Fibroids etter overgangsalder: Hormoner, symptomer, behandling og andre

Beskrivelse

Livmor fibroider, Også kjent som fibroids eller leiomiomi, de er små svulster som vokser i en kvinnes vegg livmor. Disse svulstene er Benign, som betyr at de ikke er kreft. Imidlertid kan de forårsake smerte og andre irriterende symptomer.

Fibroids er de vanligste typene Godartede svulster Hos kvinner. De vokser oftere hos kvinner som er av fruktbar alder. Du kan fortsette å oppleve dem under og etter overgangsalder & # 8211; eller til og med utvikle dem for første gang i denne fasen av livet.

Mer informasjon om fibroider og på slipset med overgangsalderen.

Fibroids og hormoner

Ekstrogene hormoner og progesteron kan øke risikoen for fibroids. I overgangsalderen din, produserer kroppen din mindre østrogen og progesteron. Som et resultat reduseres risikoen for nye fibroider.

Nedgangen i hormonelle nivåer kan også bidra til å redusere størrelsen på eksisterende fibroider.

Risikofaktorer for fibroids

Noen risikofaktorer kan øke sjansene for å utvikle fibroider. De inkluderer:

Kvinner som er mer enn 40 år og Afroamerikanske kvinner De har også større risiko for fibroids.

Symptomer

Fibroids kan påvirke premenopause Og post-overgangsalderen Kvinner på forskjellige måter. Generelt har pre-emausale kvinner en tendens til å ha mer alvorlige symptomer.

Noen ganger er det ingen symptomer på fibroids i det hele tatt. Legen din kan oppdage fibroider i løpet av et år bekkenundersøkelse.

Kvinner, både i Premenopausa og i Postmenopausal, kunne manifestere følgende symptomer på fibroma:

En fibroma eller en gruppe fibroider som presser mot livmorveggen, kan direkte forårsake mange av disse symptomene. For eksempel, trykket på fibroids på din blære kan forårsake hyppigere vannlating.

Behandle fibroider etter overgangsalderen

Fibroids kan være vanskelig å håndtere.

De prevensjonspiller er for tiden den foretrukne farmakologiske behandlingen. Legen din kan gi deg råd Kirurgisk fjerning Dine fibroider, som er en prosedyre kjent som mioMectomy. Det kan også tas i betraktning A’hysterektomi eller kirurgisk fjerning av livmoren.

Hormonelle terapier

P-piller Jeg er en mulig måte å håndtere symptomer som smerte og overdreven blødning. Imidlertid vil de ikke redusere fibroids eller vil gå bort.

Det er bevis for å støtte … bruker begge deler Kombinasjon og bare progestic SUPERK PILLS FOR FIBROIDS. Progestins kan også lindre andre Symptomer på overgangsalderen og gjør erstatning av hormonelle terapier mer effektivt.

Andre hormonelle behandlinger som lindrer smerte og blødning inkluderer progestinale injeksjoner E Intrauterine enheter (IUD) de inneholder progestiner.

Miomectomy

Noen ganger MiomectomyDet utføres før du vurderer en’hysterektomi. Miomektomi tar sikte på å fjerne fibroma og krever ikke fjerning av livmor;. Miomectomies kan utføres på forskjellige måter, avhengig av fibroids posisjon.

Hvis det meste av fibroma er lokalisert i hele livmorhulen, kan du kjøre operasjonen hysteroskopisk (med L’et slank lyst rør).

I noen tilfeller vil legen din utføre en’gravering i underlivet. Størrelsen og posisjonen til graveringen ligner en § 8217; gravering brukt til a keisersnitt. Komplett utvinning vil ta fra 4 til 6 uker. Denne metoden er ikke så vanlig som de andre.

Legen din kan også kunne kjøre intervensjonen Laparoskopisk. Under laparoskopisk kirurgi praktiseres A’mindre gravering. Gjenopprettingstiden for laparoskopisk kirurgi er kortere, men denne typen kirurgi anbefales vanligvis bare for mindre fibroids.

Hvis fibroids dukker opp etter en myomektomi, kan legen din anbefale A’hysterektomi.

Hysterektomi

For alvorlige symptomer relatert til store og gjentatte fibroider, a hysterektomi kan være det beste alternativet. I denne typen operasjon fjerner legen din alt eller en del av livmoren din.

L’Hysterektomi kan anbefales for kvinner som:

 • De er nær overgangsalderen
 • Jeg er allerede i postmenopause
 • De har flere fibroider
 • De har veldig store fibroider
 • De prøvde mange terapier, de vil ha den mest endelige behandlingen og har ingen planer for graviditet i fremtiden

Det er tre typer hysterektomi:

 • Total. I denne intervensjonen fjerner legen hele livmoren og din cervix. I noen tilfeller kan de råde deg til å fjerne filen din Fallopian rør potetmos. Dette alternativet kan være det beste hvis du har bunter med store og utbredt fibroids.
 • Delvis / subtotal. Med denne operasjonen er bare din øvre livmor fjernet. Legen din kan anbefale dette alternativet hvis fibroids er et gjentakende problem i denne regionen i livmoren din. Dette kan bekreftes gjennom bildebehandlingstester.
 • Radikal. Dette er den viktigste formen for hysterektomi og brukes sjelden i behandlingen av fibroids. Noen ganger anbefales det for noen gynekologiske svulster. Med denne intervensjonen fjerner en lege livmoren, den øvre vagina, livmorhalsen og parametrene (de omkringliggende stoffene i # 8217; livmor og vagina).

L’Hysterektomi er den eneste måten å helt kurere fibroids. Hvert år, Omtrent 300.000 kvinner i USA gjennomgå denne operasjonen for å lindre fibroids.

Sammen kan du og legen din avgjøre om denne operasjonen vil være den beste behandlingen for fibroids for deg.

Andre behandlinger

Andre mulige behandlinger for menopausale eller postmenopausale kvinner inkluderer disse minimalt invasive prosedyrene:

 • MyLosis, hvor fibroider og blodkar blir ødelagt av varme eller elektrisitet; Et eksempel er prosedyren kjent som en tilgang
 • Tvunget ultralydkirurgi (FUS), som bruker høyfrekvente høyfrekvente lydbølger for å ødelegge fibroids
 • endometrial ablation, som Bruk varme, elektrisitet eller varmt vann Å ødelegge livmorbelegget
 • Embolisering av # 8217; uterinarterien, som avbryter blodstrømmen til fibroids

Outlook

Fibroids er vanligere i pre-emausale kvinner, men du kan også utvikle fibroids i overgangsalderen.

Snakk med legen din på måtene du kan administrere symptomene på fibroids, og hvis kirurgi er det riktige alternativet for deg. Fibroids som ikke forårsaker noen symptomer, kan ikke kreve noen behandling.