Amniocentesis: Formål, prosedyre og risiko

Del på Pinterest

Når du er gravid, vil ordene & # 8220; test & # 8221; O & # 8220; prosedyre & # 8221; kan høres alarmerende. Ikke bekymre deg, du er ikke alene. Men læring fordi visse ting anbefales og hvordan de er laget, kan være veldig nyttige.

La oss forklare det «8217; er amniocentesis og fordi du kan velge å ha det.

Husk at legen din er en partner på denne turen, så snakk om tvil og still spørsmål du trenger.

Så’er amniocentesi?

L’Amniocentesi er en prosedyre der legen fjerner en liten mengde amniotisk væske fra livmoren. Mengden fjernet væske er generelt ikke over 1 oz.

Den amniotiske væsken omgir barnet ditt i mors livmor. Dette fluidet inneholder noen av barnets celler og brukes til å finne ut om barnet ditt har genetiske anomalier. Denne typen amniocentese utføres vanligvis i andre kvartal, vanligvis etter uke 15.

Det kan også brukes til å avgjøre om barnets lungene er ganske modne for å overleve utenfor livmoren. Denne typen amniocentese vil skje senere under graviditeten.

Legen vil bruke en lang og tynn nål for å samle en liten mengde amniotisk væske. Denne væsken omgir og beskytter barnet mens det er i livmoren din.

En laboratorietekniker vil da teste væsken for noen genetiske sykdommer, inkludert Downs syndrom, bifida plug og cystisk fibrose.

Testresultatene kan hjelpe deg med å ta avgjørelser om graviditeten din. I tredje kvartal kan testen også fortelle deg om barnet ditt er ganske modent å bli født.

Det er også nyttig for å bestemme om det er nødvendig å føde snart for å hindre komplikasjoner på grunn av graviditet.

Fordi det anbefales L’amniocentesi?

De unormale resultatene av prenatal screening testen er en vanlig grunn til at du kan vurdere amniocentesi. L’AmnioCentesi kan hjelpe legen din til å bekrefte eller nekte enhver indikasjon på anomalier som finnes i screeningstesten.

Hvis du allerede har hatt barn med en fødselsfeil eller en alvorlig hjerne unormalitet eller ryggmargen kalt nevrale rørfeil, kan amniocentesis verifisere om ditt ufødte barn har en tilstand.

Hvis du har 35 år eller mer, har barnet større risiko for kromosomale abnormiteter, for eksempel Downs syndrom. L’Amniocentesi kan identifisere disse anomaliene.

Hvis du eller din partner blir varslet om en genetisk sykdom, så som cystisk fibrose, L’amniocentese kan oppdage om barnet ditt ennå ikke har født har denne sykdommen.

Komplikasjoner under graviditet kan kreve at barnet leveres før hele tiden. A’Modenhet Amniocentesis kan bidra til å avgjøre om barnets lungene er ganske modne for å la din sønn overleve utenfor livmoren.

Legen kan også anbefale A’AmnioCentesi hvis du mistenker at barnet ditt ennå ikke er født, har en infeksjon eller anemi eller tenker, og du har en infeksjon på 8217.

Om nødvendig kan prosedyren også utføres for å redusere mengden av fostervæske i # 8217; utero.

Hvordan amniocentesi utføres?

Denne testen er en ambulant prosedyre, så du vil ikke være nødvendig for å bli på sykehuset. Legen vil først kjøre en ultralyd for å bestemme den nøyaktige posisjonen til barnet i # 8217; livmor.

En ultralyd er en ikke-invasiv prosedyre som bruker høyfrekvente lydbølger for å lage en’bilde av barnet ditt ennå ikke født. Blæren må være full under ultralydet, og deretter drikke mange væsker før.

Etter umbografi kan legen anvende bedøvelse av narkotika på A’Belly Area. Resultatene av ultralyds vil gi dem en sikker posisjon til å sette inn L & # 8217;.

Så de vil sette inn en nål gjennom magen og # 8217; livmor, trekke tilbake en liten mengde amniotisk væske. Denne delen av prosedyren tar vanligvis ca 2 minutter.

Resultatene av genetiske tester på fostervannet er generelt tilgjengelige innen få dager.

Testresultatene for å bestemme modenheten til barnets lungene er generelt tilgjengelige innen få timer.

Hva er komplikasjonene forbundet med amniocentesi?

L’Amniocentesis anbefales generelt mellom 16 og 20 uker, eller i andre kvartal. Selv om komplikasjoner kan oppstå, er det sjeldent å oppleve de mest alvorlige.

Risikoen for abort avhenger av .3 prosent Hvis du har prosedyren i andre kvartal, ifølge Mayo Clinic. Risikoen er litt større hvis testen utføres før den 15. uken av graviditeten.

Komplikasjonene forbundet med AmnioCentesi inkluderer følgende:

  • spasmer
  • En liten mengde vaginal blødning
  • Amniotisk væske som kommer ut av kroppen (dette er sjeldent)
  • Uterin infeksjon (også sjeldne)

L’Amniocentesi kan forårsake overføring av infeksjoner, slik som L’hepatitt C eller # 8217; HIV, til fosteret.

I sjeldne tilfeller kan denne testen forårsake oppføring av noen barns blodlegemer i blodet. Dette er viktig fordi det er en type protein som kalles Rh-faktor. Hvis du har dette proteinet, er blodet ditt positivt rh.

Hvis du ikke har dette proteinet, er blodet ditt negativt rh. Du kan og barnet ditt har forskjellige RH-klassifikasjoner. Hvis dette er tilfelle og blodet ditt blander med barnets blod, kan kroppen din reagere som om den var allergisk mot barnets blod.

Hvis dette skjer, vil legen din gi deg en medisinering som heter Rhogam. Dette stoffet vil forhindre at kroppen din produserer antistoffer som vil angripe barnets blodceller.

Hva testresultatene betyr?

Hvis resultatene av amniocentesis er normale, har barnet ditt mest sannsynlig ikke ha genetiske eller kromosomale anomalier.

I tilfelle av modenhet Amniocentesis vil de normale testresultatene sikre at barnet ditt er klar til å bli født med en «8217; høy sannsynlighet for overlevelse.

Unormale resultater kan bety at C’Det er et genetisk problem eller en kromosomal anomali. Men dette betyr ikke at det er absolutt. Du kan kjøre flere diagnostiske tester for å få mer informasjon.

Hvis du ikke har klare ideer om betydningen av resultater, ikke nøl med å spørre legen din. De kan også hjelpe deg med å samle inn informasjonen som er nødvendig for å ta en beslutning om de neste trinnene.