9 fordeler for timian helse

Timianen er en mint familie gress du sannsynligvis gjenkjenner ditt krydder sett. Men det er mye mer enn en ingrediens etter å ha tenkt.

Dens radius av bruk er imponerende og har over 400 underarter. De gamle egypterne brukte det i deres emballasje praksis, mens de gamle grekerne brukte ham som røkelse.

Takket være den karakteristiske smaken har timianen vært en grunnleggende mat til dags dato. Men timian får også et rykte for sine medisinske kvaliteter, som dens evne til å helbrede akne og lending; hypertensjon;.

Dette er timian

Hvis du er lei av å kjøpe og prøve narkotika mot benk akne uten gode resultater, kan du være heldig. Timianen er kjent for sine antibakterielle egenskaper og kan ha en fremtid som en ingrediens for å bekjempe akne;.

Når timianen er nedsenket i alkohol i dager eller uker, blir det en kjent løsning som et fargestoff. Forskere i Storbritannia Testet effekten av timian fargestoffer på # 8217; akne.

I en studie utført på timianfarging var resultatene imponerende. Denne forberedelsen basert på naturlige urter kjemper kviser bedre enn anti-akne produkter, som inkluderte benzoyl peroksid. Tiden vil fortelle om dette løsningen er en effektiv behandling for akne.

Timian for å senke blodtrykket

Thymus linearis benth. Det er en slags timian som ligger i Pakistan og Afghanistan.

TIL studere Han oppdaget at et ekstrakt var i stand til å redusere hjertefrekvensen betydelig i rotter med høyt blodtrykk og kunne også redusere kolesterolet.

En sikker måte å bruke timian til å redusere hjertefrekvensen er å erstatte den med salt i mat.

Timo å stoppe hoste

L’thyme essensiell olje, som er oppnådd fra bladene, brukes ofte som et naturlig middel for hoste. I en studere, En kombinasjon av timian og ivyblad har bidratt til å lindre hoste og andre symptomer på akutt bronkitt.

Neste gang du befinner deg foran hoste eller ondt i halsen, prøv å drikke en te på timianen.

Timian for å øke immuniteten din

Få alle vitaminer som kroppen din trenger hver dag, kan være vanskelig. Heldigvis er timian rik på vitamin C og er også en god kilde til vitamin A. Hvis du føler deg forkjølet, kan timian hjelpe deg med å gå tilbake sunn.

En annen fordel for timian helse: det er en god kilde til kobber, fiber, jern og mangan.

Timo å desinfisere

Mold er et vanlig, men potensielt farlig atmosfærisk forurensende stoff som kan skjule seg i ditt hjem. Når du er identifisert, ta de nødvendige trinnene for å eliminere det en gang for alle. L’timian olje kan være svaret på lavmugg konsentrasjoner.

L’timian og timol essensiell olje har mange fungicidegenskaper. Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at den kan brukes som desinfeksjonsmiddel i boliger hvor C’er en lav konsentrasjon av mugg.

Timian å bli kvitt parasitter

Timloen er også en ingrediens i Mange plantevernmidler & # 8211; Både alle’åpen og innendørs og # 8211; og brukes ofte til å treffe bakterier og virus, så vel som rotter, mus og andre dyreparasitter.

Et nylig studio viser at timianekstraktet kan avvise mygg, men dyrke det i hagen din er ikke nok. For å få de beste resultatene av å bekjempe parasittene, gni timianen i hendene for å frigjøre essensielle oljen.

Du kan også tilberede en hjemmelaget repellent ved å blande fire dråper timianolje ved hver teskje olje D’oliven eller omrøring fem dråper for hver 2 gram vann.

Timian for gode lukt

Organiske og naturlige hudpleieprodukter kan nå bli funnet hos de fleste forhandlere og mange inneholder timian.

Takket være sine antiseptiske og antifungale egenskaper, er det en vanlig ingrediens i kollenserne. Timian er også en populær ingrediens i naturlige deodoranter og er ofte inkludert i potten-pourri.

Timian for å forbedre humøret ditt

L’thyme essensielle olje brukes ofte til aromatiske og terapeutiske formål på grunn av sin aktive prinsippet CarvaCrol.

I en studie av 2013 har det vist seg at CarvaCrol påvirker aktiviteten til nevroner på måter som øker følelsene til trivsel av fag.

Så, hvis du bruker timian eller timianolje regelmessig, kan du ha en positiv effekt på dine følelser og på # 8217;.

Timian for god mat

Timian er en fantastisk ingrediens som brukes i kjøkken rundt om i verden, spesielt i Frankrike, Italia og i hele Middelhavet.

Timian er en hovedbestanddel i denne rensende versjonen Pesto saus, som du kan bruke som en krydder eller legge til deigen eller risen.

Friske blader eller fulle sprigs kan brukes under kjøtt eller fjærfe forberedelse. Timianen er også en stor ingrediens å bruke med fisk, som i dette sunne hjertet Oppskrift på hvit fisk.

Disse integrerte macaroons og ost med sopp og timian er et vendepunkt for voksne på en av favorittene D’barndommen og er en fin måte å legge til en PO & # 8216; thyme til kostholdet ditt.