8 måter som kronisk tretthet er verre enn kronisk smerte

Helse og velvære berører hver av oss annerledes. Dette er en persons historie.

Folk antar ofte det, siden jeg lever med flere kroniske forhold & # 8211; HIV-positiv reumatoid artritt, degenerativ artrose og diffusert muskuloskeletale fibromyalgi & # 8211; at smerte er det verste symptomet på mine kroniske sykdommer.

Ikke nødvendigvis det. Smerten setter en bremse i livet mitt, sikkert. Selv depresjon og L’svekkende angst er forbundet med mine fysiske lidelser. Men min arkinemiske, både fysisk og mentalt, er tretthet.

Alle mennesker føler følelsen av & # 8220;, men kronisk tretthet er mye mer enn å sove for lite eller trenger hvile på slutten av dagen.

Kronisk tretthet har en fysisk og mental innvirkning. Ikke gå bort med hvile. Det er mye mer intens enn jeg husker fra mine sunnere år (yngre) før kronisk sykdom. Jeg husker at jeg følte uforgjengelig, jeg var ute hele natten å drikke og danse, så neste dag gikk jeg på jobb med en minimum søvn og den svake aromaen av hva som helst giftet om kvelden før pusten min.

Til slutt oppdaget jeg at hendelser, moro og arbeid ikke alltid faller sammen. Ikke engang syklusen av kronisk sykdom.

I dag kan jeg ikke gjøre nesten ingenting en dag, og neste dag må jeg være i seng med et usynlig teppe av tretthet som veier meg som massevis av murstein. Selv de mest banale oppgavene er utmattende og utflukter. Jeg kan knapt bære dusjen neste dag etter en kveld ute. Jeg dro ikke i to år fordi tretthet forverres.

Tretthet vendte opp og ned min verden. Her fordi ..

Tretthet er ødeleggende

Noen ganger er smerten min håndterbar, noe som betyr at C’er, det er ingenting jeg ikke klarer å håndtere & # 8211; eller mine stoffer har blitt til hensikt for å lindre smerte. Men tretthet er umulig å klare med narkotika eller omsorg. Jeg kan ikke sette is eller varme på innsatsen min.

Del på Pinterest

Tretthet er misforstått

Folk forstår & # 8220; Jeg lider for mye å gjøre det & # 8221; mye lettere enn & # 8220; Jeg er for trøtt til å gjøre det & # 8221;. Når jeg snakker om det faktum at tretthet er verre enn min smerte, blir det vanligvis feid bort, mens og # 8217, oppmerksomhet er alltid på hvor mye smerte jeg prøver. Å ha folk, inkludert medisinske fagfolk, ikke tro på deg når du sier tretthet påvirker din evne til å gjøre noe gjør at du føler deg alene, redusert, forvirret og tapt.

Tretthet gjør meg waver

Tretthet plager andre, ikke bare meg selv. Jeg vet at jeg laget prosjekter med deg for to timer siden, men noen ganger er tretthet plutselig og uten varsel. Forakt følelse & # 8220; bare skyv den gjennom & # 8221; Når kroppen min kjemper i innsiden og folk bare dømmer hva de kan se alle & # 8217;. Du kan ikke se min tretthet før jeg sover, eller jeg savner det igjen.

Tretthet gjør det vanskelig å ta vare på seg selv

Jeg er for trøtt til å bli klar til å spise, spesielt frokosten, som da gjør meg enda trøtt. For trøtt til å ta en dusj hver dag, enn si vaske ansiktet ditt eller følg en vanlig skjønnhetsrutine, som jeg en gang gjorde religiøst som en skjønnhetspleie. Minst håret mitt er sunnere å ikke være i stand til å vaske dem hver dag. Takk til himmelen for den tørre sjampoen.

Å ta vare på deg selv blir til en heltidsjobb og innebærer å være konsistent med strenge kostholdssuiter restriksjoner, Gmos og Gluten (fordi de gjør deg mer tåkete), så vel som hvile, narkotika, behandlinger og trening. Ironi av skjebne, for å kurere tretthet, må jeg først forverre situasjonen tvinge meg til å trene for å øke hjertefrekvensen, uten å overdrive eller skade leddene. Alt jeg vil gjøre er å spise cupcakes.

Tretthet gjør meg uaktsom

Tretthet gjør ting enkelt å holde tritt med vaskeri eller retter en konstant kamp. Jeg balanserer min sykdom, arbeid, foreldre, omsorg for meg selv og alle husholdninger. Det er enda lidelse overveldende. Tretthet gjør at jeg drømmer om å ha en hushjelp eller en personlig assistent.

Tretthet er dyrt og uten omsorg

Så mye som jeg elsker kaffe, ikke rør denne innsatsen. Ikke c’det er kur eller rette for tretthet. Jeg brukte mer penger enn jeg vil gjerne innrømme å se etter ting som fungerte, men jeg er fortsatt sliten og sliten.

Tretthet er ensom

Når du blir konsumert av tretthet, ser den vakre verden som strømmer uten at du ser ut til å bli fanget i ditt usynlige fengsel. Tretthet gjør meg nervøs for å møte nye mennesker eller ha et sosialt liv. Det tvinger meg til å stille spørsmål om hva jeg kan tilby til andre i et forhold av noe slag. Som jeg forklarer det? Jeg har terror å glemme hva jeg skulle si, eller ikke å kunne behandle hva noen nettopp har sagt, eller å være for trøtt til å delta.

Del på Pinterest

Tretthet gjør foreldre vanskeligere enn det er allerede

Hver forelder vet at foreldre er vanskelig og utmattende. L’energi til et barn og kronisk sykdom faller ikke sammen, de nærmer seg ikke engang. Tretthet får meg til å føle meg en dårlig mor. Om natten gjør jeg det til og med å ha energien til å lese til min sønn på 5 år. Skylden er ofte uutholdelig, men det elsker meg fortsatt og viste en «8217; utrolig empati i en så ung alder.

Min kjærlighet til min sønn beveger meg litt og # 8216, raskere enn min vanlige artrittiske hastighet i mange dager. Jeg skjønner imidlertid at dette ikke er det jeg gjorde den dagen, men jeg legger litt innsats. Jeg gjenkjenner hvor vanskelig det er gjennom kronisk sykdom.

Jeg vet at jeg kjemper mer enn jeg kan og ok hvis kroppen min trenger hvile. Jeg lærte å lytte til sine stille rop.

Eileen Davidson er en tilhenger av den usynlige sykdommen basert i Vancouver og ambassadøren av leddgikt. Det er også en mor og forfatter av Kronisk Eileen. Følg den oppFacebook eller Twitter.