15 unike matvarer for helligdager fra hele verden

Maten er hjørnesteinen i juleferien. Bringer sammen venner og slektninger til å dele minner, kulturelle tradisjoner og gode smaker.

Fra fiken pudding til fruktkake, kan mange matvarer bringe julegjær eller en dårlig smak i munnen. Avhengig av hvor du bor, kan mat som anses som en normal del av feriefestet for noen virke absolutt rart for andre.

Her er 15 unike festlige matvarer verdsatt over hele verden.

Del på Pinterest

1. Yule Log (Frankrike)

Også kjent som Yule Log, er Bûche de Noël en søt kake som serveres i Frankrike i julen.

Selv om det er mange varianter, er en av de vanligste typene laget med krem, pulverisert kakao, egg, sukker og vanilje ekstrakt. Det er vanligvis dekorert med issukker og frukt.

Bûche de Noël feirer tradisjonen med å kutte og brenne en spesielt valgt belastning kjent som julestammen. Denne hedensk tradisjonen ble introdusert i det kristne partiet mange århundrer siden.

De fleste liker denne kaken mellom julaften (24. desember) og nyttår (1. januar).

2. Shuba (Russland)

Del på Pinterest

Mens de fleste land feirer jul 25. desember, er Russland et av de få landene som feirer denne ferien den 7. januar i henhold til Giuliano-ortodokse kalenderen.

Colloquially kjent som & # 8220; sild under en pels & # 8221; Shuba er en populær tallerken som serveres i løpet av juleferien i Russland. Dens hovedbestanddeler inkluderer sildesring, kokte egg, majones og revet grønnsaker som gulrøtter, rødbeter, poteter og løk.

Parabolen tar navnet sitt fra sitt øvre lag, som vanligvis er laget av majones eller en bete dressing som husker en varm vinterjakke.

Selv om dette kan virke som en ikke-konvensjonell plate, er det en «8217, utmerket kilde til protein, kalium, antioksidanter og vitaminer A og B (1, 2, 3).

3. Yebeg Wot (Etiopia)

Del på Pinterest

På samme måte som den nasjonale parabolen av Etiopia, er Doro Wat (kyllinggryter), Yebeg Wot en populær lammestokk som serveres i løpet av juleferien.

Uker før ferien nærer bøndene lam med et hyperkalorisk diett. Denne døren til fett og øm, som legges til en stuing av løk, tomater, hvitløk, kibbeh (etiopisk smør), blanding av berber krydder og forskjellige krydder.

Mange serverer yebeg wot med injera, en populær focaccia.

Denne parabolen er en rik kilde til protein, karbohydrater og antioksidanter.

4. Spicy Hot Chocolate (Peru)

Del på Pinterest

Hvis du tror du vet hvordan du skal forberede den beste varm sjokolade, kan du prøve Peru’s krydret varm sjokolade.

Denne kremete varm sjokolade med en fotball er laget med sjokolade, kondensert eller fordampet melk og en kombinasjon av krydder, som kanel, pulverpepper, nellik og muskatmutter.

Faktisk er denne drinken så populær som har sin begivenhet kjent som Chocolatadas, hvor folk møtes og serverer krydret varm sjokolade med en berømt kake kjent som Panetón.

5. Hakkekaker (England)

Del på Pinterest

Også kjent som hakket kjøtt eller julekake, er bakken kjøttkake en veldig populær og historisk juledagen.

Til tross for navnet, er de fleste moderne hakket kjøttkaker uten kjøtt. Tradisjonelt ble bakken kjøttkaker laget av biff eller ristet fårekjøtt, sueggna, tørket frukt og krydder.

Imidlertid består de fleste varianter i dag bare av korte bakverk, tørkede epler og rosiner, destillert likører, vegetabilsk fett og en blanding av krydder som inneholder muskatmyr, nellik og kanel.

Det er interessant å merke seg at kakene hadde en avlang form for å representere en krybbe, selv om de fleste bakken kaker som serveres i dag, er sirkulære.

6. Bibingka (Filippinene)

Del på Pinterest

I løpet av juleferien er Bibingka et vanlig frokostelement i Filippinene.

Bibingka består av rismel eller klebrig ris, kokosmelk, sukker og innpakket vann og kokt i bananblader. Egg, ost og kokosflak blir noen ganger tilsatt som en pakning.

