Barn Tenner Sliping: Hva forårsaker dette?

Del på Pinterest

Du kan legge merke til at ditt lille trekk stadig beveger munnen mens du sover. Dette kan ledsages av poplyder eller sliping når tennene gnidter. Dette er alle tegn på at babyen din kunne male tennene dine.

Sliping av tennene eller bruxismen, det er noe som kan skje i løpet av livet av forskjellige grunner. I følgeHelsevesenet i Michigan University, Barn kan begynne å slipe tennene dine på 6 måneder eller senere når tennene begynner å gå inn og igjen i en alder av 5 år når du kan starte permanente tenner kommer.

Voksne kan male tennene dine fordi de er stresset eller nervøse. Når det gjelder små barn, er årsakene vanligvis mer knyttet til å teste sine nye chompers. Mens de fleste barn overskrider denne vanen, må du i noen tilfeller kanskje lete etter flere behandlinger for å beskytte babyens tenner.

Fordi barn slår tennene sine?

Sekund Nemours Foundation, Det anslås at fra 2 til 3 barn ut av 10 sliping eller rist tennene dine. Sliping av tennene dine skjer mer vanlig mens barnet sover, men du kan merke at det gjør det selv om dagen.

Tannleger vet ikke alltid årsakene til at et barn grenger tennene sine. Noen av grunnene kan inneholde følgende.

  • Barnets tenner er ikke lined opp riktig.
  • Barnet ditt bruker ham som en måte å lindre smerte, for eksempel av et øre eller ubehag på grunn av tennene.
  • Resultatet av visse medisinske forhold, som for eksempel cerebral lammelse eller stoffene tatt.

I eldre barn kan sliping tennene være et tegn på stress eller angst. Et eksempel kan være stress knyttet til en endring i rutinen eller føle seg ubehagelig. Noen ganger kan du eller legen din, kan du ikke identifisere den eksakte årsaken.

Hva er effekten av bruxisme?

For det meste er sliping av tennene ikke ansett som en «8217; skadelig vane og en som de fleste barn vokser. Noen ganger er den større «effekten» en forelder som er bekymret for den stridende lyden som gjør sitt barn.

For andre barn kan sliping tennene forårsake kjeve smerte. Selv om barnet ditt kanskje ikke kan fortelle deg at dette er den eksakte årsaken til hans ubehag, kan du ofte gni kjeften være en indikator.

Da min sønn skulle se en lege eller en tannlege?

Hvis du hører barnet ditt, trykker du på tennene dine nesten hver dag i uken, du kan gjøre en avtale med tannlegen.

Barnets tannlege vil sjekke tennene for sliteskilt, for eksempel flislagt emalje eller tenner som virker ødelagte eller sprakk. Tannlegen vil også verifisere feiljusteringen av tennene, som kan indikere hvorfor barnet ditt grenger tennene sine i første omgang.

Mens sliping av barnas tenner er vanligvis ufarlig, fikser du alltid en avtale med tannlegen hvis du er bekymret for.

Hva er behandlingene for å male tennene dine?

Hos eldre barn, tenner sliping som forårsaker barnet en betydelig smerte eller tenner feiljustering blir ofte behandlet med en nattkjole. Disse er tynne og fleksible stykker av plast som glir på de øvre tannkjøttet for å beskytte tennene mot skader. Men barns tenner stadig endres, noe som påvirker vaktens evne til å tilpasse seg godt. Videre kan små barn ikke forstå hvordan og hvorfor ha en nattkjole i ung alder.

A & # 8220; behandling & # 8221; At du ikke bør bruke det er å våkne barnet ditt når du føler tennene dine. Dette kan potensielt gjøre symptomene verre og påvirke barnets evne til å hvile seg godt om natten.

Typisk behandling for å grind barns tenner er ikke i det hele tatt en behandling. Hvis du mistenker stress eller L’angst kan være en potensiell årsak, du kan prøve å etablere mer enn en rutine med babyen din. Dette kan inkludere inkorporering av spesielle øyeblikk til å kose eller øyeblikk av lesing før du går til sengs for å hjelpe dem å føle seg rolige og trøstet før de sovner.

L & # 8217;

De fleste barna slutter å slipe tennene dine etter å ha mistet melkstennene. Mens barnet ditt har mange flere år med melk tenner, er du sikker på å vite at sønnen din sannsynligvis vil vokse med vane.

Del på Pinterest