Arthropati av fasettene: Symptomer, årsaker og behandlinger

Så’er artropatien til fasene?

Fellesfacettene i kroppen din er leddene på baksiden av ryggraden som motvirker disker alle’interiør av vertebrae vertebrae. De er viktige for å begrense bevegelsen av ryggraden slik at ryggvirvlene forblir i riktig justering.

Over tid, # 8217; aldring forårsaker slitasje på felles ventilasjon. L’leddgikt i disse leddene kan også forekomme over tid, akkurat som det kan skje i enhver annen artikulasjon. Dette refereres til som artropati av fasettene.

Hva er symptomene på dressmakere; Artropati av fasettene?

Folk med artropati av fasetter lider ofte av lumbal smerte som blir verre med vri, stående stilling eller bøye alle’tilbake. Denne smerten er vanligvis sentrert på en bestemt del av vertebral kolonnen. Det kan også virke som en kjedelig smerte på en eller begge sider av nedre rygg.

I motsetning til smerten av en glatt plate eller en ischias, utstråler smerten fra artropati av fasettene generelt ikke i skinker eller langs bena. Imidlertid kan artikulasjonen forstørre, som enhver annen artikulasjon som har leddgikt, og presser på nerverøttene som kan forårsake smertestråling langs de nedre lemmer.

Arthropathy smerte av fasene er generelt lindret bøyning fremover. Trykket, eller lasten, på frivilens ledd, reduseres ved folding av kroppen fremover i en spinal bøyningsposisjon.

Hva kan forårsake fasettartropatien?

L’aldring er ofte den indirekte årsaken til antropati av fasettene. Andre forhold som påvirker finefeltenees leddene og forårsaker at antropati av fasene inkluderer:

 • Artrose & # 8211; degenerasjon av artikulær brusk og # 8217; underliggende bein, som ofte forekommer i middelalderen
 • Graden av fasettene: slitasje på leddfasetten forårsaket av aldring
 • Felles ventilasjonsskader & # 8211; Traumer med artikulære ansikter forårsaket av en innvirkning, som en ulykke D’bil eller fallende
 • Synovial cyster & # 8211; Mye full av væske som utvikler seg i ryggraden, vanligvis på grunn av aldring

Lider av artropati av fasettene?

Setter en avtale med legen din hvis du lider av kontinuerlig lumbal smerte. Legen vil bestemme årsaken til smerte ved å utføre en fysisk eksamen først. De vil også stille deg spørsmål om din smerte og din medisinske historie.

Legen kan også foreskrive en eller flere av følgende tester for å finne ut om du lider av artropati av fasettene:

 • TC eller MR-skanning: Disse bildeknappene kan vise tester av degenerasjon av artikulære finér, selv i tilfeller fra mild til moderat.
 • Bone skanning: Denne testen, som avslører bein tetthet, kan vise hvor det er aktive områder av betennelse i ryggraden.
 • Injeksjon av antiinflammatoriske steroider: Hvis A’injeksjon av en steroid og en bedøvelse i fellesventilasjonene lindrer ryggsmerter, er det sannsynlig at du har artropati av fasettene.
 • Rutinemessige radiografier: vil hjelpe legen din å evaluere forholdene til ryggraden.

L’Artropati av fasene kan forårsake utvikling av andre forhold?

L’Artropati av ansiktene kan forårsake beinsporer, som er små beinprojeksjoner eller vekst. Bone Spurs kan redusere plassen som er tilgjengelig for nervøse røtter, som sannsynligvis fører til en tilstand som kalles spinal stenose.

Spinal stenose kan forårsake smerte, nummenhet og svakhet til skinker og ben. Det er ofte forbundet med andre forhold som kan bidra til symptomene på fasettene, som leddgikt, som leddgikt.

L’leddgikt i andre deler av ryggraden eller degenerativ disk sykdom, som forekommer naturlig med alderen, betyr at diskene mellom ryggvirvlene mister fleksibilitet, elastisitet og evne til å absorbere virkninger forårsaket av å gå og fra andre aktiviteter. Alt dette kan forårsake mye ryggsmerter og andre deler av kroppen.

Hvordan det behandles L’Artropati av fasettene?

Det er flere måter å behandle smerten fra artropati på fasettene. Behandlinger inkluderer:

 • Anti-inflammatoriske stoffer
 • Unngå bevegelser som forårsaker smerte (for eksempel repeterende vendinger, løfting eller forlengelse av nedre rygg)
 • Tilbake kirurgi når C’det er kompresjon av nervøs rot, ofte spinal fusjon (fjerning av felles ventilasjon mellom delene av ryggraden som er smeltet sammen)
 • Epidural injeksjoner av steroider
 • Ablation av felles ventilasjoner (ødeleggelse av nervøse finér med elektrisk støt)
 • Fysioterapi

Hva er utsiktene for antropati av fasettene?

Over tid blir vertebral kolonne degenerasjonen bare verre, noe som betyr at symptomene dine sannsynligvis aldri forsvinner. Men følg legenes behandlingsplan kan i stor grad redusere symptomene på artropati av finérene, slik at du kan leve et sunt og aktivt liv. Snakk med legen din om hvilke behandlingsmuligheter som kan fungere bedre for deg.