Tabell av urinfarger: Hva er normalt og når du skal se en lege

Beskrivelse

Standardfargen på urinen er indikert av leger som / # 8220; urocome & # 8221;. L’urin bringer naturligvis et gul pigment. Når du blir hydrert, vil urinen være en lysegul farge, nesten gjennomsiktig.

Hvis du er dehydrering, vil du legge merke til at urinen din blir en intens gul eller til og med lysebrun. Ulike pigmenter i maten du spiser eller i stoffene du tar, kan transporteres gjennom fordøyelseskanalen og endre fargen på urinen.

Noen ganger kan fargen på urinen være et tegn på en helsetilstand du må møte.

Urinfarger

Avhengig av hva du spiser, kan stoffene du tar og hvor mye vanndrikker, urinfarger kan variere. Mange av disse fargene faller inn i spekteret av hvordan man skal vises. Urin & # 8220; Normal & # 8221; men det er tilfeller der uvanlige urinfarger kan være en årsak til bekymring.

Å slette

L’klar urin indikerer at du drikker mer enn den anbefalte daglige mengden vann. Selv om det er hydrert både en god ting, kan drikke for mye vann frata kroppen din av elektrolytter. L’urin som noen ganger virker klart, er ikke et mønster av panikk, men urinen som alltid er klar, kan tyde på at du må redusere mengden vann du drikker.

Fra gulaktig til rav

Fargen på # 8217; urin & # 8220; typisk & # 8221; Faller i spekteret fra lysegul til en dypere ravfarge. Urocro pigmentet som er naturlig i urinen blir mer fortynnet som drikkevann.

Urocromo er produsert av kroppen som bryter opp hemoglobin, proteinet som bærer oksygen i røde blodlegemer. I de fleste situasjoner vil fargen på urinen avhenge av hvor mye dette pigmentet er fortynnet.

Å ha mange gruppe B-vitaminer i blodet kan få den neongule urinen til å vises.

Rød eller rosa

Urinen kan virke rød eller rosa hvis du spiser frukt med naturlig intense eller magenta pigmenter, som:

  • rødbet
  • rabarber
  • blåbær

Mens den røde eller rosa urinen kunne komme fra noe du spiste nylig, noen ganger er det andre årsaker. Noen helsemessige forhold kan forårsake blodutseende i urin, et symptom kjent som hematuri, inkludert:

  • Prostata utvidelse
  • nyrestein
  • Blæren tumorer og nyrer

Snakk med en lege hvis du er bekymret for blodet i urinen.

oransje

Hvis urinen din vises oransje, kan det være et dehydrerings symptom. Hvis du har en oransje urin i tillegg til lette fargede avføring, kan gallen komme inn i blodet på grunn av problemer med gallekanaler eller lever. L’debut gulsott i # 8217; voksen kan også forårsake oransje urin.

Blå eller grønn

L’blå eller grønn urin kan skyldes matfarge. Det kan også være et resultat av fargestoffer som brukes i de medisinske undersøkelsene som utføres på nyrene eller på blæren.

L’pseudomonas aeruginosa bakteriell infeksjon kan også gjøre den blå, grønne eller til og med indigo lilla urinen;. Generelt er den blå urinen sjelden og mest sannsynlig knyttet til noe i kostholdet ditt.

brun

I de fleste tilfeller, # 8217; mørk brun urin indikerer dehydrering. L’Mørk brun urin kan også være en bivirkning av noen stoffer, inkludert metronidazol (Flagyl) og klorokin (Aralen).

Spis store mengder rabarber, aloe eller bønner kan forårsake mørk brun urin. En tilstand som kalles porfyria kan forårsake akkumulering av naturlige kjemikalier i blodet og forårsake rusten eller brun urin. L’Mørk brun urin kan også være en indikator på leversykdom, siden det kan skyldes at gallen kommer inn i urinen.

Skyet

Den overskyet urinen kan være et tegn på A’urinveisinfeksjon. Det kan også være et symptom på noen kroniske sykdommer og nyresykdom. I noen tilfeller er Urin urin og et annet tegn på dehydrering.

L’Skyet urin med skum eller bobler kalles pneumaturisme. Dette kan være et symptom på alvorlige helsemessige forhold, inkludert Crohns sykdom eller Diverticolite. Det er noen tilfeller der urinen er skumig og leger som ikke kan bestemme årsaken.

Fargene på tisse

Del på Pinterest

Når skal du se en lege

Hvis du har synlig blod i urin, eller hvis urinen er lysrosa eller mørk rød, kontakt lege umiddelbart. Dette kan være et tegn på en alvorlig helsetilstand og bør diagnostiseres så snart som mulig.

L’Orange urin kan også være et symptom på en alvorlig helsetilstand, inkludert nyre og blære sykdommer. Kontakt lege hvis urinen er oransje.

Ta bort

I de fleste tilfeller er urinens unormale farger bare et resultat av dehydrering, noe du har spist eller en bivirkning av stoffene du antar. L’urin skal gjenoppta sin typiske farging innen to eller tre dager etter å ha merket en uvanlig farge.

Hvis urinen er uklar, brun, blå eller grønn og ikke tilbake til en klar halmfarget farge, fikser du en avtale for å snakke med en lege.