Allergisk eksem: årsaker, symptomer og diagnose

COS’er det allergiske eksemet?

Når kroppen din kommer i kontakt med noe som kan gjøre deg syk, din immunforsvar Fremmer kjemiske endringer for å hjelpe kroppen din søvnsykdommer.

Du er utsatt for tusenvis av stoffer hver dag. De fleste reagerer ikke immunforsvaret ditt. I noen tilfeller kan du imidlertid komme i kontakt med visse stoffer som utløser et svar fra immunforsvaret, selv om de vanligvis er skadelige for kroppen. Disse stoffene er kjent som allergener. Når kroppen din reagerer på dem, forårsaker det en allergisk reaksjon.

En allergisk reaksjon kan ta forskjellige former. Noen mennesker opplever respiratoriske vanskeligheter, hoste, forsegling øyne, OG en rennende nese Når de har en allergisk reaksjon. Andre allergiske reaksjoner forårsaker hudendringer.

L’Allergisk eksem er en Pruriginøs utslett som utvikler seg når du kommer i kontakt med et allergen. Tilstanden oppstår ofte timer etter at du ble utsatt for stoffet som løsnet den allergiske reaksjonen.

L’Allergisk eksem er også kjent som:

Hva forårsaker det allergiske eksemet?

L’Allergisk eksem oppstår når du skriver direkte kontakt med et allergen. Tilstanden er kjent som & # 8220; forsinket Allergi & # 8221; fordi det ikke umiddelbart forårsaker en allergisk reaksjon. Symptomene på’Allergisk eksem kan ikke utvikles i 24-48 timer etter å ha kommet inn i kontakt med allergenet.

Noen vanlige utløsende faktorer for allergisk eksem inkluderer:

 • Nikkel, som finnes i smykker, beltespenner og metallknapper på jeans
 • Parfymer funnet i kosmetikk
 • Fargestoffer for klær
 • hårfarge
 • Latex
 • klistremerker
 • Såper og rengjøringsprodukter
 • Giftig ivy og andre planter
 • Antibiotika kremer eller salver som brukes på huden

L’Allergisk eksem kan også utvikle seg når huden er utsatt for kjemikalier i nærvær av sollys. For eksempel kan en allergisk reaksjon oppstå etter bruk beskyttelse mot solen og tilbringe tid i solen.

Tørking av det: Dermatitt fra irriterende kontakt

Gjenkjenne symptomer på’allergisk eksem

Symptomer på’Allergisk eksem kan variere fra person til person. De kan også endre seg over tid. Symptomene utvikler vanligvis der kontakt med kontakten med allergenet. I sjeldne tilfeller kan symptomene spre seg til andre områder av kroppen.

Vanlige symptomer inkluderer:

 • klø
 • en følelse av brenning eller smerte
 • Røde fremspring som kan unnslippe, tømme eller danne skorpe
 • Varmt og ømt skinn
 • Scaly, rå eller tykkere hud
 • Tørket, rød eller grov hud
 • betennelse
 • kutt
 • utslett

Hvordan diagnostiseres L’allergisk eksem?

Legen din vil først undersøke huden din for å avgjøre om du har et allergisk eksem. Hvis de mistenker at du har tilstanden, må de utføre ytterligere tester for å finne ut nøyaktig hva du er allergisk. I de fleste tilfeller a Patch test Det vil bli brukt.

Patch test

Under denne testen brukes patcher som inneholder vanlige allergener på baksiden. Disse patchene forblir på plass i 48 timer. Når legen fjerner flekker, kontroller symptomene på en allergisk reaksjon. Legen vil igjen sjekke huden din etter ytterligere to dager for å se om du har en forsinket allergisk reaksjon.

Biopsi

Andre tester vil være nødvendig hvis legen din ikke kan gjøre en diagnose basert på testplaten. Legen kan utføre en biopsi av hudlesjonen for å sikre at A’annen helsetilstand ikke forårsaker hudtilstanden. Under biopsien vil legen fjerne en liten mester av den slått huden. Det vil da sende det til et testlaboratorium.

Hvordan behandlet L’allergisk eksem?

Behandling for det allergiske eksemet avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene. I alle tilfeller er det imidlertid viktig å vaske huden påvirket med rikelig med vann for å fjerne spor av # 8217; allergen.

Det kan ikke være nødvendig for ytterligere behandling hvis symptomene er milde og ikke bry deg. Men du vil kanskje bruke en fuktighetskrem for å holde huden hydrert og reparere skadene. Bench Corticosteroid-baserte kremer kan hjelpe med kløe og betennelse.

Legen kan anbefale salver eller reseptbelagte kremer hvis symptomene er alvorlige. De kan også foreskrive kortikosteroidpiller, om nødvendig.

Hva er det langsiktige perspektivet for personer med allergisk eksem?

Med riktig behandling kan du forvente at allergisk eksem skal løses innen to eller tre uker. Imidlertid kan tilstanden gjenopprette igjen hvis du er utsatt for # 8217; allergen. Identifiser L’allergen som forårsaket eksem og ta tiltak for å unngå at det er grunnleggende for å hindre fremtidige reaksjoner.