Asymptomatiske bakterier i graviditet: Årsaker, behandling og andre

COS’er asymptomatiske bakterier?

Asymptomatiske bakterier oppstår når bakteriene er tilstede i en tømt urinprøve. Det er forårsaket av bakteriell kolonisering av urinveiene.

A’urinveisinfeksjon (UTI) forårsaker symptomer som hyppig vannlating, smertefull vannlating eller bekkenpersonell. Men asymptomatisk bakterie forårsaker ikke noen tydelige symptomer. Tilstanden refererer bare til deteksjonen av et stort antall bakterier i en prøve av urin.

Det er imidlertid gode grunner til å være bekymret for denne infeksjonen, spesielt hvis du er gravid. Det kan føre til en symptomatisk øvre IVU (dvs. PielonePhrite). PieloneFrite er en type nyreinfeksjon som kan føre til komplikasjoner under graviditeten.

Asymptomatiske bakterier treffer 1 prosent 5 av friske kvinner i premenopause og fra & fra’1.9 til 9.5% av gravide kvinner. Asymptomatisk bakterie er mindre utbredt hos menn.

Hva forårsaker asymptomatiske bakterier?

Bakteriene blir vanligvis introdusert i urinveiene under rapporten eller når den renser etter en tarmbevegelse. Bakterien E. coli er ansvarlig for de fleste tilfeller av asymptomatiske bakterier.

Andre bakteriearter kan også forårsake kolonisering, inkludert:

Hva er risikofaktorene for asymptomatiske bakterier?

Fordi asymptomatiske bakterier ikke forårsaker symptomer, er det viktig å vite hva risikoen for infeksjon øker.

Forskere har identifisert en serie risikofaktorer, inkludert:

Hvis du lider eller du kan ha ett av disse problemene eller medisinske forhold, kan du være i fare for asymptomatiske bakterier.

Imidlertid, andre Nylige kliniske retningslinjer, Screening for asymptomatisk bakteriuri er kun anbefalt for gravide, folk utsatt for visse endoskopiske urologiske prosedyrer og eldre med UTI-symptomer.

Hva er konsekvensene av asymptomatiske bakterier under graviditet?

I ikke-gravide kvinner forårsaker asymptomatiske bakterier sjelden alvorlige problemer. Men i gravide kan denne infeksjonen utvikle seg mot den høye, forårsaker akutt urinritt, akutt blærebetennelse og akutt pyelonephritis.

Bakteriuri kan føre til Uønskede graviditetsresultater Lav vekt ved fødselen og forretningen. Pretmerm Labor er den vanligste årsaken til alvorlige komplikasjoner, inkludert død, i nyfødte.

Ifølge L’Verdens helseorganisasjon (WHO), opptil 45 prosent Gravide kvinner med ubehandlede asymptomatiske bakterier vil utvikle pyelonephritis.

A’nyreinfeksjon kan også føre til akutt respiratorisk nødsyndrom (ARDS) eller sepsis. Sepsis oppstår når patogene organismer eller toksiner invaderer blod eller vev. Begge kan være farlig for livet.

Som en diagnostisert asymptomatisk bakterie diagnostiseres?

Fordi folk med denne tilstanden er per definisjon uten symptomer, er en positiv urinokultur, den eneste diagnosen betyr.

Hvis du er gravid, vil legen sannsynligvis kjøre en screening. Gravide kvinner bør være Skjermbilder Alle’Start av deres graviditet, mellom 12. og 16. uke.

Legen vil be deg om å gi en ren urinprøve halvveis. Denne prøven vil da bli sendt til et laboratorium som skal dyrkes. Denne prøven kan hjelpe legen til å identifisere typen og antall bakterier som er tilstede.

Laboratoriet bruker en måling som kalles enheter som danner kolonier per milliliter (CFU / ML) for å telle antall bakterier som er tilstede i urinprøven. I tilfelle asymptomatiske bakterier, er en positiv urinprøve definert som Minst 100 000 CFU / ml.

