8 Vanlige spørsmål om seksuell surrogat: Hva det betyr, hva de gjør, som hjelper mer

Del på Pinterest

Du vet hvordan sex er trolig, og du har sikkert hørt om begrepet & # 8220; surrogat & # 8221;, i det minste i referanse til barn og bellies. Men hvis du klandrer disse to ordene du liker & # 8220;???& # 8221; du er ikke alene.

De fleste vet ikke hvilke seksuelle surrogater er.

Og de fleste av dem som tror de hadde galt, andre Jenni skyler, PhD, LMFT og seksuell terapeut sertifisert Aasect, sexolog og dobbeltrom og familie terapeut autorisert for Avansere.com.

& # 8220; Det er egentlig ikke den sexy tingen som de fleste tror det er.& # 8221;

Det er derfor C’Det var et løft for å begynne å kalle seksuell surrogatmaternity i stedet & # 8220; Surdy Partner Therapy & # 8221; sier Mark Shattuck, En sertifisert surrogat partner og president for media med International Professional Surrogate Association (IPSA).

For konteksten ble IPSA anerkjent som hovedmyndigheten i seksuell erstatning morskap og terapi med surrogatpartnere siden 1973.

Hva så & # 8217;?

Surrogat partner terapi, som definert Fra # 8217; Ipsa er det et treveis terapeutisk forhold mellom en autorisert terapeut, en kunde og en surrogatpartner.

Er designet for å hjelpe kunden til å føle seg mer komfortabel med intimitet, sensualitet, sex og seksualitet og kropp.

Selv om dette forholdet kan utvikle seg med enhver form for autorisert terapeut, sier Shattuck at det vanligvis er med en seksuell terapeut.

Legger til at seksuelle terapeuter har en tendens til å være mer åpen for arbeidet med surrogatmarrater enn de mest tradisjonelle terapeuterne.

Så, så’er akkurat en surrogat partner?

& # 8220; En profesjonell som bruker følelse, pusten, bevissthet, avslapningsøvelser og opplæring av sosiale ferdigheter for å hjelpe en kunde til å nå sine spesifikke terapeutiske mål og forklarer Shattuck.

Noen ganger & # 8211; Han sier i sin erfaring som er ca 15-20% av tiden & # 8211; Partnerens surrogatmaternity inkluderer forholdet. & 2220; men alt avhenger av problemet som kunden jobber med på, sier.

Viktig merknad: På ingen tid observerer terapeuten eller er direkte involvert i hva som skjer mellom surrogatpartneren og kunden.

& # 8220; En kunde oppfyller sin egen surrogatpartner separat & # 8221; forklarer Shattuck. Men en kunde gir sin egen terapeut og surrogatpartner det grønne lyset for å snakke med hverandre av hans fremgang.

THERAPISTEN, Kunden og Surrogatpartneren kommuniserer godt, og ofte er jeg en viktig komponent for suksessen til terapi med surrogatpartneren & # 8221; sier.

Hvem kan dra nytte av det?

I virkeligheten kan du ikke få tilgang til en surrogatpartner uten å ha en autorisert terapeut, ifølge Shattuck.

Så generelt sier han, og noen som begynner å jobbe med en surrogatpartner, har allerede vært i seksuell terapi i noen måneder eller noen få år og har fortsatt mye arbeid å gjøre for å føle seg komfortabel med sex, l’intimitet, avtaler og deres kropp . & # 8221;

Problemene som kan motivere en kunde til å foreslå å inkorporere en surrogatpartner i deres helbredelsesprosess & # 8211; eller for en seksuell terapeut for å foreslå det samme til en kunde & # 8211; Gå fra’generalisert sosial angst til spesifikke dysfunksjoner eller seksuell frykt.

Noen som kan dra nytte av de kurative kreftene til partnerens surrogatmaternskap, inkluderer:

 • Overlevende av traumer og misbruk
 • Folk med liten eller ingen seksuell opplevelse
 • Penis eiere med erektil dysfunksjon eller for tidlig utløsning
 • Vulva-eiere med vaginisme eller andre bekkenbunnsdysfunksjon som kan gjøre den penetrativ rapporten være smertefullt
 • Folk sliter med kroppsaksept eller kroppsdemorfisme
 • Folk som har angst eller frykt spesielt for sex, l’intimitet og berøring
 • personer med funksjonshemninger som gjør det vanskeligere å ha sex

Dessverre, siden de fleste forsikringspolicyer ikke dekker terapien av surrogatmaternasjonspartneren (eller seksuell terapi, for den saks skyld), har mange av de som ikke kan ha nytte av denne helbredelsesmodusen, ikke ha råd til det.

Hvordan virker det?

Når du og din terapeut har bestemt seg for at surrogatpartnerterapi kunne dra nytte av deg, kan din seksuelle terapeut kontakte nettverket ditt av surrogatpartnere for å hjelpe deg med å finne potensiell kamp.

De kan også kontakte Referansekoordinatoren For hjelp til å finne en profesjonell, medfølende, velstel og sertifikatpartner som passer best til dine behov.

Shattuck sier at i dag har mange surrogatpartnere online og sosiale medier plattformer, så hvis du kommer over en surrogatpartner som du tror det kan være egnet for deg, snakk med din sexterapeut.

Men for å faktisk jobbe med den spesielle surrogatpartneren, må både din seksuelle terapeut og at surrogatpartner må signere.

Derfra vil kunden og surrogatpartneren møtes for å avgjøre om det er egnet eller ikke «8221, sier Shattuck.

