Hvordan ikke å kunne sex har omdefinert min seksualitet og avtaler

Måten vi ser verdens plasma som vi velger å være, og delingen av spennende opplevelser kan ramme hvordan vi behandler hverandre, til det bedre. Dette er et kraftig perspektiv.

«La meg puste bare for et sekund,» hviske mens partnerens munn er noen få centimeter fra meg.

La oss begynne å puste sammen, en stor inspirasjon, en utånding. Jeg lukker øynene mine og prøver å slappe av. Spenningen i musklene mine er så intens at det er smertefullt. Jeg vil få dem til å oppløse.

Men igjen, min kropp fungerer som en barrikade under sex. Mine vaginale muskler er sterke og fast bestemt på å hindre alt i å komme inn i kroppen min.

Å ha noe som prøver å komme inn i meg under sex var som å treffe en vegg, fysisk og ofte følelsesmessig.

Slik følte jeg jeg i de åtte årene som jeg kjempet med vaginisme.

Eksperimentere med mine partnere på måter jeg ikke kunne gjøre hvis forholdet ikke var smertefullt & # 8211; Nye stillinger, foreløpig, penetrasjon, oralsex & # 8211; Jeg kjøpte sikkerhet i soverommet.

Vaginisme: En rask panorama

Noen kvinner opplever en ufrivillig sammentrekning av vaginale muskler kalt vaginisme. Bekkenbunnsmusklene stiver så mye at et objekt har problemer med å komme inn.

Symptomene på vaginisme inkluderer:

  • Brenner, skarp og dyp smerte når du prøver å penetrere
  • Manglende evne til å sette inn en swab, en finger eller en falsk gjenstand
  • Hvis penetrasjon er mulig, rive eller dyp smerte senere

Til slutt, under kjønn, begynte kroppen min å forutse smerten av penetrasjon. Min forventning gjorde opplevelsen enda verre, kroppen min har stoppet før forholdet ble fristet.

Kvinner som lider av vaginisme, opplever ofte stress, angst, panikk og depresjon, siden sex & # 8211; og ikke ha sex med penetrasjon & # 8211; Det kan bli bekymret.

Vaginisme vises på to måter i kvinner:

  • Den primære vaginismen er når vaginal penetrasjon aldri har blitt nådd.
  • Sekundær vaginisme oppstår når et traumer har skjedd, kirurgi eller stressfaktor som gjør forholdet umulig når det var mulig.

Selv om følelsesmessige faktorer, traumer og fødsel har vært knyttet til vaginisme, ikke alltid C’Det er en grunn til dette. Jeg tror jeg hadde en primær vaginisme siden ung alder, siden jeg aldri har vært i stand til å sette inn en buffer, men jeg er ikke sikker på hva som forårsaket det ennå.

Behandlinger kan inkludere:

  • Fysioterapi for bekkenbunnsmuskler
  • Besøk en psykolog i tilfelle traumer eller misbruk
  • Bruker dilatorer, som bidrar til å gjenoppbygge bekkenmuskler
  • Yoga, bekkenøvelser og meditasjon

Vaginisme er herdbar. Hvis penetrativ sex er smertefullt, virker det umulig for deg, fikse en avtale med legen din.

Møter når forholdet ikke er et alternativ for & # 8217

Vaginisme påvirker hovedsakelig sexlivet ditt og dine relasjoner, siden det vaginale forholdet blir nesten umulig.

Som en ung sexperson i mine sena tenåringer følte jeg meg beseiret. Da jeg begynte å skrive for første gang på vaginisme for tre år siden, var jeg fortsatt sint på kroppen min, med denne lidelsen ikke diagnostisert, med denne funksjonshemmingen som har barbert år med min seksuelle ungdom. Jeg følte ranet, isolert og fremmedgjort.

For tiden vurderer jeg vaginismen hvordan man skal forme hele min identitet. At’isolasjon og # 8217; fremmedgjøring bidro til min obsessive forskning på alt som er seksuelt. Han åpnet dørene i seksualiteten min.

En av de største bekymringene som folk med vaginisme har & # 8211; forståelig nok & # 8211; Avtaler er. Mange lurer på hvordan de kan støtte et forhold eller forklare problemer med en ny partner.

Fra min erfaring er den komplisert. Men ikke umulig.

Vaginismen har positivt påvirket seksualiteten min på mange måter

Mitt første forhold til alvorlig vaginisme & # 8211; noe som betyr at ingenting skjedde & # 8211; Det er fortsatt mitt lengste forhold til dato. Vi har gjort penetrativ sex bare tre ganger i fire år.

Vi improviserte, opplevd med spontanitet, og vi har blitt utrolig dyktige med foreløpige og oralsex, som ofte oppstår når du har å gjøre med en lammende seksuell lidelse.

I det øyeblikket gjorde det ofte ikke noe om at penetrasjonen ikke var en «8217;. Mine orgasmer på grunn av oralsex og klitorispiskulering de fremdeles viste meg stjernene. Og takket være dette eksperimentet, lærte jeg hva kroppen min vil og hvordan den vil ha det.

På en måte som ser tilbake noen år senere, kan jeg si at vaginismen har positivt påvirket seksualiteten min og måten jeg ser meg selv som en seksuell person.

Samtykke, flere ganger under sex, er ekstremt viktig

Som med enhver seksuell partner, er kommunikasjonen grunnleggende. Men når sex er umulig eller smertefull, kommer kommunikasjonen først.

Ikke bekymre deg for å drepe stemningen hvis kroppen din ber om hjelp. Det er også viktig å ha en partner som sjekker deg muntlig og visuelt.