Denne parabolen serveres vanligvis til frokost eller etter Simbáng Gabi, en serie på ni dager med Filippinene Catholic Messe som fører til jul.

Faktisk er det vanlig å ha matstasjoner satt opp utenfor kirken for de troende som kjøper bibingka og andre populære desserter, som dampet ris kaker kjent som Puto Bumbong. Mange liker disse delikatesser med en kopp te eller varm kaffe.

7. Smør tarts (Canada)

Del på Pinterest

Selv om en typisk kanadisk diett ligner på en typisk amerikansk diett, har den noen klassiske delikatesser.

Butter tarts er en kanadisk dessert som serveres i mange ferier, men fremfor alt under Thanksgiving og jul.

De er små bakverk med en søt fylt med smør, sukker, sirup d’Maple eller mais, egg og noen ganger valnøtter og rosiner. Nyt disse tårene med en kopp kaffe for maksimal glede.

8. Latkes (Israel)

Del på Pinterest

Under l’Hanukkah, latkene er en deilig base mat på de fleste middagsretter. På hebraisk er parabolen kjent som levivot.

Stekt i varm olje, latkene er symbolet på oljen som ifølge en tekst som fungerer som en sentral kilde til den jødiske religiøse loven, opplyst menoraen i 8 dager, selv om det hadde nok olje bare for 1 dag.

Laget med de enkleste ingrediensene, kan du forberede latkes med hakkede poteter og løk, egg og breadcrumbs eller matzo. Stek det i kokende olje og du vil ha deilige latkes.

Andre populære Hanukkah delikatesser inkluderer sufganiyot (gelé donuts), challah (flettet brød) og biffbryst.

9. Hangikjöt (Island)

Del på Pinterest

Serveres i julen, er Hangikjöt en av de mest populære islandske festlige matvarer.

Det oversetter til Hanging Meat & # 8221; og inkluderer lam eller røkt fårekjøtt. Hans navn stammer fra den tradisjonelle praksisen for å henge røkt kjøtt i en røyking stabil i flere uker for å utvikle en røkt og salt smak.

L’Hangikjöt serveres vanligvis med grønne bønner, poteter dekket med hvit béchamel og kontur av rød syltet kål.

10. Railway Chung (Vietnam)

Del på Pinterest

Bahn Chung er en elsket ris kake likte under Tết (vietnamesisk nyttår).

Denne parabolen er laget med klebrig ris, svinekjøtt, mungbønner, grønne løk, fiskesaus og krydder som salt og pepper.

I tillegg til dens utmerkede smak, er den plassert før familien alter for å hylle forfedrene og bønnene for neste år.

11. Søtsaker (Puerto Rico)

Del på Pinterest

Skurkene er en klassisk julegave i Puerto Rico.

Å lage pasteller tar tid og tålmodighet. Innsiden av fargestifter består av en blanding av hakket svinekjøtt og en krydder saus blandet adobo. Utsiden er laget med en spesiell masa deig basert på revet grønne bananer, Yautía og krydder.

Etter å ha forlatt deigen i noen timer, plasser Masa på bananbladene, blir svinekjøttet lagt til og wraps.

Puerto Rican Tradisjonelle fargestifter er kokt i varmt vann og servert med ris, kjøtt, fisk, krydret erter og krydret saus til en deilig feriefestival.

12. Eggnog (USA)

Del på Pinterest

Zabaione er ikke en feriefest over hele verden. Faktisk er det hovedsakelig verdsatt i USA og Canada.

Denne drinken er laget av melk, krem, pisket egghvites, eggeplommer; egg og sukker, og gir en kremaktig og jevn konsistens.

De fleste elsker Zabaione som en alkoholholdig drikk ved å legge til rom, bourbon eller brandy.

1. 3. Fasting (Ukraina)

Del på Pinterest

Kutia er en tradisjonell tallerken med den populære julaften blant medlemmene i den ukrainske ortodokse kirken. Som en del av Giuliano-kalenderen faller julaften den 6. januar.

Det er vanligvis det første kurset som en del av Sviata Veccheria, et vegetarisk parti på 12 retter for å feire de 12 apostlene.

