Asymmetriske øyne: Årsaker og behandling

Beskrivelse

Å ha asymmetriske øyne er helt normalt og sjelden. L’Ansikts asymmetri er svært vanlig og har perfekt symmetriske ansiktsegenskaper ikke normen. Selv om det kan være tydelig for deg, er uregelmessige øyne sjelden merke til andre.

Øynene kan virke uregelmessig på grunn av hudendringene som foregår som en naturlig del av aldring. Sjelden kan asymmetriske øyne skyldes en medisinsk tilstand.

Årsaker til uregelmessige øyne

Genetikk er en vanlig årsak til asymmetriske øyne. På samme måte som de andre funksjonene i ansiktet, er du sannsynlig at du har lignende egenskaper til foreldrene dine og andre familiemedlemmer. Hvis du ser nøye ut, vil du sannsynligvis legge merke til at andre i familien din ser ut til å ha et høyere øye med # 8217;.

Følgende er andre mulige årsaker til uregelmessige øyne og deres symptomer.

Enophalmus

L’Enoftalmo er øyets bakre bevegelse og oppstår når en medisinsk skade eller tilstand endrer plass bak øynene, forårsaker synkningen av øyet. Det kan oppstå plutselig eller gradvis gjennom årene.

Traumaen er den vanligste årsaken til enoftalmus, som å bli rammet i ansiktet eller treffer ansiktet under en ulykke D’bil. Det kan også skyldes en rekke medisinske forhold, inkludert de som påvirker sinushulen bak øynene.

Noen mennesker manifesterer ikke forskjellige symptomer fra # 8217; synker eller fallende utseende. Avhengig av årsaken kan du også merke en følelse av trekkraft under L’øye, brystproblemer eller ansiktssmerter.

Forholdene som kan forårsake enoftalmus inkluderer:

 • Kronisk maksillær bihulebetennelse
 • Silent brystsyndrom
 • Pagets sykdom
 • Maxillary brysttumorer
 • bendefekter

ptosis

Også kalt den fallende palpebraen, kan denne tilstanden være tilstede ved fødselen (medfødt) eller senere utviklet (ervervet). Ptosis er mer vanlig hos eldre. Det skjer når heismuskelen, som hevder øyelokket, strekker seg eller kommer av øyelokket, noe som gjør det lavere det. Forårsaker utseendet av asymmetriske øyne, så ser et øye ut enn # 8217;.

I noen mennesker treffer ptosen begge øynene. Aldingen er den vanligste årsaken til PTOSI, men kan også skyldes nevrologiske forhold, svulster og slag.

Hvis øyelokket senkes nok til å forstyrre visningen, anbefales kirurgi for å rette opp det. Kirurgi kan også utføres for estetiske grunner, hvis du ønsker det.

Propty

Proptose, som også kan defineres esophalmo, er fremspringet eller hevelse av en eller begge øyne. Graves sykdom er den vanligste årsaken hos voksne. Børster stoffene bak og rundt øyet, skyver okularpæren fremover. Sjelden kan propostose også skyldes infeksjoner, svulster eller blødninger.

Sammen med en endring i # 8217; aspektet av øynene dine, kan du også legge merke til:

 • smerte alle’øye
 • knappen i # 8217; uttalt øye
 • feber
 • Visjonsproblemer

Normal ansikts asymmetri

Å ha perfekt symmetriske ansiktsfunksjoner er svært sjeldne. De fleste har en variabel asymmetri i strekningen i ansiktet som regnes som normalt. Dette varierer også basert på alder, alder, kjønn og alt «etnisitet.

Normal ansikts asymmetri kan gjøre et høyere eller lavere øye på # 8217; andre. Noen ganger er de ikke uregelmessige øyne, men uregelmessige øyenbryn eller formen på nesen gjør uregelmessige øyne.

L’aldring er også en vanlig årsak til ansikts asymmetri. Med en alder av alderen mister vår hud og vårt myke vev elastisitet, noe som forårsaker en hud som kollapserer rundt seksjonene i ansiktet.

En revisjon av studiene i 2017 Bruke emphiacble mønstre, Viser ansikt & # 8220; Unaltered & # 8221; av en person ved siden av deres perfekte symmetri av høyre side og perfekt symmetri på venstre side, fant de at perfekt ansiktssymmetri oppfattes som en forvirrende og unattractive. En viss ansikts asymmetri er ikke bare normal, men det anses også som mer ønskelig.

