Svart øye: årsaker og behandling

Årsaker til’svart øye

Et svart øye er utseendet på blåmerker rundt øynene. Det er vanligvis resultatet av et hode eller ansikts traumer, som forårsaker blødning under huden. Når små blodkar, eller kapillærer, under hudbrudd, kommer blod ut i det omkringliggende stoffet. Dette er det som forårsaker misfarging eller dannelsen av blåmerker.

De fleste svarte øyne er ikke alvorlige, men noen ganger kan det være en indikator på en medisinsk nødsituasjon som en brudd på skallen. L’svart øye er også angitt som blåmerker og blåmerker rundt øynene.

Svarte øyne kan vises etter noen kirurgiske prosedyrer, for eksempel en neseoperasjon eller en løfting. Et svart øye kan oppstå når blodet, stammer fra fronten eller nesen, innskudd av tyngdekraften under øyet. & # 8220; Raccoon Eyes & # 8221; refererer til blodet som er deponert under øynene og er forbundet med en brudd på bunnen av skallen.

I løpet av noen dager er den svarte og blå fargen på blåsene rundt øynene dempet i gul eller grønn. Dette skyldes at blodet under huden til slutt bryter og reabsorberes i det omkringliggende vevet.

Avhengig av mengden blod samlet alle «8217; indre av huden, kan stoffene ta opptil to uker for å gå tilbake til normal farge.

Det er viktig å være oppmerksom på at uforklarlige blåmerker i noen du kjenner, kan være et tegn på vold i hjemmet eller misbruk. Dine helsepersonell er pålagt ved lov å stille spørsmål for å sikre at du er trygg i din innenlandske situasjon.

Diagnose av årsaken til det svarte øyet

Hvis du ser etter medisinsk behandling for et svart øye, vil legen utføre en grunnleggende undersøkelse. De vil også spørre hvordan & # 8217 skjedde; ulykke og informere deg om relaterte lesjoner. Legen din vil teste visningen din ved å peke på et lys i øynene dine, og vil også be deg om å følge fingeren med øynene dine.

Hvis en skallen fraktur er mistenkt, vil legen bestille en tac og en radiografi av ansiktet og hodet. Hvis du mistenker en øyeskader, vil du bli rettet mot en oftalmolog. Denne spesialisten kan sette et fargestoff i øyet for å teste slitasjen i øyebollet.

For en mulig kranialtrauma, vil du bli rettet mot en neurosurge. For mistenkelige frakturer i ansiktet, vil du bli rettet til en Orl-spesialist.

Tilknyttede forhold Alle’svart øye

Forholdene som sannsynligvis er forbundet med et svart øye, inkluderer:

 • knust nese
 • hjernerystelse
 • Dengue-feber
 • hemofili
 • Epidural hematom
 • Okulære nødsituasjoner
 • Hode skader
 • Faktor mangel ii
 • Faktor mangel V.
 • Faktor mangel VII
 • Faktor mangel X.
 • Sjokkert barnesyndrom
 • Skallen fraktur
 • Dural Hematoma Diving
 • Von Willebrand sykdom

Behandle svarte øyne

Svarte øyne på grunn av en mindre lesjon kan behandles med is, hvile og smertestillende midler. Du vil bli foreslått et oppfølgingsbesøk hos legen din hvis du har visuelle endringer eller vedvarende smerte.

Hvis hevelse og smerte følger med blåmerker, bruk en kald pakke i 20 minutter og fjern den i 20 minutter. Når hevelsen er redusert, kan du bruke en varm pakke for å fremme blodreabsorpsjon.

For smerte og pulsering kan du ta smertestillende midler som L’ibuprofen eller paracetamol. Unngå å sette press på det berørte området.

Det er mange hjemme rettsmidler som du kan bruke til å behandle et svart øye. En ispakke er den beste metoden. Noen ganger bruker folk frosne pakker med rå kjøtt. Det er bedre å unngå det, siden kjøttet kan inneholde skadelige bakterier.

L’Arnica er et godt urtemedisin for å redusere hevelse. Vitaminer C og K vil også fremme helbredelse og redusere hevelse.

Svart øye hos barn og små barn

Små barn vil trenge en kald pakke på øynene i 15 minutter om gangen i løpet av dagen. Det kan også være nødvendig å ha øyevern fordi hevelse kan tvinge nedleggelsen av & # 8217;.

Hjemme, hold sønns hode høyere enn en dag for en dag eller to. Prøver å hindre at de er for aktiv. Hindre også sønnen din i å knuse øynene dine.

Når du ser etter umiddelbar medisinsk behandling

Svarte øyne er ledsaget av et utvalg av symptomer som kan be om medisinsk behandling.

Et svart øye kan være konsekvensen av en ansiktsfraktur. Du må kontakte en lege umiddelbart for noen ødelagte bein på ansiktet eller hodeskallen din.

Hvis hodepine vedvarer eller hvis et tap av syn eller samvittighet oppstår, kan det svarte øyet være et symptom på en hjernens følelse eller en brudd. Andre symptomer på cerebral følelser inkluderer:

 • kvalme
 • Han retched
 • svimmelhet
 • sløvhet
 • Minnet faller

A’Andre alvorlige bekymringer er drenering av blod eller klar væske fra nesen eller fra # 8217; øre. Selv blodet på overflaten av øyebollet er en årsak til bekymring. Dette kan være et tegn på en ødelagt øyeboll eller skadet blodkar i # 8217;. Dette kan forårsake ekstra hevelse og infeksjon, som kan gjøre ubevisst øyet og uskarpt.

Mulige komplikasjoner på’svart øye

Noen ganger kan svarte øyne forekomme uten traumer som slår øyet. Hvis du lider av dårlige nasalallergier, kan du få kontrakt & # 8220; allergisk glitter & # 8221;. Disse glitteren kan forårsake mørke sirkler eller # 8217; utseende av et svart øye fordi blodet er litt hindret. De små årene under øyet vil akkumulere med blod og forstørre fordi blodet kommer tilbake til hjertet ditt langsommere.

Selv om det er svært lite sannsynlig, kan et svart øye i et barn uten traumer tegn være et tidlig symptom på myeloid leukemi.

Outlook

De fleste tilfeller av svart øye kan behandles hjemme med is, hvile og smertestillende midler. Et svart øye kan vare fra en til to uker mens blåmerker helbrede og blodet absorberes sakte i huden.

For å sikre en rettidig gjenoppretting fra et svart øye, unngå å gjøre følgende:

 • Bruk for mye press
 • Vedlikehold av varmen på det berørte området
 • praktisere sport eller være for mye aktiv på en måte som vil forberede deg til ekstra skader