Basert på kokte hvetebær, valmuefrø, tørket frukt og honning, er denne parabolen rik på næringsstoffer, som er et fokuspunkt for denne ukrainske festivalen. Faktisk er denne parabolen så viktig for måltidet at alle gjester skal ha minst en skje.

Det er imidlertid vanlig å vente på den første stjernen i himmelen som skal vises før graven graves.

14. Fristelsen til Jansson (Sverige)

Del på Pinterest

Også kjent som fristelsen til Jansson, er denne gryten sammensatt av poteter, løk, krem, breadcrumbs og Sprats, en liten fisk og fett som ligner på sardiner.

Vanligvis er det ledsaget av en matbuffé kjent som & # 8220; som oversetter til Yule & # 8221; O & # 8220; Julbordet & # 8221;. Det er verdsatt med mat som bakte skinke, kjøttboller, fisk, kokte poteter, oster og ulike kokte grønnsaker.

Opprinnelsen til hans navn er kontroversielt, selv om mange tror at han stammer fra en kjent sanger D’arbeid kjent som Janzon Skin.

15. Julekake (global)

Del på Pinterest

Julekake er en populær søt over hele verden.

Det er en type fruktkake basert på mel, egg, sukker, krydder, kandiserte kirsebær, tørket frukt og brennevin. Den tradisjonelle jule desserten er utarbeidet minst 2 måneder på forhånd for å tillate en tilstrekkelig tid for & # 8220; fôring & # 8221; Sakte kaken med brandy hver 2 uker. Endelig er den dekket med en marsipan glasur.

Selv om det hovedsakelig er kjent som britiske desserter, tjener mange land julekake i juleferien. Faktisk er Sørkoreanene kjent for sine vakre og kunstneriske juledekorasjoner.

Bunnlinjen

Mange kulturer feirer juleferien av forskjellige grunner. Uansett om det er jul, Hanukkah eller nyttår, spiller mat en sentral rolle i feiringer rundt om i verden.

Fra de første saltede rettene til søte desserter, gir hver kultur en unik berøring til denne munteresesongen.

Med ferien bak hjørnet, husk å nyte all den deilige maten og minnene de vil ta.

[Katter] Nutrition [/ katter]
15 unike matvarer for helligdager fra hele verden

Maten er hjørnesteinen i juleferien. Bringer sammen venner og slektninger til å dele minner, kulturelle tradisjoner og gode smaker.

Fra fiken pudding til fruktkake, kan mange matvarer bringe julegjær eller en dårlig smak i munnen. Avhengig av hvor du bor, kan mat som anses som en normal del av feriefestet for noen virke absolutt rart for andre.

Her er 15 unike festlige matvarer verdsatt over hele verden.

Del på Pinterest

1. Yule Log (Frankrike)

Også kjent som Yule Log, er Bûche de Noël en søt kake som serveres i Frankrike i julen.

Selv om det er mange varianter, er en av de vanligste typene laget med krem, pulverisert kakao, egg, sukker og vanilje ekstrakt. Det er vanligvis dekorert med issukker og frukt.

Bûche de Noël feirer tradisjonen med å kutte og brenne en spesielt valgt belastning kjent som julestammen. Denne hedensk tradisjonen ble introdusert i det kristne partiet mange århundrer siden.

De fleste liker denne kaken mellom julaften (24. desember) og nyttår (1. januar).

2. Shuba (Russland)

Del på Pinterest

Mens de fleste land feirer jul 25. desember, er Russland et av de få landene som feirer denne ferien den 7. januar i henhold til Giuliano-ortodokse kalenderen.

Colloquially kjent som & # 8220; sild under en pels & # 8221; Shuba er en populær tallerken som serveres i løpet av juleferien i Russland. Dens hovedbestanddeler inkluderer sildesring, kokte egg, majones og revet grønnsaker som gulrøtter, rødbeter, poteter og løk.

Parabolen tar navnet sitt fra sitt øvre lag, som vanligvis er laget av majones eller en bete dressing som husker en varm vinterjakke.

Selv om dette kan virke som en ikke-konvensjonell plate, er det en «8217, utmerket kilde til protein, kalium, antioksidanter og vitaminer A og B (1, 2, 3).

