de fleste barn med denne tilstanden foregår den første hjerteoperasjonen i de første dagene i livet. Denne prosedyren innebærer posisjonering av en shunt i hjertet for å opprettholde blodstrømmen til lungene.

Etter intervensjonen kan barnet ditt gå hjem. De vil trenge narkotika og overvåking for å oppdage komplikasjoner. En pediatrisk kardiolog vil overvåke barnets omsorg. Denne legen vil avgjøre når barnet ditt er klart for en annen operasjon.

Hemi-Fontan Prosedyre

Den andre operasjonen oppstår vanligvis når barnet har en i alderen mellom 3 og 6 måneder. Denne operasjonen er kjent som en Glenn Shunt eller Hemi-Fontan-prosedyre.

Venen som bærer blod i hjertet etter at han hevet oksygen i hele kroppen, kalles øvre cava vene. L’arterie som formidler blod fra hjertet til lungene kalles høyre pulmonal arterie. Denne prosedyren utføres for å koble den øvre Cava-venen til # 8217; høyre pulmonal arterie.

Fontan prosedyre

Etter denne intervensjonen vil barnet kreve en annen prosedyre som skal utføres når barnet ditt vil ha mellom 18 måneder og 5 år. Denne prosedyren er kjent som Fontan-prosedyren. I denne endelige operasjonen vil barnets kirurg skape en vei til fattig oksygenblod som vender tilbake til hjertet til å strømme inn i arteriene som vil lede dem direkte til lungene.

I det sjeldne tilfellet hvor barnet ditt ikke er kandidat for disse kirurgiske prosedyrene, vil barnets lege diskutere muligheten for en hjerte-transplantasjon.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Hvis barnet ditt har tricuspid atresia, trenger du kontinuerlig omsorg i år etter suksess. Åpen hjerteoperasjon vil være nødvendig. Denne operasjonen innebærer en rekke potensielle komplikasjoner, inkludert hjertesvikt.

Etter å ha utført kirurgi for å rette tricuspid atresia, vil barnet ditt ta vare på og overvåke kontinuerlig opptil 8217; voksen alder. Barn med tricuspid atresia er til størst risiko for følgende i løpet av livet:

 • et hjerteinfarkt
 • CHF
 • infeksjoner
 • arytmi

Du må kanskje ta medisiner for å forhindre disse forholdene. Helsesektoren din vil jobbe med deg for å behandle en omsorgsplan for barnet ditt.