8 tegn på at astmaen forverres

Beskrivelse

L’Alvorlig astma er ofte vanskeligere å kontrollere enn den milde til moderat astma;. Kan kreve høyere doser og hyppigere bruk av narkotika for astma. Hvis du ikke klarer det riktig, kan Serious astma «være farlig og i noen tilfeller farlig for livet.

Det er viktig at du er i stand til å gjenkjenne når tilstanden din ikke klares riktig. Dette kan hjelpe deg med å ta tiltak for å finne en mer effektiv behandlingsmetode.

Her er åtte tegn som indikerer at graven astma forverres og hva de skal gjøre neste.

1. Du bruker inhalatoren mer enn vanlig

Hvis du måtte bruke din hurtige inhalator oftere enn vanlig, eller du begynte å tenke at det ikke hjelper, så når du bruker det, kan din grav astma bli verre.

Noen ganger kan det være vanskelig å holde oversikt over hvor mange ganger bruker inhalatoren under en bestemt uke. Du vil kanskje begynne å holde styr på bruken din i en dagbok eller i # 8217; app for å ta notater på telefonen.

Hold et register over [8217; inhalator bruk kan også bidra til å identifisere hva som kan utløse symptomene på # 8217; alvorlig astma. For eksempel, hvis du bruker hovedsakelig inhalatoren etter å ha vært ALL’åpen, en løsnet faktor alle «8217; åpen som pollen kan forårsake forverring av # 8217; astma.

2. Du hoster og hisser mer om dagen

Et annet tegn på at 8217; seriøs astma kan forverres er hvis du får toksy eller hiss. Snakk med legen din for å endre behandlingsplanen din hvis du stadig tenker på Tossire. Hvis du skjønner at du har et hissende pust med en lyd som ligner på en fløyte mer enn en gang om dagen, spør du også legen din mening.

3. Du våkner opp for å kaste og panting over natten

Hvis du våkner strødd i midten av natten på grunn av en hissing hoste eller pusten, må du kanskje endre administrasjonsplanen din til’alvorlig astma.

L’tilstrekkelig administrert astma bør ikke våkne bort fra søvn mer enn en eller to netter i måneden. Hvis du mister søvn på grunn av symptomene dine mer enn dette, kan det være på tide å diskutere behandlingsendringer med legen din.

4. C’Det var en dråpe i toppstrømavlesninger

Peak-strømningsavlesninger måler optimal drift av lungene. Denne måling er vanligvis testet hjemme med en bærbar enhet som heter Peak Flow Meter.

Hvis toppstrømnivået faller under 80 prosent av din personlige plate, er det et tegn på at din grav astma er dårlig administrert. Et annet tegn på at astmaet forverres er om toppstrømavlesningen varierer sterkt fra en dag til # 8217;. Hvis du merker lave eller inkonsekvente tall, kontakt legen din så snart som mulig.

5. Du føler deg ofte kortpustet

Et annet tegn på at astmaet forverres er hvis du begynner å føle pusten din selv når du ikke gjør noe slitsomt. Det er normalt å føle seg pusten etter trening eller klatring mer trapper enn de du er vant til, men stasjonære aktiviteter som å stå, sitte eller ligge ned, bør ikke få deg til å miste pusten din.

6. Brystet ditt er konstant stramt

En liten thoracisk innsnevring er vanlig for personer med astma. Men en hyppig og intens thoracisk innsnevring kan bety at graven astma forverres.

Thoracic constricion er ofte resultatet av sammentrekningen av musklene som omgir luftveiene i reaksjon på de utløsende faktorene til # 8217; astma. Det kan virke som om det er noe som holder deg eller sitter over brystet ditt.

7. Noen ganger har du problemer med å snakke

Hvis du finner det vanskelig å uttale en hel setning uten å måtte ta en pause for å fange pusten, bør du gjøre en avtale med legen din. Problemet med å snakke er vanligvis resultatet av # 8217; manglende evne til å ta nok luft i lungene slik at du kan komme seg ut i langsom og bevisst hastighet for å snakke.

8. Du kan ikke beholde din normale treningsrutine

Du kan legge merke til at du ikke klarer å holde tritt med noen form for fysisk aktivitet hvis symptomene på’seriøs astma forverres.

Snakk med legen din dersom du skjønner å hoste eller måtte bruke inhalatoren oftere i treningsstudioet eller under aktiviteter som jogging eller sport. Hvis brystet er oftest stivnet under daglige fysiske aktiviteter som å klatre trapper eller gå rundt’isolert, kan det hende du må endre stoffene for å holde symptomene under kontroll.

Fremgangsmåte som skal utføres senere

Hvis du tror at 8217; seriøs astma forverres, det første du bør gjøre er å gjøre en avtale for å se legen din. Før Dell’Avtale, skriv en liste over symptomer du har funnet og ta det med deg for å se det sammen.

Legen din vil trolig høre brystet og sjekke toppstrømningsnivået for å se hvordan du konkurrerer med dine tidligere avlesninger. De kan også spørre deg om din rutine for å ta medisiner for astma. Videre kan de verifisere at du bruker riktig teknikk med inhalator.

Hvis du har brukt riktig inhalatoren og fortsetter å manifestere alvorlige symptomer, kan legen endre behandlingsplanen. De kan øke dosen på inhalatoren eller foreskrive en ekstra behandling som en Leukotrien-reseptorantagonist tablett (LTRA).

I noen tilfeller kan legen også foreskrive en kort syklus på & # 8220; redning & # 8221; av orale steroidtabletter. Disse kan redusere mengden betennelse i luftveien.

Hvis legen din endrer dosen av ditt nåværende stoff eller foreskriver en ekstra behandling, vurderer muligheten for å programmere en oppfølging av en oppfølging mellom fire og åtte uker for å sikre at din nye behandlingsplan fungerer.

Ta bort

Det er viktig å kunne identifisere faresignaler som indikerer at graven astma forverres. Dette er en viktig del av Symptom Management og kan bidra til å forhindre et D & # 8217-angrep; potensielt farlig for livet astma. Gjør ditt beste for å unngå utløsende faktorer i astmaen og ikke være redd for å kontakte legen din hvis du tror at din nåværende behandling ikke virker som den burde.