I sykdom og helse: Kjærlighet og kronisk sykdom

I mitt arbeid med sexpedagogen hjalp jeg at folk forbedrer deres relasjoner som vektlegger at kommunikasjon er en av de viktigste komponentene i et varig og sunt forhold. Men betydningen av kommunikasjon er enda større når en kronisk sykdom manifesteres, uavhengig av forholdet i forholdet du er.

Jeg burde vite, fordi jeg var kronisk syk for det meste av livet mitt, noe som betyr at hvert forhold jeg hadde blitt påvirket på en måte eller i # 8217; mer fra mine sykdommer.

Alt denne visdom kommer fra mye erfaring

Folk tror kanskje jeg er en ekstraordinær kommunikator på grunn av arbeidsfeltet mitt. Heck, noen ganger forventer jeg å gjøre det bedre takk til mitt yrke. Men avslører skjulte og kroniske sykdommer er aldri lett. Personlig bestemte jeg meg umiddelbart at det var bedre å umiddelbart avsløre mine sykdommer i relasjoner jeg trodde de hadde et potensial. Det var så ille å angripe bare for å la folk gå bort. Noen forstod ikke, og andre trodde du var oppfunnet ting.

Tenker tilbake til min åpenbaring med min nåværende mann, visste jeg at vi hadde potensial til å utvikle seg i et langsiktig forhold. På vår første avtale fortalte jeg ham at jeg hadde & # 8220; noe leddgikt og # 8221; Og hans svar var fundamentalt: & # 8220; ok, jeg vil vite mer & # 8221;. Introduser det på denne måten gjorde det lettere å håndtere og utvikle seg.

Men bare fordi i utgangspunktet aksepterte mine sykdommer som en del av meg, betyr det ikke at alt har vært lett siden. Er en konstant læringsprosess med kronisk sykdom, både for partneren og for den personen som er overbevist med den. Husk disse forslagene når du prøver å opprettholde et sunt forhold mens en eller begge sameksisterer med en kronisk sykdom.

Oppdag dine enklere kommunikasjonsstiler

Del på Pinterest

Ikke alle former for kommunikasjonsarbeid for hver person, så det er viktig å finne ut hva som fungerer best. Da jeg begynte å forklare mine sykdommer til mannen min, kunne jeg virkelig snakke om alt dette bare skriving. Noen av vennene mine opprettholder en delt fil på nettet eller bytter e-post eller tekstmeldinger, selv om de sitter sammen.

For meg, den såkalte & # 8220;Skje teori& # 8220; Det var en effektiv metode for å snakke om mine uforutsigbare nivåer av energi på en måte som ikke får meg til å føle seg svak eller ufullkommen. Jeg utviklet også et språk jeg bruker til å rapportere da jeg nådde mitt mellomliggende energipunkt. Hvis jeg kommer til det punktet når mannen min og jeg er ute med snesko eller gå, sier jeg bare & # 8220; drivstoff til bingo & # 8221; (Vi er nerd av historie og bingo drivstoff er det punktet hvor gamle piloter ville ha nok drivstoff til å gå tilbake til basen). Jeg bruker ikke det så mye som jeg burde, men for oss er det et praktisk kommunikasjonsverktøy.

Husk at du og din partner kanskje ikke har de samme kommunikasjonsstilene, så dette kan bety at det er nødvendig å gå på kompromiss.

Prøv å bruke mer empati i dialogen din

Del på Pinterest

L’empati ser ut til å være et PO & # 8216; et ord D’Bestill disse dager, men er et utrolig viktig verktøy. L’empati støtter virkelig og forstår noen andre. Det er å gjøre det ekstra skrittet for å gå for en kilometer i andres sko. Lytt til partneren din mens du deler sine erfaringer og prøver å forestille seg hvordan du skal leve visse ting hvis jeg hadde de samme vanskelighetene.

Det er vanskelig for folk som ikke har hatt en kronisk sykdom, forstår alt som omslutter. Min mann var en av disse menneskene. All’Start, mitt mål var å kommunisere de store brikkene, for eksempel de forventede komplikasjonene, utløse faktorer, etc. Dette var ganske enkelt å gjøre med søk og livsopplevelser jeg har hatt opp til det punktet.