3. Yebeg Wot (Etiopia)

Del på Pinterest

På samme måte som den nasjonale parabolen av Etiopia, er Doro Wat (kyllinggryter), Yebeg Wot en populær lammestokk som serveres i løpet av juleferien.

Uker før ferien nærer bøndene lam med et hyperkalorisk diett. Denne døren til fett og øm, som legges til en stuing av løk, tomater, hvitløk, kibbeh (etiopisk smør), blanding av berber krydder og forskjellige krydder.

Mange serverer yebeg wot med injera, en populær focaccia.

Denne parabolen er en rik kilde til protein, karbohydrater og antioksidanter.

4. Spicy Hot Chocolate (Peru)

Del på Pinterest

Hvis du tror du vet hvordan du skal forberede den beste varm sjokolade, kan du prøve Peru’s krydret varm sjokolade.

Denne kremete varm sjokolade med en fotball er laget med sjokolade, kondensert eller fordampet melk og en kombinasjon av krydder, som kanel, pulverpepper, nellik og muskatmutter.

Faktisk er denne drinken så populær som har sin begivenhet kjent som Chocolatadas, hvor folk møtes og serverer krydret varm sjokolade med en berømt kake kjent som Panetón.

5. Hakkekaker (England)

Del på Pinterest

Også kjent som hakket kjøtt eller julekake, er bakken kjøttkake en veldig populær og historisk juledagen.

Til tross for navnet, er de fleste moderne hakket kjøttkaker uten kjøtt. Tradisjonelt ble bakken kjøttkaker laget av biff eller ristet fårekjøtt, sueggna, tørket frukt og krydder.

Imidlertid består de fleste varianter i dag bare av korte bakverk, tørkede epler og rosiner, destillert likører, vegetabilsk fett og en blanding av krydder som inneholder muskatmyr, nellik og kanel.

Det er interessant å merke seg at kakene hadde en avlang form for å representere en krybbe, selv om de fleste bakken kaker som serveres i dag, er sirkulære.

6. Bibingka (Filippinene)

Del på Pinterest

I løpet av juleferien er Bibingka et vanlig frokostelement i Filippinene.

Bibingka består av rismel eller klebrig ris, kokosmelk, sukker og innpakket vann og kokt i bananblader. Egg, ost og kokosflak blir noen ganger tilsatt som en pakning.

Denne parabolen serveres vanligvis til frokost eller etter Simbáng Gabi, en serie på ni dager med Filippinene Catholic Messe som fører til jul.

Faktisk er det vanlig å ha matstasjoner satt opp utenfor kirken for de troende som kjøper bibingka og andre populære desserter, som dampet ris kaker kjent som Puto Bumbong. Mange liker disse delikatesser med en kopp te eller varm kaffe.

7. Smør tarts (Canada)

Del på Pinterest

Selv om en typisk kanadisk diett ligner på en typisk amerikansk diett, har den noen klassiske delikatesser.

Butter tarts er en kanadisk dessert som serveres i mange ferier, men fremfor alt under Thanksgiving og jul.

De er små bakverk med en søt fylt med smør, sukker, sirup d’Maple eller mais, egg og noen ganger valnøtter og rosiner. Nyt disse tårene med en kopp kaffe for maksimal glede.

8. Latkes (Israel)

Del på Pinterest

Under l’Hanukkah, latkene er en deilig base mat på de fleste middagsretter. På hebraisk er parabolen kjent som levivot.

Stekt i varm olje, latkene er symbolet på oljen som ifølge en tekst som fungerer som en sentral kilde til den jødiske religiøse loven, opplyst menoraen i 8 dager, selv om det hadde nok olje bare for 1 dag.

Laget med de enkleste ingrediensene, kan du forberede latkes med hakkede poteter og løk, egg og breadcrumbs eller matzo. Stek det i kokende olje og du vil ha deilige latkes.

Andre populære Hanukkah delikatesser inkluderer sufganiyot (gelé donuts), challah (flettet brød) og biffbryst.

9. Hangikjöt (Island)

Del på Pinterest

Serveres i julen, er Hangikjöt en av de mest populære islandske festlige matvarer.

Det oversetter til Hanging Meat & # 8221; og inkluderer lam eller røkt fårekjøtt. Hans navn stammer fra den tradisjonelle praksisen for å henge røkt kjøtt i en røyking stabil i flere uker for å utvikle en røkt og salt smak.

