Alessitimia: Årsaker, symptomer og behandlinger

Alessitimia er et bredt begrep for å beskrive problemer med følelser. Faktisk oversetter dette greske termen som brukes i Freudian Psychodynamic-teoriene vaguelt inn i & # 8220; ingen ord for følelser & # 8221;. Selv om tilstanden ikke er kjent, anslås det at 1 hos personer 10 CE L’har.

Selv om Freudian teorier i stor grad vurderes datert, synes denne tilstanden å øke bevisstheten. Det ses ofte som en sekundær diagnose i andre betingelser for psykisk helse og eksisterende funksjonshemming, inkludert depresjon og autisme.

Dette betyr imidlertid ikke at noen med disse forholdene har problemer med å uttrykke og identifisere følelser. Faktisk viser studier at det bare påvirker en liten prosentandel.

Folk som lider av Alessitimia, kan beskrive om de hadde problemer med # 8217; uttrykkelige følelser anses sosialt passende, for eksempel lykke i en gledelig anledning. Andre kan også ha problemer med å identifisere sine følelser.

Disse personene har ikke nødvendigvis apati. I stedet kan de ikke ha så sterke følelser som deres jevnaldrende og kan ha problemer med å prøve empati.

Fortsett å lese Finn ut mer om de mulige årsakene til’Alessitimia, så vel som på behandlinger og terapier for denne tilstanden.

Våre initiativer

L’Alessitimia er ikke godt forstått. C’Det er en mulighet som kan være genetisk.

Tilstanden kan også være et resultat av cerebral skade alle’insula. Denne delen av hjernen er kjent for sin rolle i sosiale ferdigheter, i nr. 8217; empati og følelser med Noen studier Koble lesjonene til’INSLAY’angst og # 8217;.

Lenker alle’autisme

Symptomene på den autistiske spektrumforstyrrelsen er av et bredt spekter, men det er fortsatt noen stereotyper forbundet med denne tilstanden. En av de viktigste stereotypene er mangelen på empati, noe som har blitt utvidet mye.

Samtidig indikerer noen undersøkelser det Opp til halvparten av mennesker med autisme opplever også l’Alessitimia. Med andre ord er det alessitimi som forårsaker mangel på empati og ikke selve autismen.

Følelser og depresjon

Du kan også oppleve L’Alessitimia med depresjon. Det ble notert i de store depressive forstyrrelsene og postpartum, så vel som i schizofreni. Forskningen indikerer det mellom 32 og 51 prosent av personer med depressive lidelser har også l’Alessitimia.

Mulig traumer

Videre ble denne tilstanden notert i mennesker som led traumer, spesielt i tidlig barndom. Traumer og forlatelse på dette stadiet kan forårsake endringer i hjernen som kan gjøre det vanskelig å høre og identifisere følelsene senere i livet.

Andre tilhørende forhold

Forskning & # 8211; Undersøkelser Det indikerer også at denne tilstanden kan være tilstede i enkelte sykdommer og nevrologiske lesjoner. Disse inkluderer:

Symptomer

Å være en tilstand preget av mangel på følelser, kan det være vanskelig å gjenkjenne symptomene på # 8217; Alessitimia. Fordi denne tilstanden er knyttet til A’manglende evne til å uttrykke følelser, kan en person som påvirker virke ut av verden eller apatisk.

Imidlertid kunne en person med Alessitimia personlig oppleve følgende i sosiale sammenhenger:

 • sinne
 • forvirring
 • Vanskelighetsgrad på & # 8220; Les ansiktene og # 8221;
 • uro
 • tømme
 • Økt hjertefrekvens
 • mangel på kjærlighet
 • panikk

Denne tilstanden kan også gjøre det vanskelig for en person å tolke kroppsendringer som følelsesmessige svar. For eksempel kan du ha problemer med å koble et hjerte i å kjøre alle’spenning eller frykt, men du er fortsatt i stand til å gjenkjenne at du opplever en fysiologisk respons på den tiden.

Diagnose

L’Alessitimia diagnostiseres av en psykisk helsepersonell. Det er ikke offisielt anerkjent av den femte utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken for psykiske lidelser (DSM-5).

I stedet vil din psykiske leverandør sannsynligvis stille deg spørsmål og vil gi en diagnose basert på svarene dine. Det kan også være nødvendig å gi et selvrapportert spørreskjema.

En annen mulig test er en magnetisk resonans utført av en nevrolog. Dette vil gi bilder av’insula i hjernen.

Det er ingen enkeltprøve for L’Alessitimia, akkurat som nevrologiske lidelser og psykiske lidelser generelt. Tiden kan være nødvendig for å motta riktig diagnose.

Behandlinger

Hittil er det ingen enkelt individuell behandling for L’Alessitimia. L’Eksakt terapeutisk tilnærming avhenger av dine generelle helsebehov. For eksempel, hvis du lider av depresjon eller angst, L’å ta visse stoffer for disse forholdene, kan også hjelpe symptomene på følelsesmessig helse.

Terapier kan også være nyttig for denne tilstanden. Disse tillater deg å delta i øvelser for å forbedre følelsesmessig helse.

De mulige terapeutiske alternativene inkluderer:

 • Kognitiv atferdsterapi (CBT)
 • Gruppeterapi
 • Psykoterapi (Også kjent som & # 8220; Word Therapy & # 8221;)

Forslag til å håndtere

Et mulig skritt mot følelsesmessig anerkjennelse er å begynne å være klar over dine fysiologiske svar. Noen søk har foreslått L & # 8217, betydning for å starte med hjertefrekvens.

Merk om hjertefrekvensen øker i visse situasjoner og utforske mulighetene for hvorfor dette kan være. Selv en hjertefrekvensmåler eller en treningsur kan hjelpe. Med øvelsen kan du bli mer i stand til å skille sinnen fra # 8217; spenning og frykt, for eksempel. En dagbok kan også hjelpe deg med å dokumentere dine fysiske svar og følelsesmessige ordninger.

Det er også viktig å huske på at negative følelser er like viktige som positive. Lære å identifisere disse følelsene og jobbe med dem (ikke mot dem) kan hjelpe deg med å lede et mer tilfredsstillende liv.

Når skal du se en lege

L’Alessitimia kan forårsake frustrasjon til folk som opplever dem, så vel som venner og kjære. Hvis du tror du har problemer med å gjenkjenne eller beskrive følelser, evaluere å snakke om det med en lege. Kan hjelpe deg med å veilede deg mot de riktige terapeutiske alternativene for å forbedre disse viktige livsferdighetene.

Bunnlinjen

L’Alessitimia er ikke veldig kjent, men denne tilstanden har blitt studert Mer enn fire tiår. Det presenteres hos personer som har problemer med å gjenkjenne og uttrykke følelser og ofte sammenfaller med en’annen underliggende nevrologisk tilstand eller psykisk helseforstyrrelse.

Selv om det ikke er iboende farlig, kan denne tilstanden utilsiktet føre til mellommenneskelige og forholdsproblemer. Den gode nyheten er at terapiene er tilgjengelige som kan hjelpe deg med å forbedre følelsesmessige helseferdigheter. Ikke bare vil denne hjelpen med relasjoner med andre, men fremfor alt kan du også føle deg bedre.