Aortisk Coaration: Årsaker, Symptomer og Diagnose

Cos’er aorta coarctation?

Coartation av aorta (coa) er en medfødt misdannelse av aorta. Tilstanden er også kjent som aorta-coaration. Begge navnene indikerer en forbruk av aorta;.

L’aorta er den største kroppen arterien. Den har en diameter av størrelsen på et hageslange. L’aorta forlater hjertets venstre ventrikel og strømmer gjennom midten av kroppen, gjennom brystet og i bukområdet. Så grener for å gi blod bare oksygenert i nedre lemmer. En innsnevring eller en krymping av denne viktige arterien kan forårsake en reduksjon i oksygenstrømmen.

Den begrensede delen av Aorta er generelt nær den øvre delen av hjertet, hvor aorta kommer ut av hjertet. Fungerer som en knute i et rør. Mens hjertet ditt prøver å pumpe blodrikt blod til kroppen, har blodet vanskeligheter med å overvinne knuten. Dette forårsaker hypertensjon i de øvre delene av kroppen og reduksjon av blodstrømmen i kroppens nedre deler av kroppen.

En lege diagnostiserer generelt og vil kirurgisk behandle COA umiddelbart etter fødselen. Barn med COA vokser vanligvis for å gjennomføre et normalt og sunt liv. Men barnet ditt er i fare for hypertensjon og hjerteproblemer hvis hans COA ikke blir behandlet før han blir større. De kan trenge en nøye medisinsk overvåking.

Ubehandlede tilfeller av COA er generelt dødelige, med personer mellom 30 og 40 år som dør for hjertesykdom eller komplikasjoner av kronisk hypertensjon.

Hva er symptomene på aortisk coartion?

Symptomer i nyfødte

Symptomer hos nyfødte varierer med tyngdekraften til innsnevringen av # 8217; aorta. Sekund Barnas helse, De fleste nyfødte med COA viser ikke symptomer. Resten kan ha problemer med å puste og fôre. Andre symptomer svetter, hypertensjon og kongestiv hjertesvikt.

Symptomer i større barn og voksne

I små tilfeller kan barn ikke vise symptomer til sen alder. Når symptomene begynner å manifestere, kan de inkludere:

 • Hender og kalde føtter
 • Epistaxis
 • brystsmerter
 • hodepine
 • pust
 • Høyt blodtrykk
 • svimmelhet
 • svime av

Hva forårsaker aortisk coarction?

COA er en av de forskjellige vanlige typer medfødt hjertesvikt. COA kan forekomme av seg selv. Det kan også forekomme med andre anomalier i hjertet. COA vises oftere i gutter enn jenter. Det forekommer også med andre medfødte hjertefeil, som for eksempel skinnende kompleks og Digeorge syndrom. COA begynner under føtal utvikling, men leger forstår ikke årsakene.

Tidligere trodde legene at COA var oftere i kaukasiske folk enn i andre løp. Men mer nyere forskning antyder at forskjellene i utbredelsen av COA kan skyldes forskjellige deteksjonsrenter. Studier tyder på at alle løp har samme sannsynlighet for født med feilen.

Heldigvis er sjansene for at sønnen din er født med COA, ganske lave. Barnas helse sier at COA bare påvirker barna født med hjertefeil rundt 8217;. I følge Sentre for sykdomskontroll, Omtrent 4 nyfødte på 10.000 har COA.

Hvordan aortisk koarasjon er diagnostisert?

Den første undersøkelsen av en nyfødt avslører vanligvis COA. Barnets lege kan påpeke blodtrykksforskjeller mellom barnets øvre og nedre lemmer. Eller de kan føle de karakteristiske lydene av feilen når de hører på barnets hjerte.

Hvis barnets lege mistenker COA, kan bestille ytterligere tester, for eksempel et ekkokardiogram, en magnetisk resonans eller en kardial kateterisering (aortografi) for å få en mer nøyaktig diagnose.

Hvilke behandlingsmuligheter for aorta-medtaker er?

Vanlige behandlinger for COA etter fødselen inkluderer angioplastiet med ballong eller kirurgi.

L’angioplasti med ballong forventer innsetting av et kateter alle «8217; # 8217 interiør; begrenset arterie og deretter inflasjonen til en ballong alle’arterie.

Kirurgisk behandling kan føre til fjerning og utskifting av delen & # 8220; krøllete & # 8221; Dell’aorta. Barnets kirurg kan i stedet velge å omgå innsningen ved hjelp av en graft eller skape en lapp på den begrensede delen for å forstørre den.

Voksne som har mottatt behandling i barndommen, kan kreve ekstra kirurgi senere i livet for å behandle enhver COA-reappærance. Ytterligere reparasjoner kan være nødvendig All’svakt område av aorta veggen. Hvis COA ikke behandles, dør folk med COA generelt i 30 eller 40 år på grunn av hjertesvikt, # 8217 pause; aorta, hjerneslag eller andre forhold.

Hva er det langsiktige perspektivet?

L’COA-tilknyttet hypertensjon øker risikoen for:

 • Hjerte skade
 • en aneurysm
 • et hjerteinfarkt
 • Premature koronar hjertesykdom

L’Kronisk hypertensjon kan også føre til:

 • nyresvikt
 • hepatisk insuffisiens
 • Et tap av syn på grunn av retinopati

Personer med Coas kan trenge å ta medisiner, som inhibitorer i / # 8217; # 8217 konvertering enzyme; angiotensina (ess) og beta-blokkere for å kontrollere høyt blodtrykk.

Hvis du har en COA, bør du opprettholde en sunn livsstil som følger:

 • Kjør en moderat daglig aerob trening. Det er nyttig for å opprettholde en sunn vekt og kardiovaskulær helse. Det bidrar også til å kontrollere blodtrykket.
 • Unngå intens trening, for eksempel vektløfting, fordi det legger ytterligere stress på hjertet ditt.
 • Minimere’salt og fettinntaket.
 • Ikke røyk tobakksprodukter.