Aspirasjon av benmarget: formål, prosedyre og risiko

Forståelse av beinmargets aspirasjon

L’Bone Marrow Aspiration er en prosedyre som inneholder en prøve av en prøve av den flytende delen av det myke vevet ALL & # 8217;.

Benmarget er det svampete stoffet som ligger på beinene inni. Den inneholder celler som produserer hvite blodlegemer (hvite blodlegemer), røde blodlegemer (røde blodlegemer) og blodplater ALLE’større bein interiør, for eksempel:

 • brystbenet
 • flanker
 • Ribs

Hvite blodlegemer bidrar til å bekjempe infeksjoner. Røde blodlegemer bærer oksygen og næringsstoffer. Blodplater tillater blodet å koagulere.

En komplett Emokromocytometrisk eksamen (CBC) viser antall røde blodlegemer, hvite blodlegemer og blodplater, som kan være unormalt høye eller lave. Hvis dette skjer, vil legen kanskje undersøke beinmarget ditt for å finne årsaken.

L’Aspirasjon av beinmargen utføres ofte med en beinmargs biopsi. Imidlertid brukes en annen nål i en benmargsubopsi for å fjerne fast vev fra benmarget.

Fordi det utføres L’Aspiration of the Bone Marrow

Noen forhold er forbundet med usunn benmarg. Hvis foreløpige blodprøver viser unormale nivåer av hvite eller røde blodlegemer eller blodplater, kan legen foreskrive A’aspirasjon av beinmarg.

Testen bidrar til å identifisere den spesielle sykdommen og overvåker progresjonen eller behandlingen av en sykdom. Betingelsene og sykdommene knyttet til benmargsproblemer inkluderer:

 • Anemi, som er et lite antall røde blodlegemer
 • Beinmargsykdommer, som myelofibrose eller myelodosplastisk syndrom
 • Betingelser for blodceller, som leukopeni eller Vera Politima
 • Bein eller blodmargetumorer, som leukemi eller lymfom
 • Emokromatose, som er en genetisk sykdom hvor jern øker i blodet og akkumuleres i organene og vevene
 • Infeksjoner, spesielt kroniske sykdommer som tuberkulose
 • Akkumuleringssykdommer, som A-amyloidose eller Gaucher sykdom

L’Bone Marrow Aspiration kan være en viktig test hvis du mottar behandling mot kreft. Kan bidra til å avgjøre om kreft har spredt seg til bein.

Risiko forbundet med suget av benmarget

Selv om benmargseksamen er trygge, involverer alle medisinske prosedyrer en bestemt type risiko. De mulige komplikasjonene inkluderer:

 • Allergisk reaksjon Alle’anestesi
 • overdreven blødning
 • infeksjon
 • Langvarig ubehag

Risiko er sjeldne og mesteparten av tiden som er forbundet med forhold som forårsaker et svekket immunsystem eller et lavt blodplater. Et svekket immunforsvar kan gjøre deg mer utsatt for infeksjoner. En lav blodplate-telling øker risikoen for overdreven blødning.

Hvordan forberede seg på beinmargens aspirasjon

Du bør informere legen din om noen narkotika du kan ta, inkludert counter medisiner (OTC) eller kosttilskudd. Du bør også informere deg om eventuelle allergier du har.

Legen din kan be deg om å forstyrre # 8217; ansette visse stoffer før prosedyren. Men du bør ikke stoppe stoffinntaket med mindre legen din forteller deg å gjøre det.

Fortell legen din dersom du er nervøs for prosedyren. De kan gi deg en blid beroligende for å hjelpe deg med å slappe av.

Følg alle tilleggsinstruksjonene fra legen før prosedyren.

Hvordan & # 8217 utføres; benmarg aspirasjon

Du vil bli bedt om å ha på seg et sykehusfrakk og ligge på en side eller på # 8217; Abdomen. Kroppen din vil bli dekket med en klut slik at bare L’område under vurdering.

Legen vil kontrollere temperaturen, hjertefrekvensen og blodtrykket før # 8217; benmargs aspirasjon.

Før prosedyren vil du bli administrert lokalbedøvelsen for numbing området der suget skal utføres. Dette er typisk i den øvre åsen på baksiden av «iliacbenet. Noen ganger kan det tas fra thoraxbenet. Du kan også motta en kombinasjon av IV-stoffer per vene for å hjelpe med sedering og smerte.

Legen vil sette inn en kabelnål gjennom huden og i # 8217;. Den sentrale delen av nålen er fjernet og en sprøyte er festet for å suge væsken fra margen. Det kan være en døve smerte.

Umiddelbart etter prosedyren, vil legen flyet på nettstedet, og du vil hvile i ett og et annet rom før du går hjem.

Etter benmargs aspirasjon

Du kan prøve en liten smerte i omtrent en uke etter prosedyren. Vanligvis kan du klare det med OTC smertestillende midler. Du må også ta vare på innsettingsstedet til # 8217;. Du må holde det tørre såret i 24 timer etter prosedyren og følg legenes instruksjoner for såret.

Mens du tar vare på såret ditt, vil Bone Marrow-prøven bli sendt til et testlaboratorium. Legen vil undersøke testresultatene med deg under en oppfølging.