Noen ganger, en følelse av at jeg trodde jeg kunne tåle å ha sex, ble raskt uutholdelig. Og alle begynner, jeg føler meg ikke alltid rolig i # 8217; uttrykke det.

Da jeg var yngre og jeg lærte hvordan jeg skulle håndtere denne tilstanden, var jeg helt frosset fra smerte. Jeg tyder ofte på å forbli stum, ikke i stand til å uttrykke hvordan hjertebelagte var. Jeg følte at kroppen min hadde blitt brutt ned i hele og den brennende følelsen hadde forlatt meg sjokkert.

Smerte til slutt ville ha tvunget meg til å stoppe min partner, gjennom tårer eller panikk.

Siden noen lysbevegelse kunne endre mine komfortnivåer, måtte min partner være samvittighet i hvert spill for å hindre ytterligere smerte, stille spørsmål som «8220; det virker ok?& # 8221; O & # 8220; og hvis jeg gjør det?& # 8221;

Oppdage andre sexaspekter kan være spennende

Siden penetrasjonen var for smertefull for meg, improvisert vi. Etter en stund, skjønte jeg at & # 8220; sex & # 8221; Det må ikke bety penetrativ sex eller sex som innebærer et falskt objekt. Sex er væske, så vel som min utviklings seksualitet.

Jeg var veldig følsom overfor smerte og glede, og jeg har raffinert områdene i kroppen min som elsket å bli kysset og som de likte å bli kysset. Jeg forstår at du kysser for Mezz’nå eller stimulere brystvorten kan være intime og svært erotiske.

Å kjenne kroppen min og hva som fikk meg til å føle meg, har bygget min tillit og min følelse av selvtillit, selv gjennom utfordringene i vaginismen. Selv om det kanskje ikke har vært min ideelle vei for å finne ut hva jeg likte i soverommet, er det en tur som jeg må godta.

Læring direkte kommunikasjon til sengs ga meg kontrollen av min glede

Dette betyr ikke at hvert forhold jeg hadde lyktes i form av kommunikasjon på vaginisme, spesielt fordi jeg har vært i stor grad engasjert med heteroseksuelle cis menn.

Når kroppen min var spent, trodde musklene, mange partnere trodde at tvinge seg selv ville ha tatt vare på denne tilstanden. Mer styrke betydde mer vellykket av dem. Men styrke har skapt flere problemer, mer smerte og avstand og mangel på tillit til vårt forhold.

Med noen partnere tillit jeg, min fysiske følsomhet tillot meg å beskrive hva jeg likte og hva ikke.

Siden alle organer er forskjellige, har kommunikasjonen fortsatt å tjene meg godt, selv under mitt kjønnsliv uten smerte. Men å bruke stemmen min var viktig da jeg hadde å gjøre med vaginisme, da kroppen min følte seg som mest ulikt alle.

& # 8220; mer enn det & # 8221; O & # 8220; Nei, så, la deg vise det & # 8221;, jeg sa til partnerne som ville registrere seg hos meg. På en eller annen måte ga min vaginisme meg mer kontroll i mine seksuelle begjær.

Det er viktig å ha en omfattende partner når du prøver smerte under sex. Uten en pasient og empatisk partner kan vaginisme være et uutholdelig aspekt av et forhold.

Også kommunisere ut av soverommet er viktig. Jeg vil foreslå å gi litteratur til din partner som forklarer detaljene i vaginisme og å ha åpne samtaler i denne forbindelse.

Nyt det langsommere sexet for livet

Lavere sex er en annen metode som jeg fortsatt innlemmer i mitt sexliv uten smerte.

HURRY Sex er ikke hyggelig for meg, men det virker som rask og rasende er en metode som mange mennesker resort.

Å ha langsommere sex gjør at jeg har kontroll over kroppen min, for å tilpasse meg når noe ikke var bra.

Min tid tillater meg også å fokusere på alle faktorene som fungerte og fortsetter å jobbe til fordel for kroppen min: smøring, attraksjon, penis størrelser og hvor mye jeg stolte på personen (for eksempel situasjonell vaginisme).

Men vaginismen er vanskelig. Det er svekkende, bidratt til mitt tap av libido, det gjorde meg utrolig manisk og forlot meg forvirret om kroppen min.

Ha en rapport etter forsvinningen av min vaginisme

Min nåværende partner prøvde aldri meg smerte. Vet ikke frustrasjonen som jeg måtte møte i årevis.

Han møtte meg etter å ha jobbet hardt for å behandle meg med dilatatorer, terapi og besluttsomhet. Og for dette er du takknemlig for deg. Med ham er de kulminasjonen av alle de årene som jeg kjempet og hevet som jeg omdefinert seksualiteten min.

Jeg føler meg mer forbundet med kroppen min nå som jeg vet at det er skjønnhet, men også dens styrke.

Gjennom år med arbeid, ømhet og angst, er de mer i tråd med seksualiteten min og de som er som en seksuell person enn jeg aldri var før. Og jeg skylder disse nettene med feil og øde.

Jeg følte en fremmed i kroppen min så lenge. Hans mekanismer var ute av min kontroll, men nå gjenopptok jeg den kraften. Denne kroppen er min.

S. Nicole Lane er en journalist av kjønn og helse for kvinner basert i Chicago. Hans skrifter dukket opp på Playboy, Rewire News, Hellow, bredt, Metro UK og andre Internett-vinkler. Det er også en utøver visuell artist Som fungerer med nye medier, montering og latex. Følg den opp Twitter.