De vanskeligste tingene å uttrykke, som tretthet, hvordan drenerer smerten og flytende begrensninger er de tingene jeg fortsatt jobber med et tiår etter, noe som kan føre til frustrasjon. Som minner meg om & # 8230;

Bruk språket «8220; i & # 8221; Under diskusjonene

Del på Pinterest

Språk & # 8220; i & # 8221; Det er veldig nyttig under en diskusjon med partneren din. Når vi er frustrert, har mange av oss en tendens til å si fordi den andre personen har andre eller hva han gjorde galt. I stedet, prøv å konsentrere seg om forklaringen på hvorfor du føler deg opprørt uten å angripe den andre personen. Tross alt, kom fra forskjellige steder, så det er bedre å dele hvor du kommer fra i stedet for å stikke fra hvor du tror de kommer.

Dette kan gjøre løsningene lettere for emnene før de blir for lyse.

Vær sårbar og uten frykt

Del på Pinterest

Det er veldig skummelt, jeg vet. Det er imidlertid den beste måten å være oss selv med våre partnere. Alle involverte mennesker fortjener det nivået av intimitet og tilkobling, spesielt når du bor sammen med en kronisk sykdom.

Mange mennesker realiserer ikke nødvendigvis hvor effektiv kronisk sykdom kan være effektiv, og dette var sant for meg som det var for mannen min. Jeg trodde jeg kunne skjule de verste delene av mine sykdommer, som på en eller annen måte kunne jeg være sterkere for å søke mer i stand enn å akseptere noen av mine grenser.

jeg tok feil.

Kommunisere smerten jeg prøver, energien som jeg ikke har, og andre detaljer om mine sykdommer er vanskelig. Det er ingen ord å uttrykke noe om dette, men det er også vanskelig å snakke om det. Jeg tilbrakte mye av livet mitt for å være sterkere enn det de egentlig er og å overvinne hva du står overfor. For å dele disse tingene med mannen min, må jeg innrømme at dette er virkeligheten & # 8211; Jeg er virkelig lidelse og jeg er redd og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Avsløre de frykt og frustrasjoner kan være utrolig kraftige for deg som individ og som en partner.

Husk: Det er en kontinuerlig prosess

Del på Pinterest

Mitt siste viktige råd om å huske på er at L’Learning stopper aldri.

Saks i spørsmålet: Min mann og jeg har vært sammen i nesten et tiår, og til slutt hadde vi vår første sanne strid. Til ingen av oss som konflikten, som er fremfor alt grunnen til at det tok så lang tid. Ironi av skjebnen, det var bare mine sykdommer og hva som skjedde i våre liv på grunn av alt dette.

Jeg bygde et nytt pantry alene, og jeg gjorde en sarkastisk kommentar på det faktum at han ikke hjalp meg en gang jeg var ferdig. Han gjentok spør meg Com’Det var min lur den morgenen & # 8211; Lur som faktisk var min eneste søvn i nesten to dager på grunn av smerte.

Jeg vil være ærlig, jeg var veldig såret av den kommentaren. Jeg er fortsatt. Men jeg forstår også hvor det kom fra. Bare fordi jeg vet at jeg lider, eller jeg må gjøre med problemer betyr ikke at mannen min vet det. Jeg kan ikke bare si at jeg lider og forventer at jeg skal forstå hvor alvorlig det er.

Dette betyr at jeg vil jobbe med enda flere kommunikasjonsferdigheter og oppdage hvordan man kan kvantifisere smerten og mine frustrasjoner på den riktige måten. Som jeg sa, L’Læring stopper aldri.

Ekstra avlesninger: Finn ut mer om Par Consulting »

Kirsten Schultz er en rynker GENDERQUEER OF WISCONSIN. Takket være hans arbeid som aktivist for kroniske sykdommer og funksjonshemninger, har han rykte om å bryte ned barrierer mens de bevisst forårsaker konstruktive problemer. Kirsten har nylig grunnlagt kronisk sex, som åpenbart diskuterer hvordan sykdommen og funksjonshemmingen påvirker våre relasjoner med oss ​​selv og andre, inkludert & # 8211; Du gjettet & # 8211; kjønn! Du kan lære mer om Kirsten og kronisk sex opp Kronicsex.org.