8 effekter av amyloidose på kroppen din

L’Amyloidose er en tilstand som påvirker ulike vev og kroppsorganer. Men det er mye mer komplisert og symptomatisk enn det virker. Symptomene og tyngdekraften til amyloidosisen kan variere fra individ til individ, selv om noen symptomer er mer vanlige enn andre.

Les videre for å lære mer om hvordan amyloidosen kan påvirke kroppen og hva du kan gjøre for å håndtere disse symptomene.

1. Grundige problemer

Amyloidproteiner kan akkumulere i nyrer, organene som er ansvarlige for fjerning av avfall gjennom urin.

Når nyrene dine er overbelastet av disse proteinene, vil de ikke fungere også. Dette kan føre til arr, tap av protein og til slutt nyresvikt.

Dialysen kan gjøre en nyrefunksjon verre, så snakk med legen din om å beholde nyrefunksjonen. Noen ganger er det nødvendig med en nyretransplantasjon. Du kan utvikle høyt blodtrykk på grunn av nyreproblemer, så du kan også trenge medisiner for å senke det.

2. Utmattelse

Når amyloid proteiner supermon dine organer, kan du ikke ha energi og styrke du hadde en gang.

L’Amyloidose kan forårsake alvorlig og uvanlig tretthet. Du kan ikke føle deg i stand til å gjøre aktivitetene du en gang likte. Du kan også trenge hyppige Sonnellini i løpet av dagen.

Det er viktig å forbli aktiv så komfortabelt mulig og følge et sunt kosthold. På denne måten kan du kjempe i tretthet. Snakk med legen din for å se hva de anbefaler deg.

3. Reduksjon av’kardial effektivitet

Mangel på pust på grunn av’Amyloidosis har mer å gjøre med hjerte komplikasjoner med lungene. Dette skyldes at tilstanden forhindrer at hjertet pumper blod effektivt. Væsken samles i lungene, noe som kan føre til at følelsen av ikke å ha nok D’luftstrøm.

Alvorlig kortpustethet regnes som en komplikasjon av Amyloidose og du bør ringe legen din umiddelbart. De vil sannsynligvis foreskrive medisiner for hjertet til å fungere skikkelig ditt hjerte.

De anstrengende aktivitetene kan forverre kortpustetheten fra’amyloidose. Du bør unngå slike aktiviteter, men forblir fortsatt i bevegelse med moderate intensitetsaktiviteter som å gå. En tur rundt den isolerte … isolert kan også forbedre tretthet.

4. Hudendringer

L’Amyloidosis treffer alle kroppsorganer. Dette inkluderer L’Kropps største kropp: Din hud.

Noen av hudendringene observert med amyloidose inkluderer:

 • ekkymose
 • Lilla flekker rundt øynene (periorbital lilla)
 • tykkelse
 • hårtap
 • tungen fortykkelse, sammen med en uregelmessig form

5. Symptomer på nervesystemet

L’Amyloidose kan påvirke nervesystemet, som styrer forskjellige nerver og grunnleggende funksjoner i hele kroppen.

Tegnene at amyloidose treffer nervesystemet inkluderer:

 • svimmelhet
 • Brennende følelser på føttene
 • nummenhet og prikking til fingrene på hender og føtter
 • Karpaltunellsyndrom
 • Svimmelhet eller svak når du står opp
 • diaré
 • forstoppelse

Legen kan foreskrive medisiner for å behandle perifer neuropati, en komplikasjon av amyloidosen som kan forårsake smerte og nummenhet. Hvis du har det til føttene, må du være spesielt oppmerksom på å forhindre sår. Dette inkluderer å ha de riktige strømper og fottøy og sørg for at føttene forblir rene og tørre.

6. Intestinale endringer

Med amyloidose kan du ha diaré, forstoppelse eller begge deler. Det kan også være blod i avføringen. Disse symptomene kan ledsages av næringsstoffet malabsorpsjon.

Spør legen din om du har spesifikke mat anbefalinger å følge for å redusere tarm irritasjon.

7. Inveluntary vekttap

L’Amyloidose kan forårsake et utilsiktet vekttap. Du kan miste en betydelig vekt på kort tid. Vanskelighetsgrad å svelge og et forstørret språk på grunn av amyloidosen kan gjøre å spise ubehagelig, så du kan spise mindre enn det du mener.

Snakk med legen din der du kan sørge for at du får nok energi og næringsstoffer fra kostholdet ditt, inkludert måltidsutskiftdrikker.

8. Flytende retensjon

Vannretensjon er et annet mulig symptom på denne sykdommen. Hevelsen ved foten og bena er vanlig. Legen kan anbefale diuretika for å redusere væskeoppbevaring, slik at du kan gå og tilpasse seg mer komfortabelt til sko og klær. Noen ganger kan det også hjelpe et lavt salt diett.

Selv om det er viktig å drikke nok vann for å holde seg hydrert, kan det forverre å drikke for mye vann forverre væskeoppbevaring. Snakk med legen din om mengden vann du bør drikke i henhold til ditt behov for hydrering.

L & # 8217;

Symptomene på’Amyloidosis varierer fra person til person. De kan også imitere andre forhold. Kombinert, disse to fakta kan gjøre diagnose og behandling vanskelig. Videre kan det være små variasjoner i symptomene, avhengig av hvilken type amyloidose du har.

Hvis du fortsetter å manifestere en av de nevnte symptomene, må du sørge for at du kommer i kontakt med legen din. Det er ingen kur mot amyloidose, men behandlingen og endringene i livsstil kan bidra til å lindre symptomene og forhindre ytterligere komplikasjoner.