Uregelmessig øyne behandling

Uregelmessig øyebehandling er vanligvis ikke nødvendig. Med mindre det er en grunnleggende medisinsk tilstand som krever behandling eller # 8217; Asymmetri forstyrrer visningen din, behandling er en personlig preferanse.

Det er ting som kan gjøres for å få øynene dine til å virke mer symmetriske, fra triks til sminke som du kan prøve hjemme for kirurgiske og ikke-kirurgiske kosmetiske prosedyrer.

Triks

Du kan bruke trikset til å få øynene dine mer symmetriske. Kontur, fremheve og andre teknikker kan brukes til å lage noen mer fremtredende trekk for å skape et balanse aspekt.

En blyant eller et pulver til øyenbryn kan hjelpe ensartet øyenbryn, som kan få øynene dine til å se uniform.

Det er online videoopplæringer for å hjelpe deg med å gjøre det. Mange kosmetiske butikker og varehus har sminkeartister og skjønnhetspleie som kan vise deg hvordan du bruker produktene for å forbedre egenskapene dine.

Øyenbryn løfting

Også kalt front eller ansiktsløft foryngelse, en panne ansiktsløftning er en kosmetisk prosedyre for å heve øyenbrynene. Det utføres av en estetisk kirurg under generell anestesi. Det er flere kirurgiske teknikker som kan brukes til å utføre ansikts ansiktsløftning, inkludert:

 • Løfter coronal pannen
 • Endoskopisk øyenbryn løfting
 • Øyenbryn løfting

Som med enhver kirurgisk prosedyre, er det potensielle risikoer, inkludert infeksjoner, blødninger og arr.

Botox

Botox kan noen ganger brukes som en midlertidig løsning for uregelmessige øyne. Mange ganger er de øyenbrynene til en person som er asymmetriske og gjør uregelmessige øyne som vises. L’Asymmetri av øyenbrynene er vanlig. Botox gir en’ikke-kirurgisk alternativ for en ansiktsløfting.

Botox, som er en muskuløs avslappende injiserbar, kan injiseres i # 8217; område rundt pannen, slik at den slapper av for å skape et aspekt av likevekt. Resultatene varer vanligvis omtrent fire måneder.

Blepharoplasty

Blepharoplasty er estetisk kirurgi som brukes til å korrigere uregelmessige øyelokk. Prosedyren gjør ikke symmetriske øyne, men det kan få dem til å virke selv om overflødigheten av fett eller hud gjør at asymmetriske øyne ser ut som.

Under prosedyren fjernes overflødig stoff, for eksempel fett, muskler og lær, fra de øvre eller nedre øyelokkene. Blåmerker og hevelse er vanlige og varer omtrent to uker. Gravering arr kan ta flere måneder å falme.

Orbital kirurgi

Orbital kirurgi er kirurgi av’bane, som er ditt øye hulrom. L’bane består av fire beinvegger, øyeboll, øye muskler, optisk nerve og fett.

Det er flere kirurgiske prosedyrer som brukes til å behandle traumer og medisinske forhold som påvirker dette rommet. Dette kan inkludere kirurgi for å reparere frakturer eller fjerne tumorer eller orbital dekompresjonskirurgi som brukes til å behandle exophthalmo forårsaket av sykdommen av graver og infeksjoner.

Gjør ingenting

Med mindre asymmetriske øyne forårsaket av en medisinsk tilstand eller forårsake synsproblemer, er behandlingen ikke nødvendig. I dette tilfellet er behandlingen for kosmetiske formål og basert på et personlig valg.

Når skal du se en lege

Hvis du opplever synproblemer eller andre symptomer, som øye smerte, hevelse eller knapp følelse i ett øye, snakker med en lege om å referere til en oftalmolog. Hvis ser på øynene dine har endret seg på grunn av et traumer eller en lesjon som involverte hodet eller ansiktet, gå til beredskapsrommet.

Ta bort

Uregelmessige øyne anses å være normale og sjelden et medisinsk problem. Vi pleier å være den mest kritiske med oss ​​selv, men det er sannsynlig at ingen andre har lagt merke til asymmetrien. Hvis du er bekymret for hva som forårsaket asymmetrien eller du finner andre symptomer, snakk med en lege.