Angst cerebral tåke: 10 tips for å administrere det

Del på Pinterest

Tåken i hjernen beskriver en mental uskarphet eller mangel på klarhet.

Når du møter det, kan du oppleve:

 • Vanskelighetsgrad å sette sammen tanker
 • Vanskelighetsgrad å konsentrere eller huske hva du gjorde
 • fysisk eller mental utmattelse
 • mangel av motivasjon og interesse for de tingene du vanligvis ville gjøre
 • Tanker som virker forvirret eller vanskelig å forstå

Selv om cerebral tåken er ganske vanlig, er det ikke en tilstand i seg selv. Men det kan være et symptom på forskjellige problemer, inkludert angst og stress.

Selv om du ikke konsentrerer deg aktivt på engstelige tanker, løper de ofte fortsatt mot hjernen din og kan bidra til fysiske symptomer som ubehag, mage eller tretthetssykdommer.

Den cerebrale tåken knyttet til # 8217; angst gjør det ikke bare vanskelig å fullføre ting. Det kan også gi deg en «8217; en annen ting å føle seg engstelig, spesielt hvis det skjer fra en PO & # 8216;.

Her er noen forslag til å eliminere tåken.

Kanal den på kilden

Identifisere årsakene til hjernens tåke kan hjelpe deg å forstå hvordan du skal håndtere mer effektivt.

Midlertidige stresskilder, som et godt prosjekt på jobb, kan bidra til den mentale trettheten. Disse årsakene er ofte ganske enkle å identifisere.

Men hvis du har å gjøre med angst eller stress for litt & # 8216; Du kan ha større problemer med å gjenkjenne hva du slår deg.

Hvis du ikke kan finne nøyaktig hva er hele bakgrunnsstøy i tankene dine, kan du jobbe med en terapeut være til stor hjelp (vi snakker om det senere).

Mer

Søvnmangel kan gjøre det vanskelig å tenke klart om dagen, uavhengig av om du har å gjøre med eller ikke # 8217;.

En eller to natts søvn mindre enn vanlig vil sannsynligvis ikke ha en varig innvirkning, så lenge du er tilstrekkelig nesten alle netter.

Men hvis du ikke sover nok regelmessig, vil du sannsynligvis begynne å legge merke til noen negative konsekvenser, inkludert irritabilitet, dagtid døsighet og & # 8211; Du gjettet & # 8211; Konsentrasjonsproblemer.

Koffein kan hjelpe deg med å føle deg mer midlertidig midlertidig, men det er ikke en god permanent løsning. Fokusering Minst 7 timers søvn Hver natt er en god start, men opptil 9 timer kan være nødvendig for en optimal funksjon.

Tilbring tid på å gjøre de tingene du liker

Stress oppstår ofte når livet blir mer utfordrende enn normalt.

Hvis du har så mange ansvar at du ikke vet hvordan du skal klare dem alle, kan det virke motproduktivt & # 8211; Hvis ikke umulig & # 8211; Ta deg tid til å slappe av eller nyte en favoritthobby.

Hvis du ikke finner tid for din omsorg og avslapning, vil du imidlertid fortsette å øke stresset.

Prøv å dedikere 30 minutter til 1 time hver dag for en avslappende og hyggelig aktivitet, for eksempel:

 • hagearbeid
 • Spiller et videospill
 • yoga
 • Tilbring tid med dine egne kjære
 • Les en bok

Selv om du bare har 15 minutter for å spare noen dager, dedikerer den tiden til å gjøre noe du elsker. Dette kan gi hjernen din den mye trengte muligheten for å lade seg opp.

Meditere

Når du føler deg overveldet og ikke i stand til å konsentrere, sitte det med dine tanker kanskje ikke å se det beste ut til å gjøre, men hør på oss.

Meditasjon kan hjelpe deg med å øke bevisstheten om fysiske og følelsesmessige opplevelser mens de oppstår og regulerer uønskede eller stimulerende følelser.

Prøv det

Å starte med meditasjon:

 • Velg et rolig og komfortabelt sted å sitte ned.
 • Gjør deg komfortabel, som står, sitter eller ligger.
 • La alle dine tanker, positive eller negative, oppstå og passere ved siden av deg.
 • Når tanker dukker opp, prøv å ikke dømme dem, for ikke å holde dem til dem eller avvise dem. Bare gjenkjenne dem.
 • Begynn å gjøre dette i 5 minutter og fortsett opp til lengre økter over tid.

Sjekk dine fysiske behov

Ikke spis nok eller ikke å ansette de riktige næringsstoffene kan gjøre konsentrasjon vanskelig.