Det første møtet foregår i # 8217; seksuelt terapeut kontor, men alle påfølgende møter foregår andre steder, vanligvis i # 8217; kontor for surrogat eller kundens hjem.

Vanligvis fungerer surrogatpartneren og seksuell terapeut sammen for å behandle en behandlingsplan basert på dine mål. Etter det vil du og din surrogatpartner samarbeide for å nå dette målet.

Ting som en behandlingsplan kan inkludere:

 • Etablere visuell kontakt
 • meditasjon
 • Sensorisk fokusering
 • Pusteøvelser
 • Kroppskartlegging
 • Ensrettet nakenhet eller gjensidig
 • Ensrettet eller toveis (over eller under klær)
 • Rapport (drevet av sikker sexpraksis)

, Ikke c’det er alltid, eller til og med vanligvis, forholdet mellom en surrogat partner og kunden, men når c & # 8217 er, vi fokuserer først på bygging av en intim base & # 8221 ; sier Shattuck.

Terapi med surrogatpartneren er ikke en ting å gjøre.

Når en kunde har nådd sine mål, har vi noen lukkede økter, og så sender vi den til den virkelige verden!& # 8221;

Er det samme som sexterapi?

Det kan være noen overlapper, men surrogatpartners terapi er ikke sexterapi.

& # 8220; er radikalt forskjellige felt & # 8221; sier Skyler.

Seksuell terapi er en type terapi som hjelper et individ eller et par til å dekonstrere negative meldinger og erfaringer for å hjelpe dem med å bygge mot optimal seksuell og relasjons helse & # 8221; sier.

Mens kundene noen ganger kan ha praktiske oppgaver, for eksempel masturbating, ser på porno eller lage en ja-liste, nei, kanskje, er sexterapi språkterapi.

Det er ingen praktiske interaksjoner mellom en seksuell terapeut og kunden & # 8221; sier Skyler.

Terapi med surrogatpartneren er når en seksuell terapeut kaller en annen ekspert, en sertifisert surrogat partnerterapeut, å være fysisk, seksuelt eller romantisk intimt med sin klient utenfor seksuelle terapi økter.

Sex surrogater er sexarbeidere?

Selv om vi støtter sexarbeidere, anser vi oss ikke arbeidere i Sex & # 8221; sier Shattuck. Vurder å vurdere oss lagt til terapeuter og healere.& # 8221;

Noen ganger er det sensuelle og seksuelle ting som er involvert i seksuell surrogatmarrater, men målet er helbredelse, ikke nødvendigvis frigjøring eller seksuell nytelse.

Denne metaforen, høflighet av surrogatpartneren Cheryl Cohen Greene, Jeg kan hjelpe:

Gå fra en prostituert er som å gå til en elegant restaurant. Velg hva du vil spise fra en meny, og hvis du liker det du spiste, vil du komme tilbake igjen.

Arbeide med en surrogatpartner er hvordan du tar en matlagingskurs. Gå, lær og ta deretter det du har lært og gå hjem og lag et måltid for noen andre & # 8230;

Hvordan kontakte en surrogatmor?

Vanligvis vil din seksuelle terapeut presentere presentasjonen. Men du kan bruke dette Surrogat Locator Å finne en surrogat partner i ditt område.

Og & # 8216;?

Godt spørsmål. I det store flertallet av USA, er å betale for sex ulovlig. Men partnerens surrogatmorskap er ikke synonymt & # 8211; Eller i det minste ikke alltid synonymt & # 8211; å betale for sex.

& # 8220; Det er ingen lov som forbyder å gjøre det & # 8221; sier Shattuck. & # 8220; men det er ikke engang en lov som etablerer at dette er ok.& # 8221;

Med andre ord faller partnerens surrogatmaternity til et lovlig grått område.

Men ifølge Shattuck, L’Ipsa har eksistert i over 45 år og har aldri blitt sitert i retten.

Hvordan blir noen en surrogatpartner?

& # 8220; En seksuell surrogat har en svært viktig rolle for kunden som trenger det, men trenger ikke akademisk eller klinisk formasjon i psykologi og sier Skylar.

Det betyr at noen blir en surrogatpartner? Nei.

[8220; de som jobber i surrogatmorskap må følge et etisk program og et sertifiseringsorgan, for eksempel L & # 8217, sier.

Ifølge Shattuck (som, å gjenta, er Ipsa-sertifisert), blir en surrogatpartner en ganske kompleks prosess.

; C’er en treningsprosess på flere uker, deretter C’er en prosess med praktik hvor du jobber under en sertifisert surrogat partner, og så hvis du anses klar som begynner alene som surrogat sertifisert partner, du gjør det.& # 8221;

L’Ipsa sier at komfort med kroppen din og din seksualitet, varme, medfølelse, empati, intelligens og ikke-dømmende holdninger til å velge andres livsstil, konsensuelle seksuelle aktiviteter og # 8217; Seksuell orientering er alle forutsetninger for å bli en surrogat partner.

Bunnlinjen

For folk for hvem intimiteten, seksualiteten, kroppen og følelsen er en kilde til angst, frykt, stress eller bekymring, jobber i lag med en (seksuell) terapeut og en surrogatpartner kan være utrolig helbredende.

Gabrielle Kassel er en forfatter av sex og velvære basert i New York og Crossfit Level 1 Trainer. Det har blitt en tempo person, testet over 200 vibratorer og spist, full og børstet med kull, alt i navnet på journalistikken. På fritiden kan du finne lesebøker om selvhjelp og rosa romaner, trykk på benk eller poledans. Følg den opp Instagram.