L’Hangikjöt serveres vanligvis med grønne bønner, poteter dekket med hvit béchamel og kontur av rød syltet kål.

10. Railway Chung (Vietnam)

Del på Pinterest

Bahn Chung er en elsket ris kake likte under Tết (vietnamesisk nyttår).

Denne parabolen er laget med klebrig ris, svinekjøtt, mungbønner, grønne løk, fiskesaus og krydder som salt og pepper.

I tillegg til dens utmerkede smak, er den plassert før familien alter for å hylle forfedrene og bønnene for neste år.

11. Søtsaker (Puerto Rico)

Del på Pinterest

Skurkene er en klassisk julegave i Puerto Rico.

Å lage pasteller tar tid og tålmodighet. Innsiden av fargestifter består av en blanding av hakket svinekjøtt og en krydder saus blandet adobo. Utsiden er laget med en spesiell masa deig basert på revet grønne bananer, Yautía og krydder.

Etter å ha forlatt deigen i noen timer, plasser Masa på bananbladene, blir svinekjøttet lagt til og wraps.

Puerto Rican Tradisjonelle fargestifter er kokt i varmt vann og servert med ris, kjøtt, fisk, krydret erter og krydret saus til en deilig feriefestival.

12. Eggnog (USA)

Del på Pinterest

Zabaione er ikke en feriefest over hele verden. Faktisk er det hovedsakelig verdsatt i USA og Canada.

Denne drinken er laget av melk, krem, pisket egghvites, eggeplommer; egg og sukker, og gir en kremaktig og jevn konsistens.

De fleste elsker Zabaione som en alkoholholdig drikk ved å legge til rom, bourbon eller brandy.

1. 3. Fasting (Ukraina)

Del på Pinterest

Kutia er en tradisjonell tallerken med den populære julaften blant medlemmene i den ukrainske ortodokse kirken. Som en del av Giuliano-kalenderen faller julaften den 6. januar.

Det er vanligvis det første kurset som en del av Sviata Veccheria, et vegetarisk parti på 12 retter for å feire de 12 apostlene.

Basert på kokte hvetebær, valmuefrø, tørket frukt og honning, er denne parabolen rik på næringsstoffer, som er et fokuspunkt for denne ukrainske festivalen. Faktisk er denne parabolen så viktig for måltidet at alle gjester skal ha minst en skje.

Det er imidlertid vanlig å vente på den første stjernen i himmelen som skal vises før graven graves.

14. Fristelsen til Jansson (Sverige)

Del på Pinterest

Også kjent som fristelsen til Jansson, er denne gryten sammensatt av poteter, løk, krem, breadcrumbs og Sprats, en liten fisk og fett som ligner på sardiner.

Vanligvis er det ledsaget av en matbuffé kjent som & # 8220; som oversetter til Yule & # 8221; O & # 8220; Julbordet & # 8221;. Det er verdsatt med mat som bakte skinke, kjøttboller, fisk, kokte poteter, oster og ulike kokte grønnsaker.

Opprinnelsen til hans navn er kontroversielt, selv om mange tror at han stammer fra en kjent sanger D’arbeid kjent som Janzon Skin.

15. Julekake (global)

Del på Pinterest

Julekake er en populær søt over hele verden.

Det er en type fruktkake basert på mel, egg, sukker, krydder, kandiserte kirsebær, tørket frukt og brennevin. Den tradisjonelle jule desserten er utarbeidet minst 2 måneder på forhånd for å tillate en tilstrekkelig tid for & # 8220; fôring & # 8221; Sakte kaken med brandy hver 2 uker. Endelig er den dekket med en marsipan glasur.

Selv om det hovedsakelig er kjent som britiske desserter, tjener mange land julekake i juleferien. Faktisk er Sørkoreanene kjent for sine vakre og kunstneriske juledekorasjoner.

Bunnlinjen

Mange kulturer feirer juleferien av forskjellige grunner. Uansett om det er jul, Hanukkah eller nyttår, spiller mat en sentral rolle i feiringer rundt om i verden.

Fra de første saltede rettene til søte desserter, gir hver kultur en unik berøring til denne munteresesongen.

Med ferien bak hjørnet, husk å nyte all den deilige maten og minnene de vil ta.