Når du er stresset, kan du føle deg for trøtt til å forberede balanserte måltider og i stedet ta kontakt med snacks eller hurtigmat. Disse matvarene gir vanligvis ikke mye når det gjelder næringsstoffer som øker energien;. Faktisk kunne de ha motsatt effekt, slik at du føler deg trøtt og sløvhet.

L’Angst kan også bidra til mageproblemer som gjør det vanskelig å spise hvordan du gjør det normalt. Hvis du hopper over noen måltider, kan du ende opp med å ha kvalme på tanken på mat, som kan tømme deg enda mer.

L’å legge til følgende matvarer til kostholdet ditt, kan bidra til å forbedre kognisjonen:

 • Friske produkter (spesielt grønne bladbær og grønnsaker)
 • Helkorn
 • Magre proteiner som fisk og fjærfe
 • valnøtter

Når det er sagt, husk at å spise noe er bedre enn å spise noe.

Å ta vare på gjenværende hydrert kan også bidra til å forbedre tåkenes tåke. Du kan kanskje vite at dehydrering kan påvirke din fysiske helse, men det kan også ha negative konsekvenser på energinivået ditt, konsentrasjon og minne.

Lage litt & # 8216;

L’Fysisk aktivitet har mange fordeler, så det kan ikke overraske deg å lære at forbedret kognisjon er blant disse.

L’Trening kan hjelpe:

 • Forbedre søvnen din
 • Øk blodstrømmen til hjernen
 • Forbedre minne og reaksjonstid

Det er ikke nødvendig å gå på treningsstudioet for en intens trening (selv om dette også kan hjelpe). En rask 15 minutters spasertur i det høye tempo-distriktet kan ofte gjøre jobben.

Ta en kort pause

Si at du jobber med noe du virkelig må fullføre. Du har brukt mye tid til prosjektet, men det er viktig, og du føler deg litt og # 8216; bekymret for at den ikke løser som et håp. Så fortsett å gjennomgå arbeidet ditt, recontroning og sørge for at alt er så nært som mulig til perfeksjon.

Selv om du hører konsentrasjonsreduksjonen mens du jobber, føler du deg ikke i stand til å stoppe. Du sier til deg selv at en pause vil blokkere fremdriften din og bestemme i stedet for å bytte til strøm.

Å forsøke å fortsette å arbeide gjennom en sone av cerebrale tåker, er ikke den beste løsningen, spesielt hvis du føler deg engstelig på resultatet av det du prøver å gjøre.

Ta bare 15 minutter fra jobben (for å lese, strekke, fikse plassen & # 8211; Uansett hva du synes riktig) kan du hjelpe deg med å tilbakestille og returnere med større produktivitet.

Utvikle en stresshåndteringsplan

Stress skjer med alle, så å identifisere noen håndteringsstrategier er en intelligent investering.

Prøve:

 • Etablere grenser for å beskytte tid for selvomsorg.
 • Bli komfortabel med å si & # 8220; nei & # 8221; å hjelpe forespørsler når du allerede er engasjert.
 • Tenker på tre måter å håndtere stressende situasjoner overalt. (Pusteøvelser kan være et godt utgangspunkt.)
 • Journaling av humøret ditt og dine følelser.

Se etter mer informasjon? Tenk på disse 30 jordingsøvelsene for å roe ditt sinn.

Utelukke medisinske årsaker

Selv om du tror at hjernens tåke er relatert til # 8217; angst, er det fortsatt en god ide å snakke med legen din for å utelukke andre årsaker til cerebral tåke.

Dette er spesielt viktig hvis du tar tiltak for å håndtere din angst, men legg merke til mental tretthet og konsentrasjonsproblemer.

Noen potensielle årsaker til cerebral tåke inkluderer:

Snakk med en terapeut

Selv om alle disse strategiene kan hjelpe deg med å håndtere hjernens tåke, er jeg ikke en langsiktig løsning for å håndtere angst.

L’Angst har ikke en kur, men å snakke med en terapeut kan hjelpe deg med å få mer informasjon om utløsende faktorer, slik at du kan lære å håndtere dem effektivt.

Mange mennesker skjønner ikke at du har å gjøre med # 8217; angst fordi de ikke føler seg overdrevet bekymret for noe spesielt. Symptomene på angst kan imidlertid variere mye, og innebærer ofte fysiske erfaringer, så vel som følelsesmessige.

En terapeut kan hjelpe deg med å identifisere og utforske årsakene til eventuelle uforklarlige følelsesmessige symptomer, så kontakt deg er alltid et godt alternativ.

Den cerebrale tåken kan også være et symptom på depresjon, så hvis du føler deg ned, håpløs eller har tanker selvmord, Det er bedre å snakke med en kvalifisert profesjonell, som en terapeut eller en krisekonsulent, så snart som mulig.

Du vet ikke hvor du skal begynne? Vår økonomiske terapi guide kan hjelpe.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.