Hvis urinprøven er positiv og du ikke har symptomer på UTI, kan du bli diagnostisert med asymptomatiske bakterier.

De diagnostiske kriteriene varierer mellom menn og kvinner og mer spesifikt, gravide kvinner. Ikke-gravide kvinner må gi to påfølgende positive prøver av de samme bakterielle arter før de mottar en diagnose av asymptomatiske bakterier.

De fleste leger vil holde en gravid kvinne med en urinprøve som viser en «8217; tilstrekkelig bakteriell vekst. Menn og folk med et satt kateter må bare gi en positiv prøve.

Hvordan bli behandlet asymptomatiske bakterier under graviditet?

Bakterielle infeksjoner behandles vanligvis med antibiotika. Imidlertid krever ikke-gravide personer med asymptomatiske bakterier generelt ikke behandling. Dette skyldes at det ikke er noen negative effekter, og bakterier kan løse spontant over tid.

Inntaket av antibiotika kan også forstyrre den normale balansen mellom bakterier i kroppen. Videre kan overdreven reseptbelagte antibiotika fremme fremveksten av bakterielle stammer som er resistente mot antibiotika.

Imidlertid anbefales antibiotikabehandling av asymptomatiske bakterier for følgende grupper:

Folk i de ovennevnte gruppene skal screenes for asymptomatiske bakterier, slik at behandling kan starte lett hvis tilstanden er identifisert.

Hvilke typer antibiotika kan foreskrives under graviditeten?

En kort syklus med orale antibiotika er generelt nok til behandling. Legen vil trolig foreskrive en syklus av antibiotika fra syv til ti dager. Du bør sørge for at du fullfører hele syklusen av antibiotika som angitt av legen din.

Mange studier De sammenlignet flere antibiotika regimer og viste at de er like effektive i behandlingen av asymptomatiske bakterier. Sannsynligvis vil legen motta et forhold til urincolcture som viser de mest effektive antibiotikaene for dine spesifikke bakterier.

Antibiotika som vanligvis brukes til å behandle gravide kvinner med denne tilstanden inkluderer:

  • Ampicillin (prinsipper)
  • Amoxicillin (Amoxil)
  • cephalexine (Keflex)
  • Nitrofurantoin (makrodantin)

Legen vil sikkert foreskrive et antibiotika som er sikkert for bruk under graviditet. Noen antibiotika, som ciprofloxacin (Kypros), brukes ofte til å behandle urininfeksjoner i ikke-gravide kvinner, men brukes ikke ofte i svangerskapet på grunn av sikkerhetsproblemer for å utvikle fosteret.

Hva skjer etter behandling for asymptomatiske bakterier under graviditet?

Når behandlingsprogrammet er fullført, vil du besøke legen din igjen for å sjekke oppløsningen.

Etter å ha tatt antibiotika, vil gravide drive en’annen urin dyrking for å sikre at bakteriene ble drept. Hvis denne kulturen er negativ, kan de periodisk bli utsatt for reinfeksjon til fødsel.

Slik forhindrer du asymptomatisk bakterie?

Du kan bidra til å forhindre bakteriell kolonisering av urinveiene ved å følge disse retningslinjene:

Hva er utsiktene for asymptomatiske bakterier i svangerskapet?

Asymptomatiske bakterier er typisk en godartet tilstand hos de fleste. Imidlertid øker risikoen for infeksjoner som pyelonephritis for gravide kvinner. Som et resultat øker risikoen for for tidlig fødsel og andre komplikasjoner.

Gravide kvinner bør underkastes tidlig screening, og hvis tilstanden er tilstede, behandles med en kort syklus av antibiotika.

Kontakt lege dersom det i slutten av utviklingen symptomer, inkludert hyppig vannlating, bekkenpine eller andre IVU-indikatorer.